adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero (2)

In Romania Mea

Renovarea casei familiei Șerbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie

Da, o familie extraordinară cu un tată exemplar, care s-a ridicat din durere, din neajunsuri pentru a-și trăi propriul vis: acela de a avea o familie unită, iubită, protejată. Pentru asta a luptat Iulian Șerbana, care în copilărie a fost dat la orfelinat alături de doi dintre cei 13 frați (el este dintr-o familie cu 14 copii). A plecat din orfelinat odată cu Revoluția din 89, dar părinții lui nu aveau o casă, așa că au ajuns pe strădă. Trei ani de zile el a locuit practic într-o gheretă de înghețată, adică între 8 și 11 ani. Dar Iulian a avut mereu un suflet bun și asta i s-a văzut în ochi. Acei ochi care tânjeau după o viață mai bună, mai demnă l-au salvat, căci o farmacistă a avut grijă să-l îndrume și să-i redea încrederea în el, luându-l sub protecția ei. Doamna farmacist Marilena Dumitra l-a găzduit în farmacie pe timpul nopților și tot ea a fost cea care i-a găsit un cămin la asociația Concordia.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (28)

Momentele când echipa Visuri la cheie a ajuns la familia Șerbana din satul Nedelea, județul Prahova.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (29)

Iulian și-a terminat școala și mai departe a reușit să-și găsească un loc de muncă. Și la locul de muncă a progresat dintr-un simplu lucrător la coordonator de departament într-un hipermarket. Acolo, la locul de muncă a cunoscut-o pe viitoarea lui soție Ana și împreună cu ea are acum patru copii Maria, Teodora, Eliana și Florian. De ani de zile s-a tot zbătut să facă o casă pentru familia lui și să le ofere copiilor cele mai bune condiții. A reușit să achiziționeze o casă la țară, una luată cu credit, dar după achiziție nu i-au mai ajuns banii pentru renovare. Și aici destinul a făcut în așa fel încât povestea lui să ajungă la ProTv, iar noi echipa Visuri la cheie să ajungem să-l ajutăm.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (30)

Casa înainte și după renovare.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (25)

Ce repede poți așterne în câteva rânduri viața unui om și totuși nu e doar atât. Iulian chiar este pâinea lui Dumnezeu. El e mereu cu zâmbetul pe buze, foarte credincios și foarte optimist. Însă el ascunde o mare durere în sufletul lui. Fratele lui, alături de care a trăit pe străzi, a ajuns părintele a nouă copii, copii pe care din păcate i-a părăsit. Iulian nu înțelege cum a putut proceda în acest fel fratele său. Așa că pe lângă cei patru copii ai lui, Iulian încearcă să aibă grijă și de nepoții lui. Vezi? Astfel de oameni care se gândesc la alții și care fac lucruri pentru alții, în condițiile în care nici ei nu sunt într-o situație grozavă, sunt oamenii care merită ajutați.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (31)

Casa înainte și după renovare. Prima ușă din dreapta a devenit ușa de acces în camera de studiu, care se află între camera fetelor (prima de la stradă) și camera băiatului (cea din vecinătatea camerei de baie). Intrarea din stângă, mai încolo a devenit cea principală cu holul, de-a lungul căruia sunt înșiruite baia, dormitorul părinților, bucătăria, livingul și sufrageria.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero (1)

Povestea lui de viață a contat pentru noi, cei din echipa Visuri la cheie. Am ascultat-o și pe soția lui Ana, dar și pe cei patru copii Maria, Teodora, Eliana și Florian asupra ce-și doreau. Apoi am văzut casa pe care au cumpărat-o și care era în stare de șantier. Iulian și Ana ne-au repetat de foarte multe ori că vor ca fiecare copil să aibă camera lui, că ei nu contează, dar vor tot confortul pentru copii. Ei bine, nu i-am ascultat întrutotul pentru că locuința bătrânească nu oferea suficient spațiu pentru așa ceva. Camerele erau multe, dar mici și înșiruite, iar jumătate dintre ele fără ferestre la stradă, ci către un hol lung și îngust.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (16)

Colegii mei arhitecți Alina Vîlcu și Omid Ghannadi s-au ocupat de reorganizarea interioară și a rezultat o împărțire după cum urmează: o primă parte a casei cu zona de zi, bucătărie, dormitorul părinților și a doua parte a casei dedicată copiilor. La mijlocul celor două corpuri se află baia. Acum, știu că vreți să aflați de unde sunt produsele, mobila și decorațiunile pentru fiecare cameră, așa că vă spun mai jos.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (37)

Holul casei înainte și după renovare. S-a folosit același parchet pentru pardoseală atât în hol, cât și în restul camerelor. Model parchet vezi AICI. Tâmplăria casei (ferestrele) este de la sponsorul emisiunii Barrier. Mobila a fost realizată la comandă de către sponsorul emisiunii Martplast. Oglinda și decorațiunile sunt de la Dedeman.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (26)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (15)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (39)

Zona de zi înainte și după renovare. Colegii mei arhitecți au regândit ferestrele. Astfel, cele din stânga una a fost mărită, iar cea de-a două închisă, iar fereastra cu ușă a fost prevăzută pe toată lungimea peretelui ea fiind și calea de acces către terasa din spate.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (22)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (41)

Livingul înainte și după renovare.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (23)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (40)

Zona de zi înainte și după renovare. Pereții au fost placați cu piatră naturală model RS 1014LC de la Dedeman, model de piatră pentru care s-a făcut comandă pentru că nu era pe stoc. Corpurile de iluminat și scaunele sunt de la Dedeman, măsuțele de living și cele pentru sufragerie au fost realizate de către Martplast, iar canapeaua modulară cu elemente care pot fi folosite ca fotolii și ca paturi sunt realizate la comandă la EverArt.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (21)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (19)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (16)

Caloriferele au fost mascate cu panouri traforate din MDF realizate la comandă de către Martplast, la fel ca și mobila. Fotoliul, ca și canapeaua sunt realizate la EverArt conform indicațiilor lui Omid. Adică tot ce înseamnă model de calorifer și modul cum e tapițeria sunt gândite de către el, așa că nu găsiți de-a gata așa ceva, dar puteți comanda modele similare la firmele menționate pentru că ei au deja schițele de la noi.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (139)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (17)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (20)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (18)

Bucătăria este realizată la comandă de către sponsorul emisiunii Martplast după proiectul lui Omid. Ca materiale s-au folosit MDF, iar pentru placarea pereților HPL imprimat cu un model care imită desenele din cretă. În dreptul plitei și chiuvetei, pentru o protecție mai bună, s-a placat cu sticlă neagră zona peretelui. Electrocansicele sunt de la Dedeman, la fel ca și chiuveta și bateria, plus vesela și decorațiunile și corpurile de iluminat.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (24)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Adela Parvu (5)

Bucătăria are o fereastră falsă care dă înspre hol, dar hota din bucătărie are evacuare în afara casei, respectiv pe peretele din spatele casei.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (17)

Frigiderul este încorporat, iar mașina de spălat rufe și centrala termică sunt mascate în corpurile înalte de mobilier.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (38)

Bucătăria înainte de renovare avea deschidere dinspre hol, dar colegii mei arhitecți au regândit-o să fie deschisă către actualul living, iar înspre hol să rămână doar cu o fereastră sub care s-a montat caloriferul.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (18)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Adela Parvu (3)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Adela Parvu (4)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (36)

Înainte de renovare spațiul dormitorului care se deschidea din hol nu avea fereastră către exterior. Colega mea Alina a mărit fereastra dinspre hol și a prevăzut o fereastră cu geam sablat pe peretele opus intrării în cameră pentru a asigura lumină naturală din plin. Deși camera este foarte mică, după renovarea ea apare mult mai luminoasă și spațioasă, grație ferestrelor, dar și oglinzii mari montată pe peretele din fața patului.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (35)

În dormitor Alina a refolosit pe post de poliță decorațiunea din lemn găsită la saceacul casei. De asemenea, dintr-un trunchi de copac a realizat tăblia patului, de care a agățat două perne decorate cu o etamină cusută de mână, recuperată de pe șantier.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (14)

Mobila a fost realizată la comandă de către Martplast după proiectul Alinei, la fel și oglinda din fața patului.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (13)

Decorațiunile, corpurile de iluminat și plantele, la fel ca și așternutul de pat și păturile sunt de la Dedeman.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Adela Parvu (10)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (12)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Adela Parvu (18)

În imagini și la tv casele de multe ori par mult mai mari, dar nu e deloc așa. În poza de mai sus poți să-ți dai seama că lungimea băii nu este mai mare de 250 cm (cada are 170 cm, ușa 70 cm) pentru că ușa se deschide foarte aproape de cadă. Lățimea băii este de circa 203 cm.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (30)

Și pentru baie s-a prevăzut un mic geam, asta pentru a asigura ventilație naturală. Pentru ca acel geam să nu par meschin, Alina a gândit sub el un raft, care imprimă senzația de rustic.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (11)

Pe pereți s-au folosit plăci de travertin de 10 x 10 cm de la Dedeman, iar pentru pardoseală gresie model Natura Wood Pine, vezi AICI.  Lavoarele sunt din piatră (travertin cod produs 3016481) de la Dedeman și aduse la comandă. Mobila este realizată la comandă, după proiectul Alinei, de către Martplast. În spatele oglinzilor comandate la Martplast sunt montate benzi LED pentru un efect decorativ de impact.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (10)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (35)

Camera băiatului se învecina cu baia și cu altă cameră, care a devenit cea de studiu. Fereastra era către fațada dinspre curte, așa că mi-a venit ideea ca în partea opusă ferestrei să-i fac un pat cușetă. A trebuit să facem un mic compromis în privința organizării casei, respectiv să tratăm camera băiatului ca zonă de trecere către baie. În imaginea de sus, înainte de renovare, se vede golul de ușă dinspre camera de studiu și mai departe, în dreapta este golul de ușă către holul cel lung și îngust de unde se deschide și baia. De aceea am și făcut patul cușetă pentru ca băiatul, dacă dorește, mai târziu când va crește, poate să-și pună un paravan sau o draperie în fața patului pentru o intimitate mai mare.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Adela Parvu (17)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (21)

Pentru că Florian este pasionat de automobile și tot ce ține de transport, m-am gândit ca în locul unor modele cu mașinuțe (tapet sau pe mobilă) să-i creez un soi de fereastră falsă cu imaginea unei șosele. Astfel, ai impresia că încăperea este mai mare, deoarece perspectiva din poza imprimată pe PAL (realizată la Martplast) îți dă impresia de spațiu mai lung, mai adânc.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (33)

Am folosit multe oglinzi tocmai pentru a da senzația de spațiu mai luminos, mai generos.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Adela Parvu (15)

Florian are acum la capătul patului etajeră, iar ca tăblie de pat zonă fix și deasupra spațiu de depozitare. De asemenea, are un dulap foarte generos unde își poate ține lucrurile în ordine. Toată mobila este realizat la comandă din PAL după proiectul meu și executată de către Martplast. Capacele de roți sunt decorative, dar ele pot fi folosite și ca mânere, dacă patul ar avea sertar.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Adela Parvu (14)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (34)

Între camera lui Florian și cea a fetelor exista un spațiu intermediar pe care l-am gândit ca și cameră de studiu (în foto sus e camera unde e folia de plastic pe jos). Practic, toți frații se întâlnesc în camera de studiu, unde este și acces în casă prin intermediul unei uși exterioare.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (9)

Pe pereți am folosit plută pentru ca cei mici să-și poată afișa desenele, orarul și ce mai vor ei, adică să poată folosi și suprafața pereților pentru studiu. Am vopsit pluta cu ajutorul unui șablon comandat de la Stencilit. Dacă vrei să plachezi cu plută pereții alege una care are minimum 6 mm grosime.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (20)

În zona de studiu, pentru a proteja pereții, am comandat la sponsorul emisiunii Martplast uși de dulap din MDF care au fost montat sub formă de lambriu. Mesele sunt realizate tot la comandă, iar scaunele sunt cumpărate de la Dedeman.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Adela Parvu (13)

Deși le-am pus lămpi de birou cu LED de la Dedeman, am prevăzut multe suspensii deasupra locului de studiu pentru o lumină mai puternică, având în vedere faptul că aici camera nu are fereastră, ci ușa este și pe post de fereastră. Ca să poată face economie, am ales suspensii care au întrerupător, așa că pot folosi câte becuri vor. Oricum sunt toate cu LED. Suspensiile sunt foarte accesibile ca preț, de la Dedeman, dar forma lor se schimbă dacă folosești becuri cu un design mai aparte.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (27)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (33)

Camera fetițelor era cea mai generoasă din casă. Înainte de renovare, Iulian se gândea ca aici să-și facă livingul, însă noi am prevăzut altceva. De ce? Pentru că cel puțin eu, ca mamă, dar și ca soră, căci am doi frați mai mici decât mine, știu că perioada pe care ți-o petreci cu frații tăi este de fapt foarte scurtă. Este păcat să te gândești întotdeauna la camere separate pentru copii, mai ales când sunt de același sex, cum era în cazul de față. Când copiii au aceeași cameră, ei învață să împartă spațiul, lucrurile, să fie mai cooperanți și mai iubitori. Așa că m-am bucurat să fac această cameră cu gândul la frumoasele fetițe care-și vor depăna povești înainte de culcare.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (29)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (32)

Camera care a devenit a fetelor era și cel mai bine luminată natural, respectiv avea trei ferestre. Într-un fel asta poate pune probleme la mobilare, mai ales pentru depozitare. Dar am gândit paturile astfel încât două dintre ele să fie ca un fel de canapea, cele pe colț, așa că dacă fetele au invitați să-i poată primi în camera lor. Între două dintre paturi am prevăzut un mic corp de depozitare, iar sub fiecare pat există sertare. De asemenea, la capătul celui de-al treilea pat, către fereastră mai există un corp de depozitare.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (6)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (3)

Paturile sunt din PAL cu sertare ale căror fețe sunt din MDF. Pe pereți există placări cu PAL imprimat realizate după proiectul meu de către Martplast. De asemenea, pereții sunt îmbrăcați cu plută peste care am intervenit cu șabloane comandate de la Stencilit. Am încercat să dau verticalitate prin aceste elemente decorative, astfel încât camera să nu se simtă ca fiind prea joasă. Ea nu are decât 220 cm înălțime.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (28)

Toate decorațiunile textile, draperii, perdele, cuverturi, pături, perne, covor sunt de la Dedeman.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (5)

Dulapul l-am prevăzut cu oglinzi și l-am poziționat între ferestre. Oglinzile sunt absolut obligatorii, în opinia mea, în orice cameră de copil. O oglindă îl ajută pe cel mic să se studieze, să se joace, să observe. În plus, din punct de vedere estetic, o oglindă dă impresia de spațiu mai luminos și mai generos. Am ales să fac fețele dulapului să pară ca o mare ramă a unei oglinzi uriașe pentru ca volumul lui să nu domine încăperea. Dulapul este din PAL și executat la Martplast.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (4)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (19)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (15)

În spatele casei, livingul se deschide către o terasă mică, dar unde a fost așezată o masă generoasă. Alina s-a gândit la toată familia reunită, adică și atunci când familiei Șerbana îi vin verișorii în vizită, respectiv copii fratelui lui Iulian și mama lor. Nuanța pentru lemnul pergolei prevăzută de colega mea Alina este RAL 7010.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Adela Parvu (6)

Mobila de  terasă este de la Dedeman la fel ca și fântâna de perete, care are un robinet cu apă funcțional.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Adela Parvu (7)

Terasa are o pergolă peste care se poate pune fie pânză impermeabilă, fie plăci de policarbonat.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Adela Parvu (8)

Terasa este placată cu pavaje de la producătorul român Elis pavaje, unul dintre sponsorii emisiunii. Obloanele sunt realizate la comandă de către Martplast, la fel ca și jardinierele în nuanța albastră. Fațadele casei sunt placate cu klinker vezi model AICI.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (23)

Imagini din timpul filmărilor și după ce familia a venit acasă îți vor da o idee despre câtă emoție a fost pe parcursul acestei renovări.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (37)

Momentul când constructorul Florin Brînzan a predat cheile casei și i-a spus lui Dragoș că totul e în regulă, totul este funcțional și montat cum trebuie din punct de vedere al construcției. Vreau să spun că echipa de meșteri este absolut senzațională. Au plecat obosiți de la filmare și nu am mai apucat să le fac poze, dar credeți-mă că pentru noi ei sunt adevărați eroi.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (1)

La momentul când membrii familiei Șerbana, Iulian, Ana, Maria, Teodora, Eliana și Florian au ajuns în fața casei, dar autocarul încă nu se mutase, toți copiii au venit să-și vadă vecinii.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (2)

Momentul după ce și-au văzut casa a fost unul plin de emoție și bucurie. Toți oamenii erau cu ochii pe familie ca să vadă reacția ei.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (3)

După ce s-a mutat autocarul, Dragoș Bucur i-a provocat pe cei mici să intre ei primii în casă. În curte au dat și peste toneta de înghețată, o amintire de data aceasta frumoasă pentru Iulian și familia lui.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (27)

Momentul când copiii și-au descoperit camera de studiu, iar Dragoș Bucur alături de părinții Iulian și Ana erau copleșiți de emoție să audă reacțiile celor mici.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (8)

Maria și-a ales locul în camera de studiu și era foarte fericită, așa că s-a apucat să deseneze. Noroc că m-am gândit să le pun și decorațiuni și creioane la îndemână.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (9)

Florian a descoperit imediat jucăriile pentru el. Știam că o cameră de copil trebuie să aibă jucării. Poți să-i faci unui copil cea mai frumoasă cameră din lume, dar dacă nu ai jucării în ea parcă nu se simte ca acasă. Copilăria trece repede, așa că e bine ca o cameră să fie gândită mai ales pentru joacă. Ăsta e universul unui copil – joaca.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (7)

M-am jucat și eu cu fetele și le-a dat curaj să desfacă jucăriile care erau expuse pe rafturi. Se terminase filmarea, așa că ce ne mai rămânea de făcut decât să ne jucăm puțin?

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (6)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (12)

Iulian a fost cel mai fericit când a văzut că proprii lui copii sunt fericiți.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (34)

Momentul când Alina, înainte să vină familia mai punea ultimele lucruri. A ținut foarte mult să aibă flori naturale, trandafiri care să întregească atmosfera din dormitorul lui Iulian și al Anei. Cei doi soți nu au avut niciodată până acum dormitorul lor, așa că Alina s-a gândit să le facă unul de vis.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (39)

Momentul în care Dragoș Bucur făcea inspecția în fiecare cameră și l-a luat la întrebări pe Omid. În imagine sunt și colegii noștri – cameramanul Cristian Lițeanu, fotograful ProTv Răzvan Lupică și se vede puțin și din fabulosul nostru regizor Dan Petcan, care are mereu o figură de om gânditor.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (38)

Momentul când Dragoș l-a surprins pe Omid relaxându-se înainte de venirea familiei acasă.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (5)

Momentul când am primit și noi mici cadouri de la familie și ne-am bucurat de ele.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (10)

Ne-am îmbrățișat și ne-am bucurat de bucuria Anei. Este o mamă extraordinară și o soție iubitoare. Tot respectul pentru ea și pentru modul cu își crește și educă copiii, dar nu uită și de familia fratelui lui Iulian. Te iubim Ana!

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (4)

Momentul când Omid a dat înghețată tuturor celor din sat veniți să mute autocarul Visuri la cheie împreună cu familia. Desigur copiii s-au înghesuit primii la înghețată, curioși de fapt să tragă cu ochiul la interiorul casei.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Zucchero Media (13)

Familia Șerbana fericită să aibă casa finalizată de către echipa Visuri la cheie, dar și copleșită de emoție. Oameni frumoși!

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (24)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (2)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto Adela Parvu (2)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Serbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie, Foto ProTv Razvan Lupica (1)

În fiecare miercuri, de la ora 20,30, te așteaptă noi povești, noi familii, noi case pe care să le descoperi odată cu echipa Visuri la cheie. Vezi aici site-ul Visuri la cheie și aici pagina de Facebook/Visurilacheie. Iar dacă vrei să înscrii pe cineva la emisiune, nu uita să completezi toate căsuțele din formularul de AICI. Crede în oameni!

65 Responses to Renovarea casei familiei Șerbana din Nedelea, episodul 1, sezonul 4, Visuri la cheie

 1. Amy spune:

  Dormitorul parintilor este singurul care nu-i pe gustul meu. In rest, toata casa este superba. Felicitari!

  • Adela Parvu spune:

   Mie mi-a plăcut cum a ieșit dormitorul și cum a reușit să facă Alina astfel încât icoanele să-și găsească locul acolo, iar prin oglinzi și decor să aducă o atmosferă rustică și totuși contemporană. Sunt sigură că dacă l-ai vedea cu ochii tăi ți-ar plăcea și ție dormitor Amy 🙂

   • ioana spune:

    Este minunat ce faceti, exista o chimie intre voi, echipa, si asta da rezultate mai ales cand intalniti astfel de oameni, cu suflet si intelepciune. Oameni frumosi cu suflet frumos. Sa stiti ca uitandu-ma la Tv am trait alaturi de voi fiecare secunda si ati transmis caldura, determinare si bun gust. Felicitari maxime, daca ar fi sa va scriu nu m-as mai opri. Ioana

   • Viorica Rotaru spune:

    Imi place totul foarte mult, felicitari tuturor si mult succes echipei, dar si familiei Serbana! Trust me, I’m an architect!

  • Anna spune:

   Chestie de gusturi. Mie una, dormitorul mi se pare de f mult bun gust. Simplitate, traditional si natural. Daca nu e ceva cu sclipici si ostentativ, nu ne place!

  • Georgi spune:

   Anna, nu trebuie sa aiba sclipici, ca sa ne placa, lol. Uite cat de usor judeci.
   Nici mie nu mi-a placut dormitorul parintilor, in rest, mi-a placut toata casa, la nebunie!
   Este ceva, ce nu imi da starea aia de… confort, atunci cand ma uit la el. Culoarea aceea verde- oliv al mobilei, imi da o stare de disconfort. La fel si acel bustean.
   Faptul ca spunem ca nu ne place ceva, ce altora li se pare de bun gust, asta nu inseamna ca ne plac chestiile sclipicioase- kitschioase :)).
   Nu a criticat nimeni, nu s-a aruncat cu noroi. Repet, restul casei arata superb!

 2. Maria Alina spune:

  Felictari pt aceasta casa minunata !! Dupa cate a indurat a merittat din plin casuta lui de vis. Am si eu o intrebare 🙂 :ghiveciul, planta si covorasul de sub masuta din zona de zi tot de la dedeman sunt ? Multumesc

  adelaparvu.com-despre-renovarea-casei-familiei-Serbana-din-Nedelea-episodul-1-sezonul-4-Visuri-la-cheie-Foto-Zucchero-Media-22-1

 3. Marius spune:

  Frumoasa amenajare!
  Obloanele au doar rol decorativ, nu? Nu par functionale.

   • Ana spune:

    Adela, imi plac foarte mult obloanele! Inteleg ca sunt facute la comanda de catre firma care a facut si mobilierul (sunt probabil si de lemn?), dar crezi ca se pot folosi si acele usi lamelare din magazinele de bricolaj pentru a face obloane decorative? Multumesc pentru raspuns si FELICITARI pentru casa, arata superb! Multe elemente care imi plac, accentele de rustic, fatada casei, solutiile de luminare intr-o casa stil vagon…

    • Adela Parvu spune:

     Dragă Ana, nu știu ce să-ți spun. Dacă ar fi să le folosesc eu, pentru mine, pentru fațada casei, le-aș proteja și vopsi cu produse de exterior. Până la urmă ce se poate întâmpla? Să se degradeze, dar măcar nu vor costa o avere 🙂

 4. Marius spune:

  Felicitari, foarte frumos!!! Am si eu o observatie, nu, o sugestie, poate ii spuneti si regizorului, in loc de o renovare-un episod, faceti o renovare-2 episoade, sa se axeze putin mai mult si pe partea practica, sa ne aratati mai mult cum se face, ce materiale, ce scule, un fel de DIY. Atat. In rest…numai bine si succes in continuare!!!

 5. Alina Stoica spune:

  Bună Adela!
  Felicitări pentru emisiune şi articol. Spectaculoasă renovare!
  Am rămas totuşi cu o nelămurire: pe unde au acces copiii la baie şi, în general, la partea de casă cu zona de zi?

 6. Mariana spune:

  Buna ziua
  am urmarit emisiunea….oamenii au nevoie de oameni.
  „Cei mai amuzanti oameni sunt cei care odata au fost tristi.” Confucius

  „Sa le fim recunoscatori celor care ne ofera fericire; ei sunt acei gradinari fermecatori care fac sufletele noastre sa infloreasca” Marcel Proust

  Felicitarii

 7. Maria spune:

  imi place la nebunie exteriorul! obloanele acelea sunt de rasinoase si vopsite? inca ceva, ferestrele au fost schimbate? sau pe cele vechi au fost adaugate sprosuri?

 8. Nora spune:

  Felicitari tuturor celor care s-au implicat in acest proiect! Faceti adevarare minuni.Casa este superba. Mult succes in continuare!

 9. Marina spune:

  Felicitari sunteti niste magicieni, ati reusit sa faceti dintr-o cocioaba o casa minunata.Eu imi amintesc ca am citit o stire acum cativa ani, mai multi, de un copil care dormea pe strazi si o farmacista l-a lasat sa-si faca lectiile in farmacie si il si ajuta sa si le faca bine, o fi Iulian acel copil?????Doamna farmacista un suflet mare, merita tot respectul nostru.

 10. Ramona Mitroi spune:

  Felicitari, Adela, tie si intregii echipe Visuri la cheie, ati facut o treaba minunata pentru acesti oameni, am si eu o intrebare: ce culoare Ral au tigla acoperisului si profilele ferestrelor.
  Multumesc!

  foto

 11. Diana spune:

  Oauuu ..deci exteriorul casei este deosebit. Exact pe gustul meu! Incredibil cum se poate se poate schimba un spatiu daca exista bun gust si viziune. Felicitari 🙂

 12. Simona spune:

  O casa de vis, realizata cu multa dragoste si pasiune transmisa si dincolo de ecran. Multe felicitari si sanatate pentru continuarea proiectului!

 13. Andreea spune:

  De data aceasta ați făcut o treaba peste Așteptările oricui! Soțul meu, care nu e pasionat de emisiunile de la tv, aseară s-a uitat cu mine, nu doar ca s-a uitat, a si lăcrimat de câteva ori! O poveste magica, de vis! De data aceasta chiar ați dat acestei familii cheia pentru a avea posibilitatea sa își deschidă un vis la care încă nu aveau acces! Felicitări! Sper ca rasplata voastră sa fie mare, acolo sus!

 14. Caramalau Daniel spune:

  Felicitari pentru emisiune si toti cei implicati.

 15. Mihaela spune:

  Felicitari Adela!!!!Am urmarit emisiunea si vreau sa va felicit pe toti cei care ati contribuit sa impliniti un vis.”Casuta viselor”arata superb.

 16. Marina spune:

  Toata casa imi place, dar in mod special imi place fatada casei. Ce frumos ar fi sa inspirati posesorii de case sa-si indrepte atentia si spre fatadele lor, sa scapam de casele roz si bej/orange din peisaj.

 17. Roxana spune:

  Draga Adela, de unde putem achizitiona panza impermeaabila de calitate pt terasa de exterior?

 18. carmen spune:

  Scaunele albe de unde sunt?

 19. Carmen spune:

  Ati facut o casuta de vis in doar doua săptămâni…exteriorul îmi place mult, mai ales dpdv cromatic si oricum sunt fan la genul asta de obloane!
  Baia e super, la fel si livingul dar camera fetelor mi se pare prea încărcată vizual.Dormitorul părinților îmi place cel mai putin, dar, per ansamblu, bravo!Familia e de senzatie!

 20. Vasile-Grigore Gheorghe spune:

  Bună, Adela.

  Nu am înțeles dacă între corpul de casă al copiilor și cel cu livingul, dormitorul matrimonial, baia și bucătăria există ușă de legătură. Ca să ajungă la baie, copiii trebuie să iasă în curte prin camera de studiu și să intre pe cealaltă ușă? La fel și când servesc masa, copiii ies dintr-un corp al casei ca să intre în celălalt?
  Te rog, lămurește-mă. Dacă am înțeles greșit, acceptă scuzele mele.

  P.S. Nu am văzut emisiunea, fiind de serviciu, dar îmi voi face timp să o văd pe NET. În rest, blogul tău e superb!

 21. Bogdan spune:

  Felicitari! Superb! Familia asta chiar merita!

 22. Tatiana spune:

  Superb:))Bravo!santeti minunati!!!!

 23. Mirela spune:

  Imi puteti spune de unde sunt obloanele?

 24. Daniela spune:

  Suneti minunati.la fiecare emisune lacrimez pt ca si eu am fost amarata de mic copil si eu visam la o casa frumoasa.dar…..din pacate am crescut si visul tot nu sa indeplinit. Bafta si suneti minunati! Dumnezeu sa va dea viata lunga!

 25. Mariana Dan spune:

  Buna Adela, apreciez mult ceea ce faceti la emisiune. Referitor la acest proiect, mie imi scapa ceva, cum se ajunge in baie? Cum ajung copiii in living? Trebuie sa iasa afara si sa intre pe usa principala? Partea casei unde stau copii cum comunica cu partea in care stau parintii si este livingul si bucataria? Nu reusesc sa-mi imaginez proiectul casei in plan. Mi-ar place sa stiu pentru ca am o problema similara.

  • Adela Parvu spune:

   Mariana, vezi că am scris în articol despre asta sub imaginea referitoare la camera băiatului. Se ajunge prin camera băiatului care e și spațiu de trecere către prima parte a casei. Acest lucru m-a determinat să-i concep un pat de tip cușetă. Am explicat mai multe în text.

   • Mariana Dan spune:

    Am banuit, dar nu am fost sigura. Ai dreptate, acum am citit cu mai multa atentie si ai scris intradevar acest lucru. Imi cer scuze, dar sunt multe informatii intr-o astfel de prezentare, cele mai multe noutati pentru o amatoare cum sunt eu, motiv pentru care pierd unele detalii importante. Foarte frumos proiectul, imi place mobilierul din camera fetelor si binenteles bucataria.
    Pe miercurea viitoare!!!!

 26. NASTASESCU ILIE spune:

  Lucruri deosebite…. facute de oameni deosebiti!, bine ca mai sant si astfel de oameni in Romania,dati speranta si incredere in oameni!

 27. Cristina spune:

  Felicitari echipei Visuri la cheie!Ati făcut o treabă minunata pentru niște oameni speciali și deosebiți. Îmi place totul,și pergola e super!Am văzut un poster de perete și as vrea sa știu de unde pot achiziționa unul?Vă felicit încă o data și va doresc sa aveti putere de muncă pentru a putea bucura cati mai mulți oameni!

 28. Cristina spune:

  Mulțumesc Adela!😊

 29. Cristina spune:

  Buna Adela, foarte frumoasa transformarea! Imi place mult decoratiunea cu cerbul pe perete in living, stii de unde a fost achizitionat?! Multumesc

 30. DANA spune:

  Felicitari oameni minunati!

 31. Daria spune:

  Mie imi place mult bucataria. Nu am inteles ce material este printat pe peretele bucatariei si de unde poate fi achizitionat. Ma intereseaza sa stiu si despre mastile caloriferelor de unde pot fi cumparate.

  • Adela Parvu spune:

   Daria, când e vorba despre mobilă la comandă, firmele care o execută știu despre ce este vorba. Aceste materiale nu sunt disponibile pe rafturile magazinelor, ci se comandă la firmele de specialitate. La fel și cu măștile de calorifer. Nici un calorifer nu e montat la fel, ca atare nici măștile nu pot fi făcute în serie.

 32. Mhouse spune:

  Absolut minunat. Camerele copiilor sunt de poveste. Imi place bucataria si livingul.Iar baia e fenomenala. Felicitari

 33. Marian spune:

  Capriorii de lemn din tavan fac parte din structura casei? Am vazut ca inainte de renovate pozitia lor era diferita.

 34. Elena spune:

  Foarte frumos si cu bun gust ati devorat si amenajat toate incaperile. In descriere precizati ca decoratiunile, inclusiv covorul sunt de la Dedeman. Imi place foarte mult, dar eu nu l.am gasit in magazinul din Ploiesti.Puteti sa.mi spuneti va rog dimensiunile si denumirea lui ( un cod) pt. a oferii mai multe detalii in magazin. Multumesc

 35. Elena spune:

  Foarte frumos si cu bun gust ati decorat si amenajat toate incaperile. In descriere precizati ca decoratiunile, inclusiv covorul din camera fetelor sunt de la Dedeman. Imi place foarte mult, dar eu nu l-am gasit in magazinul din Ploiesti.Puteti sa-mi spuneti va rog dimensiunile si denumirea lui (un cod) pt. a oferi mai multe detalii in magazin. Multumesc

 36. Elena spune:

  Multumesc pt. raspuns, dar eu intrebam de covorul din camera fetelor, cel pe fond alb cu flori.😀

 37. Ana spune:

  Superbă casa, dar exteriorul jos pălăria, o casa numai buna de pozat pt revistele cu tematica. Îmi poți spune cine a gândit exteriorul și dc putem să-l contactăm pt un design exterior casa D+P?
  De la everart luam și noi canapeaua 🙂 pe mine m-a impresionat calitatea materialelor.

  Spor la treabă!!!

 38. Tudor spune:

  Bună Adela .Ma intereseaza pavelele si de unde le pot achizitiona .mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *