adelaparvu.com despre pavaje Elis in amenajari de gradina (13)

In Amenajari Gradina

Pentru o grădină frumoasă – de la garduri la locuri de foc

Ce înseamnă o grădină frumoasă? Tot ceea ce este legat de amenajări, fie că vorbim despre exterior sau interior, ține de ideea de a a duce un dram de ordine, de armonie. Și când vorbim despre armonie ne gândim la ansamblu, nu doar pe bucăți. Grădina este primul lucru pe care-l vedem atunci când ajungem în fața unei case, dar înainte de asta e gardul. Mai departe sunt aleile și compoziția vegetației, mai sunt și aspectele utilitare, spre exemplu aleea de acces către garaj, și mai departe zonele de relaxare din grădină, care pot fi cu loc de terasă, grătar, foișor, loc de joacă pentru copii, așa cum îți spuneam și într-un articol precedent (vezi AICI).

adelaparvu.com despre pavaje Elis in amenajari de gradina (1)

adelaparvu.com despre pavaje Elis montate in spatii verzi (1)

Așa că o grădină poate fi considerată frumoasă atunci când tot ceea ce ține de partea de construcții, de la gard, alei, foișor și fațadele casei sunt într-o combinație unitară, iar vegetația vine să completeze ulterior totul. În acest sens, nu pot fi omise materialele alese pentru elementele enumerate. Când ai o culoare la gard, alta pentru alei, troturarele de pe lângă casă, materiale diferite pentru scările de acces și apoi soclul ori fațada casei și altele în zonele de relaxare, ajungi să aglomerezi spațiul grădinii din punct de vedere al texturilor, formelor și culorilor.

adelaparvu.com despre pavaje Elis in amenajari de gradina (2)

adelaparvu.com despre pavaje Elis in amenajari de gradina (3)

Cum poți face amenajarea, chiar și în etape, dar să obții un rezultat final coerent? Să-ți faci un plan în baza căruia să alegi inspirat materialele de construcție și finisaj începând de la gard, alei, soculul casei și terase, iar acum ai game clare, grupate chiar și pe stiluri de amenajare, de la producătorul român Elis Pavaje. Ai să găsești pentru toate zonele materiale de calitate, iar pentru ca alegerile să-ți fie mai ușoare te poți orienta și după categorisirea materialelor de construcție pentru grădină în patru variante de stiluri: Regal, Carpatin, Nordic și Iberic, pe care le poți ușor adapta arhitecturii casei. De asemenea, ai să găsești și elemente de finisaj pe categorii de produse, de la pavele, plăci pentru soclu, piese pentru garduri, trepte, borduri, rigole și până la jardiniere, mobilier fix și mult doritele focare de grădină.

adelaparvu.com despre pavaje Elis montate in spatii verzi (2)

adelaparvu.com despre pavaje Elis, model Cromatica D2 festival, teracota, Focar Ronda teracota, stil iberic

La Elis Pavaje găsești și elementele necesare pentru a-ți face un focar exterior (vezi model pătrat Quadra și model rotund Ronda), un loc relaxant în jurul căruia te poți strânge cu familia ori prietenii. Ai inclusiv materiale video despre cum poate fi construit un astfel de focar, așa că acum vei ști exact nu doar de unde poți cumpăra cele necesare unui loc de foc în grădină, dar și cum îl poți realiza.

adelaparvu.com despre pavaje Elis in amenajari de gradina (13)

Deci, chiar dacă îți faci în timp grădina, în etape, e bine să-ți faci un plan dinainte, să alegi un stil clar, potrivit cu exteriorul casei tale, având siguranța că în oferta producătorului român Elis Pavaje vei găsi produsele și peste câțiva ani de zile. Uite, vezi aici prețurile produselor de pe site-ul www.elis.ro, unde ai și o secțiune de colaboratori care să-ți asigure manopera și montajul diverselor elemente în toate zonele din țară. În articol ai mai multe imagini cu spații pentru care s-au folosit elemente de grădină din variate categorii ale producătorului român. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

Foto: Elis Pavaje

3 raspunsuri pentru Pentru o grădină frumoasă – de la garduri la locuri de foc

  1. Arata minunat. De asemenea, un pont interesant pentru cei care vor sa acopere terasa si cauta ceva mai special, mai inovativ, exista asa numitele pergole retractabile. Sunt pergole cu structura de aluminiu si membrana impermeabila (acoperis retractabil) care se retrage prin telecomanda.
    Sunt intalnite cel mai des la restaurante, cafenele, hoteluri, etc., dar si pe terasele de acasa arata foarte bine. Partea buna este ca sunt foarte rezistente in timp.

  2. Victor spune:

    Buna Adela, te rog frumos sa-mi recomanzi un arhitect peisagist bun, pentru amenajarea unui teren casa de vacanta, la padure, in zona Buzau ?
    Ms

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *