adelaparvu.com despre cabana in padure cu interior romantic, Foto Erik Jæger (6)

In Case, Design Interior

La exterior simplă, la interior romantică

Dacă ai da peste cabana asta de lemn în pădure, n-ai ghici nicio clipă cum poate arăta interiorul ei. Cu siguranță după aspectul exterior te-ai aștepta la cămăruțe întunecate și, probabil, pline de trofee de vânătoare. Este o construcție din lemn ridicată la 1890 într-o zonă rurală din Norvegia, achiziționată în urmă cu ceva timp de un cuplu pasionat de drumeții și admiratori ai naturii. Când au pătruns la interior au găsit o mulțime de lucruri ticsite unele peste altele, ba chiar și ververițe, semn că n-a mai fost locuită o perioadă de vreme cabana. Însă parterul și mansarda construcției vechi, excelent păstrată peste timp, au suferit transformări radicale. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre cabana in padure cu interior romantic, Foto Erik Jæger (1)

Proprietarilor le-a plăcut mult cabana pentru că avea istorie, dar mai ales pentru că se camuflează excelent în pădurea unde este construită. De la interior pot observa animalele sălbatice și se pot bucura oricând de drumeții, căci au trasee pitorești de cum pășesc în afara cabanei. Interiorul nu i-a speriat, deși nu era deloc atragător cu lambriuri închise la culoare, tavane joase și obiecte deteriorate. Știau că pot transforma totul și chiar au fost bucuroși să găsească piese vechi pe care urmau să le schimbe înfățișarea.

adelaparvu.com despre cabana in padure cu interior romantic, Foto Erik Jæger (2)

Pentru că tavanele erau joase și ferestrele mici au decis ca toate lambriurile de la interior să le vopsească în nuanțe deschise. Ba mai mult, au aplicat vopsea deschisă și pe pardoseală pentru ca efectul de lumină să fie amplificat. Apoi s-au axat pe bucătărie unde să combine electrocanicele necesare cu un mobilier cu tente rustice franțuzești. Și-au dorit o atmosferă romantică, așa că au ales o nuanță albastră, plăcută pentru fronturile mobilei, blat de lemn și au accesorizat totul cu blidare de perete decorate cu dantelă și farfurii frumoase. Au ales să aibă doar mobila strict necesară și au condimentat totul cu obiecte vechi sau care să confere tușe romantice. Au păstrat și o parte din mobila veche pentru dormitoare, iar rezultatul final este unul de poveste. N-ai zice că vei da peste un asemenea interior dacă ar fi să iei în considerare exteriorul casei. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre cabana in padure cu interior romantic, Foto Erik Jæger (5)

adelaparvu.com despre cabana in padure cu interior romantic, Foto Erik Jæger 17

adelaparvu.com despre cabana in padure cu interior romantic, Foto Erik Jæger 18

adelaparvu.com despre cabana in padure cu interior romantic, Foto Erik Jæger (6)

adelaparvu.com despre cabana in padure cu interior romantic, Foto Erik Jæger 27

adelaparvu.com despre cabana in padure cu interior romantic, Foto Erik Jæger

adelaparvu.com despre cabana in padure cu interior romantic, Foto Erik Jæger (11)

adelaparvu.com despre cabana in padure cu interior romantic, Foto Erik Jæger (9)

adelaparvu.com despre cabana in padure cu interior romantic, Foto Erik Jæger (10)
Foto: Erik Jæger

4 raspunsuri pentru La exterior simplă, la interior romantică

 1. Dana spune:

  Superba 🙂

 2. Iacata Ioana spune:

  Obiecte foarte frumoase in casa..sunt vechi si atat de romantice!

 3. Igor spune:

  Design de o simplitate impresionanta…
  Asa este peste tot in Norvegia. Design-ul asta transpira in orice loc, orice constructie, orice detaliu. Frigul face bine:)

 4. Alina spune:

  Doar un cuvant: perfecta!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *