adelaparvu.com despre casa de 157 mp, design interior Shoko Studio, Foto Malgorzata Opala (18)

In Case, Design Interior

Interior gândit pentru viața de familie

Când devii părinte toate prioritățile tale se schimbă, dar cert este că amenajarea casei devine o urgență. Numai că ce să vezi, apar noi întrebări, dintr-o dată ceea ce-ți place ție pare să nu se potrivească cu ceea ce familia ar avea nevoie. Așa a a fost și cazul unui cuplu de soți tineri, care după ce au avut-o pe fetița lor s-au mobilizat să-și cumpere și amenajeze o casă de circa 150 de metri pătrați, dar nu știau cum să o aranjeze. Lor le plăcea stilul scandinav, dar nuanțele prea deschise păreau nepotrivite pentru o viață de familie, cu un bebeluș care dorește să exploreze totul. Apoi s-au gândit că n-ar vrea să se streseze prea tare în privința curățeniei, deci să nu fie totul perfect, dar cum să facă asta combinat cu stilul scandinav? Și pentru că erau nedumeriți au apelat la designerii de la biroul Shoko Design, care i-au ascultat cu atenție, au notat totul și au ajuns să le propună o amenajare care să fie îmbinare între stilul nordic și stilul BoHo, adică o casă luminoasă, funcțională, dar veselă și mai puțin formală. Dar hai să vezi ideile aplicate în locuință. Sper să te inspire și pe tine!

Casa este desfășurată pe două niveluri: parter și etaj. La parter sunt camera de zi, bucătăria, sufrageria - toate în același spațiu, apoi o baie se serviciu, birou cu bibliotecă și anexe tehnice. La etaj dormitoarele și dressingurile, alături de băi. La intrarea în camera de zi cu bucătărie deschisă, primul lucru care se vede este zona de canapea cu locul de tv.

Casa este desfășurată pe două niveluri: parter și etaj. La parter sunt camera de zi, bucătăria, sufrageria – toate în același spațiu, apoi o baie se serviciu, birou cu bibliotecă și anexe tehnice. La etaj dormitoarele și dressingurile, alături de băi. La intrarea în camera de zi cu bucătărie deschisă, primul lucru care se vede este zona de canapea cu locul de tv. Peste tot este același tip de parchet (mai puțin la bucătărie), mobila având un design scandinav, dar decorațiunile sunt cele inspirate din stilul Boho. Chiar dacă există un șemineu în spațiul livingului, acesta nu este un element central, ci mai degrabă el se relevă ca o surpriză, fiind în lateralul canapelei.

Bucătăria beneficiază de o masă de tip insulă, ca reper de delimitare între spațiul alocat altor activități decât gătitul. Tinerii și-au dorit un spațiu deschis la parter pentru a-și putea supraveghe fetița și pentru a petrece mai mult timp unii cu alții.

Bucătăria beneficiază de o masă insulă, ca reper de delimitare între spațiul alocat altor activități decât gătitul. Tinerii și-au dorit un spațiu deschis la parter pentru a-și putea supraveghea fetița și pentru a petrece mai mult timp unii cu alții. Pentru ca spațiul mesei insulă să fie cât mai bine folosit, designerii au prevăzut o mulțime de sertare, care sunt mai ușor de accesat comparativ cu ușile normale de dulap.

Într-o bucătărie unde spațiul dintre corpurile de mobilă nu este generos, cel mai indicat este să existe sertare. Pentru accesarea lor nu trebuie să te apleci, ca atare postura corpului este normală, relaxată și depozitarea sau manevrarea obiectelor de la interior se face cu ușurință.

Într-o bucătărie unde spațiul dintre corpurile de mobilă nu este generos, cel mai indicat este să existe sertare. Pentru accesarea lor nu trebuie să te apleci, ca atare postura corpului este normală, relaxată și depozitarea sau manevrarea obiectelor se face cu ușurință.

Pe partea dinspre living, masa insulă are și locuri de ședere, blatul ei fiind prelungit pentru a permite așezarea la masă.

Pe partea dinspre living, masa insulă are și locuri de ședere, blatul ei fiind prelungit pentru a permite așezarea la masă. De asemenea, pentru ca totul să fie funcțional, masa insulă are și o priză încorporată imediat sub blat. Locul bucătăriei este marcat atât prin finisajul pardoselii, cât și prin modalitatea de iluminare. Pentru ca spațiul să nu se simtă prea tehnic, plăcile ceramice montate în zona de blat sunt poziționate mai jucăuș pentru a forma un desen abstract. De asemenea, corpurile de mobilier suspendate sunt prevăzute cu vitrine, fiind aproape de locul de luat masa, deci la îndemână, iar adâncimea care se citește prin geamuri conferă și senzația de profunzime spațiului. Desigur, contează și ceea ce se vede pe rafturi la interiorul dulapului.

Locul de blat din bucătărie nu este foarte generos, de aceea pe blatul corpurilor situate pe lîngă perete este montată chiuveta, iar pe masa insulă este instalată plita, una cu induscție pentru a o feri pe cea mică de posibile accidente. Toate electrocasnicele mai mari sunt grupate pe un singur perete, nglobate într-un ansamblu de mobilier, care nu este vizibil de pe canapeaua din living, aceasta fiind direcționată în sens opus.

Toate electrocasnicele mai mari sunt grupate pe un singur perete, înglobate într-un ansamblu de mobilier, care nu este vizibil de pe canapeaua din living, aceasta fiind direcționată în sens opus. Decorațiunile textile adăugă căldură și culoare ambientului, sunt accentele BoHo ăn acest ambient în stil scandinav.

Locul de blat din bucătărie nu este foarte generos, de aceea pe blatul corpurilor situate pe lîngă perete este montată chiuveta, iar pe masa insulă este instalată plita, una cu inducție pentru a o feri pe cea mică de posibile accidente.

Locul de blat din bucătărie nu este foarte generos, de aceea pe blatul corpurilor situate pe lângă perete este montată chiuveta, iar pe masa insulă este instalată plita, una cu inducție pentru a o feri pe cea mică de posibile accidente.

În spatele canapelei, lângă fereastră este situat locul de masă. Tot spațiul camerei de zi este bine folosit, iar delimitarea dintre funcțiuni s-a făcut pur și simplu prin poziționarea mobilierului. Așezarea pieselor de mobilier a fost cumva dictată și de prezența ferestrelor ample, care deschid interiorul către grădina casei. De remarcat faptul cp suprafețele pereților și ale pardoselii sunt în nuanțe neutre, fprp nimic exagerat sau complicat ca și model sau textură.

În spatele canapelei, lângă fereastră este situat locul de masă. Tot spațiul camerei de zi este bine folosit, iar delimitarea dintre funcțiuni s-a făcut pur și simplu prin poziționarea mobilierului. Așezarea pieselor de mobilier a fost cumva dictată și de prezența ferestrelor ample, care deschid interiorul către grădina casei. De remarcat faptul că suprafețele pereților și ale pardoselii sunt în nuanțe neutre, fără nimic exagerat sau complicat ca și model sau textură. Atmosfera este dată prin prezența obiectelor decorative și a decorațiunilor textile.

Zona de conversație și de tv este minimală, dar nici că ai avea nevoie de mai mult. Pentru ca ecranul televizorului să nu iasă în evidență, peretele din spatele lui a fost vopsit într-o nuanță de gri mai închis.

Zona de conversație și de tv este minimală, dar nici că ar fi nevoie de mai mult. Pentru ca ecranul televizorului să nu iasă în evidență, peretele din spatele lui a fost vopsit într-o nuanță de gri mai închis. Prin finisajul diferit al peretelui de fapt s-a încercat direcționarea atenției către șemineul situat opus față de fereastră.

La prter există și un loc de birou într-o cameră care este folosită ocazional și pentru a găzdui oaspeții.

La prter există și un loc de birou într-o cameră care este folosită ocazional și pentru a găzdui oaspeții.

Din holul casei se face accesul la etaj prin intermediul unei scări interioare. Zona de intrare este vesel marcată prin placări ceramice jucăușe, iar peretele din zona scării este îmbrăcat cu un tapet realizat ep comandă.

Din holul casei se face accesul la etaj prin intermediul unei scări interioare. Zona de intrare este vesel marcată prin placări ceramice jucăușe, iar peretele din zona scării este îmbrăcat cu un tapet realizat pe comandă.

Holul este dedicat depozitărilor, aici fiind prezente multe dulapuri cu uși și sertare pentru organizarea hainelor, dar și a altor obiecte necesare familiei.

Holul de la patrer este dedicat depozitărilor, aici fiind prezente multe dulapuri cu uși și sertare pentru organizarea hainelor, dar și a altor obiecte necesare familiei.

Și holul de la eyaj este mobilat, având în vedere faptul că nu s-au dorit dulapuri în dormitoare, acestea fiind oricum de dimensiuni mici. Ușile de dulap sub formă de oblooane (de faptu uși lamelare) dau un aer de vacanță acestui spațiu.

Și holul de la etaj este mobilat, având în vedere faptul că nu s-au dorit dulapuri în dormitoare, acestea fiind oricum de dimensiuni mici. Ușile de dulap sub formă de oblooane (de faptu uși lamelare) dau un aer de vacanță acestui spațiu ce face legătura între încăperile de la etaj.

Dormitorul matrimonial se citește după o culoare intensă care-l personalizează. Dacă până acum nuanțele din casă de pe suprafața pereților au fost neutre, în dormitoare registrul lor se schimbă.

Dormitorul matrimonial se citește după o culoare intensă care-l personalizează. Dacă până acum nuanțele din casă de pe suprafața pereților au fost neutre, în dormitoare registrul lor se schimbă.

În decorul unei camere contează o nuanță de accent pe un perete, dar și mai mult contează modul cum este combinată cu restul obiectelor. Aici albastrul de pe perete devine odihnitor în relație cu tablourile cu paspartuu și rame albe și sugerează ideea de vacanță în relație cu decorațiunile textile de la nivelul patului.

În decorul unei camere contează o nuanță de accent pe un perete, dar și mai mult contează modul cum este combinată cu restul obiectelor. Aici albastrul de pe perete devine odihnitor în relație cu tablourile cu paspartuu și rame albe și sugerează ideea de vacanță în relație cu decorațiunile textile de la nivelul patului. Piese de mobilier cu design scandinav, decorațiunile textile în culori și texturi Boho Chic.

Un accent BoHo chic este leagănul suspendat din dormitorul matrimonial, o soluție flexibilă pentru locul de lectură. Un fotoliu fix ar fi ocupat mai mult psațiu și ar fi împiedicat accesul facil pe balconul de la acest nivel.

Un accent BoHo chic este leagănul suspendat din dormitorul matrimonial, o soluție flexibilă pentru locul de lectură. Un fotoliu fix ar fi ocupat mai mult spațiu și ar fi împiedicat accesul facil pe balconul de la acest nivel.

Din dormitorul matrimonial se face accesul către baia matrimonială. De aceea, cu atâtea goluri (uși interioare, ferestre) dormitorul e bine că nu este încărcat de mobilă, ci este minimal, dar confortabil amenajat și decorat, inclusiv cu o fotografie preferată de tânăra mamă, care este fan Kate Moss.

Din dormitorul matrimonial se face accesul către baia matrimonială. De aceea, cu atâtea goluri (uși interioare, ferestre) dormitorul e bine că nu este încărcat de mobilă, ci este minimal, dar confortabil amenajat și decorat, inclusiv cu o fotografie preferată de tânăra mamă, care este fan Kate Moss.

Baia matrimonială este amenajată cu strictul necesar, dar într-un stil scandinav și accente industriale. Mobilierul este realizat pe comandă pentru a se potrivi cu înălțimea lavoarului care are forma unui vas.

Baia matrimonială este amenajată cu strictul necesar, dar într-un stil scandinav și accente industriale. Mobilierul este realizat pe comandă pentru a se potrivi cu înălțimea lavoarului care are forma unui vas.

În baia matrimonială nu s-a dorit cadă, dar tinerii au ținut mult să aibă loc de bideu pe lângă vasul de toaletă, așa că au folosit spațiul disponibil pentru instalarea unei cabine de duș cu rigolă îngropată.

În baia matrimonială nu s-a dorit cadă, dar tinerii au ținut mult să aibă loc de bideu pe lângă vasul de toaletă, așa că s-a folosit spațiul disponibil pentru instalarea unei cabine de duș cu rigolă îngropată.

Una dintre băile casei este mai spațioasă, ea fiind și locul este sunt mascate mașina de spălat și uscătorul în ansamblul unor dulapuri cu uși lamelare.

Una dintre băile casei este mai spațioasă, ea fiind și locul este sunt mascate mașina de spălat și uscătorul în ansamblul unor dulapuri cu uși lamelare.

Când nu dorești să ai la vedere mașina de spălat, ea poate fi ascunsă la interiorul unui dulap.

Când nu dorești să ai la vedere mașina de spălat, ea poate fi ascunsă la interiorul unui dulap.

Spațiile de depozitare sunt necesare într-o baie dedicată spălatului rufelor. În cazul de față tinerii proprietari au renunțat la a avea în această baie loc de duș pentru a configura suficiente dulapuri și a avea loc pentru mașina de spălat.

Spațiile de depozitare sunt necesare într-o baie dedicată spălatului rufelor. În cazul de față tinerii proprietari au renunțat la a avea în această baie loc de duș pentru a configura suficiente dulapuri și a avea loc pentru mașina de spălat. Practic este o baie cu dimensiuni mai mare, dar care funcționează ca o toaletă de serviciu. Fiind accesibilă și oaspeților casei, tinerii și-au dorit ca zona de lavoar să fie mai atent și decorativ amenajată. Mozaicul care îmbracă peretele din zonă, precum și contrastul cu mobilierul suspendat și corpurile de iluminat mai deosebite atrag cu siguranță atenția. O casă plăcută, caldă, cu spații folosite la maximum, dar cu senzația familiară de acasă. Ce mai? Perfect pentru viața de familie. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de 157 mp, design interior Shoko Studio, Foto Malgorzata Opala (22)

Foto: Malgorzata Opala

17 raspunsuri pentru Interior gândit pentru viața de familie

  1. Stefan spune:

    Buna Adela!

    Te rog frumos sa imi recomanzi si mie o vopsea silicatica de culoare alba mata,cu un raport calitate pret de bun simt…Am de vopsit pe interior la Mansarda tavanele false de rigips si peretii din Bca Ytong finisati cu glet.Multumesc si te astept cu recomandarile de producatori si vopsele aici pe email.Sanatate

  2. Elena spune:

    Buna! Ce lățime are holul de la parter? Dar dulapurile? Multumesc!

  3. Panu Gabriela spune:

    Ce firma e canapeaua?

  4. Prode Iulia spune:

    Buna ziua,

    Doresc sa amenajez camera baiatului meu de 8 ani. Aceasta are forma dreptunghiulara si pe o latura are balcon oval (gen logie)deschis. Suprafata camerei este de aprox 20mp.

    Puteti sa imi transmiteti cateva idei de amenajare?

  5. Alexandra spune:

    Buna ziua. Foarte frumos este amenjata casa. Ati putea sa imi spuneti de unde este mobila de bucatarie si living? Iar dulapurile de la etaj din hol? Multumesc frumos.

    • Adela Parvu spune:

      Am scris în articol că sunt făcute pe comandă. Deci trebuie să ai un proiect făcut de către un designer sau arhitect, iar pe baza proiectului poți apela la firme care fac mobilă pe comandă.

  6. alexandra spune:

    buna adela,
    ai putea sa imi spui de unde este comoda din dormitorul matrimonial? Cea deasupra careia, este fotografia cu Kate Moss. Am vazut modele asemanatoare la TheHome, dar imi place foarte mult fix acest model. Sau daca stii ce model este, poate reusesc sa o gasesc.
    Multumesc

  7. Monica spune:

    Buna Adela, ce dimensiune are livingul+bucataria? Lungimea si latimea incaperii.multumesc!

  8. Gabriela spune:

    Buna Adela, te rog sa imi spui de unde este cumparat mozaicul verde din baia in care e masina de spalat. Merci!

  9. Olivia spune:

    Buna ziua,
    Imi puteti spune ce sistem de prindere in tavan a fost folosit pentru leaganul din dormitorul matrimonial?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *