adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (14)

In Case, Design Interior, Pensiuni

Si-au facut casa la tara si traiesc din agroturism

Trebuia să-ți prezint casa asta pentru că se pare că e mai mult decât o sursă de inspirație pentru decorul interior. Este mai mult pentru că exprimă un stil de viață către care se îndreaptă din ce în ce mai mulți tineri. Cei doi soți se cunosc de mult timp, încă din adolescență și studenție, pe care și-au petrecut-o împreună. N-au ratat niciun club, nicio noapte de distracție. Au fost mari petrecăreți. Ea a terminat arte plastice, iar el e mai tehnic așa, se pricepe la calculatoare, la reparații, d-astea. Poate te-ai prins sau nu, dar îți spun eu că omul nostru e rocker. În orice caz, cei doi au mers într-un weekend invitați de părinți la țară, într-o localitate pitorească la poalele Munților Bieszczady din Polonia. Când au ajuns acolo, mai de silă, mai de milă, i-a trăznit peisajul minunat din zonă și și-au dat seama că distracția de la oraș nu se compară cu nicio activitate de care ar putea avea parte aici. S-au hotărât pe loc: trebuie să rămână.

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (3)

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (18)

Și nebunii ăștia doi, fără de care nimeni din cercul lor nu și-ar fi închipuit că poate să înceapă vreo petrecere, s-au mutat la țară. Și nu doar că s-au mutat, dar aici trăiesc din 2004 și au fost suficient de inteligenți astfel încât să-și găsească din nou stil de viață și o sursă de venit. Au transformat casa lor și au amenajat-o astfel încât să poată primi și oaspeți. Aici, ea te învață despre gătitul al cuptorul pe lemne, îți arată una ș-alta legate de cusut, de croitorie (nu uita că e absolventă de arte plastice :)). El a învățat cu dulgheria, încet dar sigur, iar acum vrea să învețe și despre fierărie. Desigur toată lumea se miră, dar cei doi chiar și-au făcut singuri casa, care arată demențial.

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (2)

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (1)

E greu să construiești singur, mai ales când nu ai experiență, dar cei doi spun că au învățat multe din propriile greșeli. Au pățit-o de multe ori să măsoare greșit, să lustruiască lemnul înainte să-l taie, să ridice ceva, și-apoi să dărâme și să construiască la loc. Dar cert este că de plictisit nu s-au plictisit. Din contră, au acum și trei copii și sunt fericiți. Poate că în tinerețe nu lipseau ei de la nici o petrecere, dar se pare că acum oaspeții nu vor să lipsească din casa lor. Weekend-urile aici sunt o încântare. Pentru mine a fost suficient să-i descopăr. M-au cucerit de la prima vedere 🙂 Și da, sunt tot mai mulți care se gândesc să se mute la țară, dar își doresc ca acolo să aibă parte de tot confortul, și mai mult, posibilitatea de a-și educa copii. Dar uite, vremurile se schimbă, și se pare că tehnologia ne va ajuta din ce în ce mai mult să ajungem și la asta. Vrei să-i cunoști pe cei doi? Intră AICI pe blogul lor și poate chiar îți petreci un weekend la ei. Sper să te inspire și pe tine! 

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (10)

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (13)

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (19)

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (12)

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (11)

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (20)

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (15)

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (14)

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (16)

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (17)

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (7)

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (5)

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (6)

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (8)

adelaparvu.com despre casa la tara Polonia (4)

62 Responses to Si-au facut casa la tara si traiesc din agroturism

  1. Wooooow!!! Un colt de rai, parca rupt dintr-un vis, cinste lor!

  2. Catalin ENACHE spune:

    Vreau si eu una… 🙂

  3. nico spune:

    de poveste…
    iar dvs. scrieti minunat ! si revin cu greu pe site, pentru ca fiecare articol are ceva special, te poarta intr-o cu totul alta lume, o lume frumoasa, luminoasa…dupa care trebuie sa revin cu picioarele pe pamant :), desi, taaare mi-ar placea sa raman pironita in vreun colt de Rai :)) deci, „vina” va apartine :))

    multe scrieri frumoase si de acum incolo !

  4. Camelia spune:

    Reblogged this on NU VORBI, SCRIE! and commented:
    Locuinţa de la ţară, fie iarnă, fie vară. <3

  5. Oauuu, si mie imi este teama sa ma mut la 10 km de bucuresti….hmmm, trebuie sa revizuiesc una-alta!

  6. Eliza spune:

    Foarte frumos…mai ales cand te gandesti ca au construit totul singuri! Asta ca sa intelegem, o data mai mult, ca nu lucrul in sine ne aduce fericirea si implinirea, ci pasiunea cu care facem ceva pentru cei de langa noi!
    Iti multumesc, Adela (imi permit si eu – ai zis ca online merge :D), pentru pasiunea pe care tu o pui in ceea ce doresti sa ne transmiti, desi nu am reusit sa rasfoiesc decat in mica parte blogul tau. Imi faci si bine si rau, pentru ca sunt dependenta de desing si frumos in general! „Te citesc” cu mare interes!

  7. serban.smv spune:

    Cinste lor. Cand faci ceva cu dragoste, pasiune se vede. Parca timpul s-a oprit in loc la ei, fara TV si smartphone, fara agitatie … traiul simplu, curat si frumos de la „tara”. Bravo

  8. Bursucel spune:

    Frumoasă familie… ei, știi cum se spune – omul sfințește locul! Și când faci totul cu drag e imposibil să nu reușești în ceea ce ți-ai propus… 🙂

  9. drstoica spune:

    Parcă sunt rupți cu totul dintr-un basm frumos!

  10. rodica spune:

    m-am mutat la tara cu mult timp in urma, intr-un elan de indragosteala vazand un teren plin de lucerna. Am construit o casa intr-o combinatie de caramida si lemn. Si acum, cand vad casutele prezentate de tine, imi dau seama ca de fapt as vrea sa o iau de la capat, sa construiesc ceva pe sufletul meu, nu complicat, foarte simplu, fara sofisticari, in care sa simt ca inima mea este plina de implinire.
    Nu confortul te face sa te simti fericit ci cantarea aceea a sufletului ce-l pui in casa.
    Ii invidiez pe cei doi tineri, se vede ca si-au gasit bucuria si linistea.

    • IACOB MARIA. spune:

      FI FERICITA CU CE AI REALIZAT TU CU IDEEA SI PUTERILE TALE CEEA CE VEZI SI VAD SI EU ESTE MAI MUKLT O IMAGINATIE PUSA PE CALCULATOR .IN ZIUA DE AZI DACA STAPANESTI CALCULATORUL POTI SCOATE MINUNI PE CARE NICI TU NU LE CREZI.ZICI CA NU CONFORTUL CONTEAZA SA TE SIMTI BINE? SCUZAMA DACA TRAIESTI CUM ZICI LA TARA IA INCEARCA SI DUTE LA WC IN GRADINA ,ADU APA CU GALEATA SI SPALATE IN LIGHIAN.EI,CUM TI SE PARE?TIAM SPUS TOATE ASTEA PENTRU CA SI EU TRAIESC LA TARA SI TOATA VIATA AM MUNCIT PENTRU CASA SI PENTRU CONFORT.ACUM AM INBATRANIT SE POATE SPUNE AM TOT CE VREAU LA CATEGORIA CONFORT DAR NU I MAI INVIDIA PE CEI DOI.ACOLO ORI NU E REAL ORI ARE O SURSA DE VENIT CARE NU MUNCESC EI PENTRU BANII AIA.O ZI BUNA SI FERICITA ITI DORESC.

  11. camelia spune:

    deja am tolba plina cu idei cum sa imi renovez casa , fiecare articol scris este o provocare pentru mine, un sigur lucru ma dezamageste ca nu sunt de la noi din tara,

  12. Mihaela Apostolidis spune:

    Un stil de viata pur si autentic.Cum sa spun altfel decit ca nutresc si eu la viata asta…Oricum e minunat ce au facut,placerea aerului curat plus o afacere buna…Sunt de urmat .

  13. Sinkler Erika spune:

    Visul oricarei familii… dragostea,intelegerea, iubirea si intoarcerea la Mama Natura. Bravo Adela , fiti binecuvantati si sper sa am si eu ocazia sa vin sa imi traiesc visul macar o saptamana in familia voastra.

  14. Gemmi spune:

    Bravo lor ca au stiut sa cheltuie cu mare folos o caruta de bani. Caci nu poate spune nimeni ca tot ce este facut pentru casa a cazut din cer sau au luat gratis din vreo padure.
    Mi-asi dori din tot sufletul ceva asemanator chiar si la o scara mult mai mica, dar din ce?
    Iar ca mine grosul romanilor.
    Asa ca ramanem in continuare inghesuiti intr-un bloc si asteptam cutremurul cel mare, poate vom scapa teferi !?

    • Adela Parvu spune:

      Aoleu! Da’ ce-i cu gandurile astea negre Gemmi? Cum vrei sa traiesti intr-un loc asemanator daca din start te gandesti ca nu e posibil? Uite, eu cred ca e posibil si iti doresc sa ti se indeplineasca visul!

  15. Gemmi spune:

    Multumesc mult!
    Si doresc sa se indeplineasca asemenea vise frumoase la toti tinerii nostri.
    Ar deveni si Romania mai curata si oamenii mult mai buni!

  16. cristina spune:

    Fara indoiala,prinsi in valtoarea greutatilor si neplacerilor uitam sau nici macar nu mai stim sa ne dorim ceva pentru sufletul nostru.Din fericire exista oameni ca tine,Adela si ca cei din „basmele” tale care ne scot putin din cotidianul acesta mediocru in care ne complacem.Felicitari!

  17. Superb! am ramas cateva clipe fara cuvinte, privind pozele, si-mi zic in sinea mea…..se poate!Doamne ajuta sa reusim si noi!
    cat mai multi….

  18. carmen spune:

    Frumoasa familie, frumos loc. Felicitari pentru ce au facut!

  19. Parvu Adela spune:

    am avut ceva similar la Breaza,,,casa tip cabana , din barne si toata mobila era facuta pe loc , din larice (un soi de brad) cioplit ….O nebunie , nu era nici-un cui metalic, totul din lemn ,pana si oglinzile erau cu rame de larice…Iar gradina , avea cca 60 de soiuri de plante si flori toate etichetate si cu denumiri in latina si romana ….Apoi , iaz cu recirculare ,cascada si podet , casuta tot din lemn ptr copii…
    Dar , a trebuit sa hotaram ,la un moment dat …casa cu trei ap in Bucuresti , langa padurea Baneasa ( si ptr cei doi copii ) sau ap la bloc si Breaza ….Pacat , am renuntat si am vandut ….
    Bravo tinerilor astia ! Ei au gasit Solutia cea mai buna !

  20. dumitru angela spune:

    adela superba poveste de vis ,felicitari acestor tineri avem ce ìnvata de la cei doi ,si eu ìmi doresc o casa la tara la fel ca a lor multumesc ca te am descoperit ,si astept cu nerabdare si alte povesti te sarut

  21. Tudor spune:

    Multamim fain de articol 😀 asa incetu cu incetu caut zone faine la munte pentru casuta mea de vis din lemn si piatra….asa ca orice inspiratie de genul asta e bine venita…parca ma face sa insist si mai mult pe visul meu 😉

  22. diana spune:

    de fiecare data cand citesc postarile tale, ma transfer in alta lume, incep sa visez si nu mai pot lucra 🙂 frumos. dar istorii din astea in Romania nu sunt? as merge in vacanta intr-o astfel de casuta, intr-un satuc de munte linistit

  23. Marius Catrangiu spune:

    Nu am stat sa citesc toate comentariile (sa vad daca mai are altcineva acelasi punct de vedere ca mine), dar la prima vedere, desi este superb, este cu niste costuri destul de mari. Vad ca au prapadit la greu lemn si incalzirea casei se face tot cu lemn. Daca orice humanoid de pe planeta ar urma acest exemplu am avea mari mari probleme legate de aceasta resursa.

    Sunt case pe alte site-uri, tot in zone de tara, hand made, super economice din paie presate si alte resturi de grane. Apoi incastrate in placi tot resturi de lemne (ceva gen OSB). Doar structura este din lemn masiv.

    Mobila e mobila, e ok sa fie din lemn, n-am nimic cu asta… dar sa iroesti lemn pe pereti tavan, podele, interior, exterior, nu e nici ok nici eficient.

    • radhacross spune:

      avem deja mari probleme,dar nu datorita unora ca acestia
      prietene ai uitat se pare ca traim intr-o era industriala,daca ii putem spune postindustriala este tocmai pt ca resursele sunt pe sfarsite
      in maxim 30 de ani lumea noastra isi va da obstescul sfarsit,numai din acest punct de vedere,dar vom avea grija sa devansam totul datorita tot lacomiei si inconstientei
      e un pasaj din scriptura care zugraveste dur dar adevarat conditia omului,pe care singur si-a ales-o ,sa-mi fie iertat dar as adauga ca mai rau,mult mai rau decat ele,precum demonii
      ca sa revin la lemn,uite-te in jurul tau si vezi ce cantitati de hartie se folosesc la absolut orice,de la ziare la ambalaje
      fiinte rationale ?!

  24. florin spune:

    Visul acesta i se poate indeplini la oricine sta intr-o garsoniera la oras , dar nimeni nu il vrea, Ambalaj frumos si produs ieftin.

  25. Dana spune:

    Toate casele in America sunt din lemn, nu exista case din paiante aici. Sa cumperi lemn de foc este foarte costisitor, dar se pot oferi si pe gratis. Decat sa-i duc la reciclat pe bani, mai bine i-am dat degeaba.Cand am taiat compacul din curte, am pus bustenii gata taiati pe trotuar (semn ca poate oricine sa-i ia gratuit) si au disparut pe nesimtite. Referitor la articolul asta, sa stiti ca incalzirea pe lemne iarna este foarte grea pt ca trebuie sa faci foc continuu. Oamenii astia sunt foarte harnici dar cam saracuti. In dormitor nu au lemn pe jos, oare nu-i trage frigul iarna? Baia este frumoasa dar cam saracuta, nu se vede cada … deci nu sunt toate roze chiar daca arata bine.

  26. Bianca spune:

    Mie imi place foarte tare!Ma regasesc.

  27. florin spune:

    Povestea seamana cu cea a rusului Gherman Sterligov , doar ca sa cresti , cai , capre si sa mananci cu linguri de lemn este foarte simplu daca ai un cont gras in banca ,ca in caz de trezire sa ai pe ce pune mana. Stai linistita Dana astia nu sunt oameni saracuti !!!

  28. Dana spune:

    Intotdeauna judec comparativ. Comparativ cu majoritatea romanilor, poate sunt mai bogati dar comparativ cu americanii as spune ca sunt saracuti. Casele la tara sunt ieftine comparativ cu cele de la oras, in plus astia sunt desculti si nu au nici aragaz. Prezenta lemnelor in cantitate impresionanta demonstreaza faptul ca ei locuies zilnic acolo, nu cred sa fie o casa de vacanta.

    Viata in US nu este roza, acum in perioada de criza nici nu aveti idee ce somaj este acolo. Criminalitatea a crescut… tocmai am auzit cum un domn si sotia lui care au fost ucisi intr-un „movie theatre” deoarece domnul trimitea un mesaj pe telefonul mobil copilului acasa. Vecinul de scaun l-a atentionat ca este interzis sa foloseasca mobilul in timpul filmului. Domnul s-a scuzat spunand ca o sa-l inchida dupa ce trimite mesajul, fapt care l-a enervate pe individ si l-a impuscat. Acum l-as intreba eu pe ucigas: „Impuscatul la film este permis?”.

  29. Dana spune:

    Este risipa de lemn, adevarat, dar este foarte sanatos sa cresti si sa te dezvolti intr-un mediu curat, natural, organic. De caramida nu se pune problema deoarece este foarte scump. Exista si material prefabricate, dar nu s-a dorit un mediu poluat ci unul natural. Mi-a placut fundatia din ciment si braul inalt de beton din jurul casei. Casa este bine lucrata, cu atentie la detalii.

  30. Dana spune:

    Am citit mai cu atentie articolul, se pare ca familia prezentata aici locuieste in Polonia. Case ca acestea se construiesc in America, fapt care m-a indus in eroare. Se pare ca in Polonia este sufficient lemn de constructie, ei nu par sa aiba probleme cu lemnul. Casele sunt mai ieftine in Polonia, caci in America o casa ca aceasta (fara sa includa terenul) costa cel putin 200.000$ (casa absolut dreptunghiulara cu suprafata mica).

    Fiind educati, se poate ca fotografia unde apar toti desculti sa fie numai o invitatie la tara, o reclama. Decorul este insa de vis, numai la tara poti sa vezi asa ceva. Mi-as dori o casa de vacanta ca aceasta, cine nu si-ar dori !?

  31. Dana spune:

    Nu este ieftina, daca adaugi pretul terenului mai cresti valoarea cu 200.000$, dar asta la tara numai. La tara la ei, este impropriu spus tara pt ca nu exista tarani, este rau deoarece nu sunt servicii si mori de plictiseala. California este frumoasa, dar Oregonul este urat (orase goale, case la vanzare peste tot si magazine goale). In California exista prosperitate, au culturi de vita de vie, floarea soarelui, maslini etc. Clima este calda iar pamantul roditor propice agriculturii.

    Revenind la casuta din articolul nostrum, aceasta este ieftine deoarece are 4 colturi iar acoperisul este standard (cred ca are si un etaj unde locuieste familia). Nu cunosc suprafata casei, dar pare mica. La oras, valoarea acestei case creste cam la 600.000$ pentru ca este construita din busteni si valoare pamantului creste.

  32. gospodar spune:

    Cautati ferma agroturistica

  33. Catalin spune:

    SUPER!…un asa articol merita felicitat si promovat. Acesti tineri au descoperit simplitatea sub forma minunata si au trecut la actiune … si-au implinit visul. Ca sa faci un asa pas ai nevoie de maturitate interioara, evolutie mentala, psihica. De 20 ani port un asa vis cu mine, mai imi lipsesc cativa pasi doar. Casuta lor e frumoasa, iti da senzatia ca traiesti,ca traiesti pentru tine si familia ta, nu pentru vecini,societate, fala…Nu e usor, dar cine reuseste, simte ca pe umeri nu mai poarta aceea greutate apasatoare…simte ca traieste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *