adelaparvu.com-despre-Casa-familiei-Ilie-Tufeni-Olt-emisiunea-Visuri-la-cheie-ProTV-sezon-1-2014-4

In Romania Mea

Tu pe cine ai recomanda pentru Visuri la cheie?

Dacă ar fi să faci un bine, să ajuți o familie ca să aibă o casă pusă la punct, tu pe cine ai recomanda? Foarte mulți oameni cred că emisiunea Visuri la cheie este doar despre oameni săraci, dar nu e deloc așa. Cele mai multe familii care au fost recomandate la ProTv sunt unele care la prima vedere par obișnuite, adică au o locuință a lor pentru care au muncit ani buni de zile pentru ea, dar pe care nu reușesc să o finalizeze, oameni care își iubesc copiii și nu-i abandonează, care trudesc pentru educația lor , oameni care, deși ajunși în dificultate, încă mai au energia să fie buni, să fie pozitivi, chiar să ajute la rândul lor. Oameni care ne impresionează prin curaj, prin felul lor special de a vedea viața sau prin perseverență, prin bunătate, prin faptul că nu se plâng, ci trag din greu având credința că vor reuși. Oameni care nu se feresc să vorbească despre greutățile prin care trec pentru că au inima curată și deschisă către ceilalți și caută să se consulte, să găsească noi idei, noi soluții ca să-și îndeplinească visul. Oameni care nu se vaită, chiar și atunci când au ajuns la capătul puterilor.

adelaparvu.com-despre-apartametul-familiei-Bordei-Visuri-la-cheie-ProTv-episodul-3-sezonul-II-28

Anișoara Bordei, o maă extraordinară, un om extrem de muncitor care a inspirat o țară întreagă!

adelaparvu.com-despre-renovarea-casei-fam-Udrea-Fieni-episodul-8-seznul-3-Visuri-la-cheie-foto-Protv-1

Alexandru și Ana Udrea niște părinți fantastici, care pe lâgă faptul că au adoptat alți copii, au grijă să ajute o mulțime de familii din Fieni și care ne-au inspirat prin valorile în care cred și își educă copiii!

Cine a văzut emisiunea a aflat despre familii deosebite, demne, care nu cerșeau, familii în care părinții și copii se iubesc și se prijină unii pe alții, cum a fost cea din Afumați, familii care, deși sunt simple, de la țară, reușesc să le insufle copii lor adevărate valori de viață, cum a fost familia din Tufeni, cu băiețelul ce a salvat un copil din puț, familii unde chiar dacă mama a fost agresată, ea a luat decizia să-și ia cei șapte copii și să înceapă o nouă viață pentru a le oferi acestora un mediu familial liniștit și s-a ocupat de educația lor, cum a fost familia din București, familii care au decis ca pe lângă copiii lor să înfieze alții pentru a le oferi o viață mai bună, cum a fost cea din Fieni. Erau aceste familii sărăce? Nu! Pentru că aveau în primul rând o casă a lor, dar mai mult, aveau un suflet extraordinar! Erau în dificultate? Da, dar nu au cerșit, nu s-au văitat, ci au continuat să muncească din greu și din felul lor special de a fi li s-a dus vestea. Alți oameni au scris despre ei la ProTv.

adelaparvu.com-despre-renovarea-casei-familiei-Onea-Afumati-episodul-10-sezonul-3-Visuri-la-cheie-63

Familia Onea din Afumați, care ne-a arătat ce înseamnă iubire în familie și cum e să prețuiești fiecare moment, indiferent de greutăți. O familie care a înțeles că trebuie să rămână o familie la bine, dar mai ales la greu!

Meritau acești oameni să aibă o casă frumos amenajată de către echipa Visuri la cheie? Da! De ce? Pentru că erau familii demne, cu valori adevărate de viață, familii cu copii, familii care munceau și familii care erau în stare să întrețină mai departe o locuință corect și bine amenajată, dar și oameni dispuși să ajute mai departe alți oameni. Așa că, te mai întreb încă o dată: dacă ar fi să recomanzi pe cineva, tu pe cine ai alege? Ce familie cu copii, muncitoare, optimistă, demnă, dar specială și care traversează o perioadă de viață mai dificilă cunoști? Poți să scrii despre această familie pe mailul vi[email protected], dar cel mai bine ar fi să faci înscrierea AICI pe site-ul visurilacheie.protv.ro. Atenție! Dacă nu completezi toate câmpurile de la secțiunea încriere, atunci înscrierea nu este înregistrată, iar cei de la ProTv nu află despre poveste. Deci, fii pe fază și documentează bine înscrierea, cu poze, cu date, adică să completezi toate câmpurile. Sper să poți recomanda o familie extraordinară pe care toată România să aibă șansa de a o cunoaște și de a fi inspirată de povestea ei!

adelaparvu.com-despre-renovarea-casei-fam-Udrea-Fieni-episodul-8-seznul-3-Visuri-la-cheie-foto-Protv-30

adelaparvu.com-despre-Casa-familiei-Ilie-Tufeni-Olt-emisiunea-Visuri-la-cheie-ProTV-sezon-1-2014-4

adelaparvu.com-despre-renovarea-casei-familiei-Onea-Afumati-episodul-10-sezonul-3-Visuri-la-cheie-53

22 Responses to Tu pe cine ai recomanda pentru Visuri la cheie?

  1. Elena spune:

    Cunosc multe cazuri sociale dar, cel mai mult m-a impresionat o femeie care dimineata foarte devreme, aduna pet-uri si le duce la reciclat, apoi merge in adapostul improvizat si face mancare pentru cei 4 copii. Ii trimite la Asociatia pentru alfabetizare, unde lucrez,ca sa invete carte si ea pleaca sa lucreze pentru a mai pune ceva pe masa si la cina. Nu au curent electric, nu au apa si nu au o baie. Ar merita o noua sansa, dupa parerea mea.

  2. Cristina spune:

    Eu am inscris la inceputul anului, pe cumnatul si sotia lui (Liviu si Ionela Oprea), in emisiunea Visuri la cheie. Chiar se potrivesc in descrierea de mai sus. Au 10 copii, pentru ca nu au vrut sa renunte la niciunul, desi recent au pierdut pe al unsprezecelea, nascut cu sindromul Patau. Asa a fost sa fie… Cea mai mare incepe anul I de facultate, iar cel mai mic este la gradinita. Copiii sunt premianti si olimpici. Cumnatii mei sunt oameni muncitori.
    Ceea ce face Visuri la cheie este minunat si stiu ca eu si sotul meu nu putem ajuta in acest aspect, poate doar prin faptul ca scriu aceste cuvinte si ca speram. Casa lor are mare nevoie de o schimbare. Cumnatul meu a adus imbunatatiri, dar atat cat a putut si cat si-a permis.
    Cand le-am spus de Visuri la cheie, ei mi-au spus aceleasi cuvinte care le-am auzit si la alte familii: „Sunt altii mai rau ca noi”
    Multumesc de intrebare 🙂

  3. Gabriela spune:

    As recomanda-o pe mama mea. Stiu ca e o propunere atipica si probabil nu se incadreaza intr-u totul in cerintele echipei dvs., dar eu totusi o sa o fac.
    Mama mea a mostenit aceea casa de la parintii ei, ridicata „in rosu”.Strabunicul meu, bunicul mamei, a fost cel care a ridicat acea casa din caramida nearsa si cu temelie de piatra. Mama mea a investit multa munca si mult suflet, si de una singura, vaduva fiind a renovat-o.Totusi proiectul inca nu este finalizat si casa ar merita o renovare in tiparele traditionale. Mama se apropie incet de 70 de ani, si nu neparat din cauze materiale ci si din cauza lipsei in zona a unor mesteri priceputi si dedicati, ma tem ca nu isi va vedea visul implinit. Este visul ei de o viata, dar si a 2 generatii anterioare de asta mi-am permis sa fac aceasta propunere.

    • Adela Parvu spune:

      Este un gest generos din partea ta Gabriela, dar gândește-te că sunt multe familii și cu copii 🙂

      • ANDREEA spune:

        Am si eu nevoie de locuinta ,nu avem casa,eu si familia mea st la un centru de copiii „mama si copilul”si peste in an trebuie sa plecat de aici ,ca nu mai avem voice sa stamp,ne Puerto ajuta va rog din tot sufletului,va rogg🥺🥺🥺🙏🙏

  4. Dania spune:

    Da, Adela sunt familii cu multi copii si sunt prioritari dar gandeste-te, sunt oameni care au muncit o viata.
    Si-au crescut copiii in timpul lui Ceausescu cu mari greutati, si nu uita ca i-au nascut, pe cand acum se fac avorturi pe banda rulanta, iar acum la cca 80 de ani, cu o pensie (acum de 440 lei/luna) cu multe boli, nu au iesit poate din zona in care au locuit o viata, poate nu au mancat o mancare sau un fruct mai deosebit intr-o zi (chiar si o banana), poate nu au fost o data la mare, sau nu si-au permis o haina.
    Mai grav poate nu si-au permis un tratament.
    In general, acesti oameni suferinzi, in care mai palpaie lumina ori sunt singuri, ori au alaturi un copil si el batut de soarta.
    Acesti oameni nu merita?
    Ei nu sunt un exemplu de viata, prin cate au trecut si au reusit sa isi creasca copiii?
    Eu nu au dreptul la o viata mai buna, chiar si pentru o zi?

    • Adela Parvu spune:

      Dania, eu nu zic că nu merită, Doamne ferește! Dar gândește-te nu doar la efortul unei echipe întregi pentru renovare, ci și la ce se întâmplă după. Pentru un om în vârstă, care locuiește singur, e foarte greu să întrețină o casă și e foarte greu să mai ajute la rândul lui pe cineva. Eu vorbesc acum strict despre emisiune, nu în general. Sunt de acord cu tine că ar trebui să avem mai multă grijă față de cei în vârstă, absolut de acord! Dar când e vorba despre Visuri la cheie, unde cazurile selectate sunt puține, atunci poți să-ți dai seama că prioritate o au familiile cu copii. Și din acest punct de vedere îi înțeleg pe cei de la ProTv care fac selecția cazurilor.

      • Dania spune:

        Atunci sa se facă o emisiune în oglinda cu un titlu sugestiv pentru seniorI. E O idee.
        Oricum mă înclin pt ceea ce se face Bun în tara ăsta și voi o doveditI.
        Doamne ajuta înainte.

  5. Elena Gatiu spune:

    Draga Adela,
    Ieri seara, 5 septembrie, cautand ceva interesant de vazut la televizor, am dat peste rubrica Ceasul bun a emisiunii Starea natiei/TVR1. Accesand link-ul de mai jos, afli toata povestea.

    https://www.youtube.com/watch?v=wrokiJ9Cbqk – la minutul 2 este mentionata starea casei in care locuiesc acesti patru copii. Inteleg ca reportera care i-a intervievat pe cei patru frati este Cristina Hurdubaia.

    Sunt convinsa ca echipa Visurilor la cheie le poate analiza situatia.

    Toate cele bune!
    Elena

  6. Elisa spune:

    Povestea prietenei mele Andreea este una trista din care ea se zbate sa razbeasca si pe care eu as recomanda-o. A ramas insarcinata cand era tanara si casatorindu-se mai apoi cu acest om, mai in varsta, care mai lasase doi copii in urma, evident ca nu are un final fericit. S-a mutat foarte mult, el era jucator de hichei, de la Brasov la Ciuc, apoi la Galati, apoi inapoi la Ciuc, au locuit o perioada la Valea Mare la parintii ei, apoi au stat in Poiana Brasov la statia de telecabina, conditii extreme, apoi au plecat la Zarnesti sa administreze o pensiune, iar acesta e momentul in care lui i s-a parut viata asta prea grea si i-a parasit. De anul trecut s-a mutat in Brasov, unde parintii ei au un apartament, in care nu s-a prea stat, la parter, frig, umezeala, saracacios, toaleta nu functioneaza, centrala e veche, mabila de bucatarie sta sa cada si multe altele. Ea e un om minunat care se chinuie sa reduca lipsurile si sa ii ofere baietelului atat cat poate. El are probleme de comportament din cauza situatiei conflictuale in care a trait, urla, musca, nu se stie juca ok cu copiii, la el conditiile nu permit sa invite pe cineva, la gradinita are probleme de integrare. Ea munceste in Poiana Brasov la un bar la statia de sus a telecabinei si in fiecare zi face 3 ore naveta si schimba 3 mijloace de transport ( autobuzul din oras, autobuzul de Poiana si mai apoi telecabina) asta ca sa poata sa traiasca si sa-i ofere celui mic cele necesare. A ales acel loc de munca deoarece fiind conditii grele, departe sa plateste mai bine ca in oras si bacsusurile sunt mai mari, fiind zona turistica. Ajutor nu are, parintii ei stau la tara si sunt bolnavi,de la fostul sot nimic, mai mult are de platit un credit facut pe numele tatalui ei, pt a renova casa lui de la Ciuc, pentru care ea acum trebuie sa plateasca. Ii taie frecvent curentul cand nu poate sa plateasca si dorm pe la prieteni. Ii este foarte greu si cred ca ar merita putin ajutor, pentru un moral mai bun si conditii de viata mai bune pentru cel mic.

  7. Liliana Manoliu spune:

    Dragă Adela,
    Urmăresc această emisiune de la începuturile ei. Nu e impresionant talentul și imaginația voastră -care sunt cu carul-ci dragostea,sufletul pe care-l puneți la fiecare caz. Sunteți atât de calzi și de empatici cu familiile respective și faceți totul cu o asemenea pasiune încât de multe ori m-am trezit cu lacrimi pe obraz. Eu aș recomanda un caz special și unic în societatea noastră- este vorba de familia Constantin Cosma din județul Iași, o familie cu 4 copii, care s-a îmbogățit zilele acestea cu …4 gemeni. Este un caz rar să aduci pe lume 4 copilași pe cale naturală. Constantin este un om muncitor- lucrează cu ziua în construcții- au 2cămăruțe unde trăiesc cu toții și au început construcția unei case, dar nu au putut-o continua. Ceea ce vă relatez am aflat din presă, nu-i cunosc dar îmi imaginez ce bucurie ați aduce în sânul acestei familii!!!! Vă doresc zile minunate, același elan creator și multă sănătate întregii echipe!

  8. Lovin Mirela Viorica spune:

    Buna.Ma numesc Mirela si nu stiu daca situatia mea se incadreaza in cerintele emisiunii.Sunt casatorita de 10 ani si de vreo 6 ani ma tot chinui sa termin o casa chiar daca nu am actele facute(nu am alta optiune).In fine.Am 5 copii si ultimul copil l-am nascut in iunie cu probleme de sanatate destul de grave si tin sa precizez ca stau in curte cu soacra mea in doua camarute facute acum 9 ani la grabeala.Sotul meu este plecat in Anglia si lucreaza in constructii .Poate poate mai strange un ban insa avand copilul cu probleme de sanatate este foarte greu.Necesita sedinte de kinetoterapie,controale si in jurul varstei de doi ani trebuie sa i se faca din nou o alta operatie(la varsta de doua zile a fost operat pe coloana si la varsta de o luna a fost operat la cap de hidrocefalie)si mi s-a spus ca acea operatie costa in jur de 3000 lei.Nu sunt genul in care sa apeleze insa uneori ma gandesc ca nu am incotro.Sper sa imi cititi povestea.Daca nu se poate sa imi oferiti un ajutor macar as dori o incurajare sau o vorba buna.Multumesc.

  9. Adriana spune:

    Eu as recomanda familia mea santem in Spania muncim sa ne terminam casuta si sa ne intoarcem acasa sa fim alaturi de parintii mei dar din nefericire sotului meu iau gasit probleme la inima si a trebuit operat iau pus 3 artere recuperarea ie lenta si nu se stie daca o sa mai poata munci ce ieste si mai rau ca nu a fost angajat si nu are nici un venit numai din salariul meu si mai avem si un copil mi-as dorii foarte mult sa o pot termina sa-i dau bucuria sotului pentru ca era tot ce isi dorea si acuma nu mai poate va multumesc

  10. Laura spune:

    Buna ziua! Cunosc o familie care de curand au ramas fara ambii parinti. Sunt 6 frati, 4 fete (dintre care 2 cu handicap) si 2 baieti dar care traiesc intr-o casa (2 camere) primita sub forma de ajutor de la primarie. Nu au nici un fel de imbunatatire, anul acesta au inceput sa o mai consolideze dar din pacate tatal lor a murit acum cateva zile construind la gardul de la exterior. Sunt convinsa ca povestea lor erita citita insa as vrea sa stiu daca are rost sa fac cererea de inscriere daca nu sunt proprietari. Parerile sunt impartite si sunt convinsa ca ma veti sfatui cum este cel mai bine.

    • Adela Parvu spune:

      Bună Laura! Știu că ar trebui să fie proprietari, altfel după ce se finalizează lucrările proprietarii de drept își pot revendica drepturile asupra locuinței renovate, logic, nu?

      • Popa spune:

        M-am gândit și eu la asta. Poate totuși exista o cale sa le fie donata sau nu știu exact…. Am sa ma interesez care este situația în ceea ce privește documentele privind proprietatea și în ce măsură as putea să-i ajut sa intre în posesia ei. Mulțumesc tare mult!

  11. Ceamă Larisa spune:

    Am înscris o familie mică o mamă a 2 copii mici, care nu au adăpost și stau la chirie ce nu are bani să o plătească nu mai zic de foame și etc.
    Cel mare de 6 ani este la grădiniță, vai de ei sărăcuții.
    Le dă afară din chirie stau pe străzi le primește înapoi de milă… Offf sper săi ajutați vă rog din suflet. Chiar merită o Nouă Veață, doar este o mamă și 2 copii foarte greu.

  12. Ispas georgiana spune:

    Buna sunt Georgiana și mă întrebam dacă ne puteți ajuta și pe noi ,noi suntem o familie săracă ,locuim 11 persoane dintre care copii 7 in cateva camerute și trăim foarte greu de-abia fac părinți bani de câteva pâini și mâncare,și am zis sa apelez la dvd dacă ne puteți ajuta și pe noi va rog din suflet ,eu va scriu acum de pe tableta de la școala pentru că părinții nu au bani sa ne cumpere telefoane😰😰

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *