adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Homeaway (1)

In Case, Design Interior

Vechi și nou plăcut combinate la interior

Dacă visezi la o casă plăcută, unde privirea să ți se odihnească pe texturi naturale, dar unde să te bucuri și de confortul contemporan, cu siguranță exemplul de față te poate inspira. Deși este o casă dintr-o zonă mediteraneană, ceea ce explică prezența pietrei și a pardoselilor din ceramică, modul cum sunt alăturate materialele și piesele de mobilă este unul simplu, plăcut și cu un efect relaxant. Când au cumpărat această casă, proprietarii s-au trezit într-o localitate mică unde trăiau doar 27 de familii. Au simțit însă că locul lor este aici și au amenajat casa astfel încât să-și creeze o adevărată oază de liniște. Pe parcursul anilor, când au primit tot mai mulți oaspeți, iar numărul turiștilor a crescut, le-a venit ideea ca atunci când vor călători și vor lăsa casa goală, să ofere și altora ocazia de a sta în ea. Așa că pe parcusul anului, în perioadele lor de evadare, ei închiriază casa. Și ea nu este deloc mică, dar mai ales nu este obișnuit organizată. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Homeaway (13)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Homeaway (4)

Ceea ce mi-a plăcut din start a fost modul cum s-au gândit să organizeze cele trei niveluri ale casei. Clădirea se află în pantă, ca atare există diferențe clare de nivel și de acces. Dacă la parter s-au gândit la o bucătărie ce poate fi deschisă către curtea unde se află piscina și grătarul, la fel ca și prezența a patru dormitoare și băile aferente, la primul etaj este livingul. De ce? Pentru că de aici și priveliștea este mai frumoasă. Tot la primul nivel este și sufrageria și bucătăria de la interiorul casei, plus al cincelea dormitor și baia aferentă etajului. La ultimul nivel al mansardei se află un spațiu de relaxare, cu o mică terasă și ferestre uriașe pe care se poate vedea peisajul arhitectural și în lateral se întrevede marea. Un spațiu pe care proprietarii l-au dedicat momentelor fără tehnologie, un loc unde să poată visa cu ochii deschiși și să se bucure de liniște.

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Homeaway (7)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Homeaway (3)

Dar ce spuneam de combinația de materiale și obiecte? Ei bine, casa este parțial veche, parțial nouă, așa că au respectat istoria casei finisând-o și decorând-o ca atare. Dacă zidurile din piatră, tavanele în boltă și plăcile ceramice ale pardoselilor vorbesc despre tradiția locului, mobila și decorațiunile sunt alese într-o combinație care să pună în valoare acest lucru. Piese din lemn cu linii simple sunt alăturate fotoliilor și canapelei confortabile din living, unde punctul central de atracție este șemineul din piatră veche. Bârnele la vedere, stâlpii îmbrăcați în el conferă o stare de bine, dar și senzația de stabilitate, siguranță și veridicitate. Asta deși scara interioară are o balustradă simplă, de inspirație industrială ori prezența caloriferelor vorbește despre contemporaneitate.

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Homeaway (11)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Homeaway (2)

Nimic nu este în exces și nimic nu este ales întâmplător. Spre exemplu, în bucătăria de la parter, să-i zicem de vară, mobila este una actuală, dar finisajul din piatră face un contrast de textură cu suprafețele mobilierului. Însă, ca și accent proprietarii au știut că o masă veche, din lemn, cu urmele timpului lăsate pe ea, cu aspect rustic, va da foarte bine, va întregi atmosfera. Dintr-o dată piesa aceea de mobilier ca și piatra creionează întreaga ambianță, texturi care prin rugozitățile și povestea lor ies în evidență tocmai pentru că ansamblul de mobilă albă este simplu, curat, organizat.

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Homeaway (12)

Mi-a plăcut și zona de relaxare de la mansardă, unde o parte din piesele de mobilă sunt realizate din europaleți. Dintr-o dată senzația asta de manufactură, de lucru bricolat te relaxează pentru că-ți vorbește despre un spațiu lipsit de formalism. Nu ai impresia că vei strica, deterioara ceva, ci din contră, ești invitat să te simți bine, să fii tu. Multe decorațiuni textile care imprimă o stare de confort, de tolăneală, nuanțe pastelate alăturate celor naturale și ambientul este deja colorat, diversificat. Nimic pretențios, ci doar bine dozat.

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Stella Rotger (6)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Stella Rotger (5)

O casă unde vezi imperfecțiuni, dar te bucuri de lumină, de spațiu, o casă unde vechiul și noul se împletesc pentru a-ți găsi locul unde să respiri, să te simți în voie. Și da, poți și tu sta aici într-o vacanță, aici în Casa Roz (The Pink House), așa cum a fost denumită după zidurile exterioare, dar care dacă te gândești la atmosfera interioară, te face să vezi viața în roz, adică să te bucuri de momente frumoase alături de oameni dragi. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Homeaway (1)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Stella Rotger (9)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Stella Rotger (10)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Stella Rotger (13)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Stella Rotger (12)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Stella Rotger (11)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Stella Rotger (8)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Homeaway (9)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Homeaway (10)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Homeaway (5)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Homeaway (8)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Stella Rotger (2)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Stella Rotger (1)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Stella Rotger (14)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Stella Rotger (4)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Stella Rotger (3)

adelaparvu.com despre casa de vacanta de inchiriat, casa Spania, Foto Homeaway (6)

Foto: Stella Rotger/ Homeaway

2 raspunsuri pentru Vechi și nou plăcut combinate la interior

  1. StefaniaM spune:

    Este pur si simplu superba! Au imbinat perfect decorurile astfel incat nic macar nu percepi trecerea de la vechi la nou. Minunata!

  2. Igor spune:

    Cu exceptia baii in care lipseste bideul, este o casa foarte placuta si calda…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *