adelaparvu.com despre mobila cu dotari actuale, bucatarie Nolte prin Kika

In Idei pentru acasa, Mobila

Mai mult decât mobilă – adevărate soluții de confort

La ce anume te uiți când cauți mobilă? Și chiar dacă această căutare este pe Internet, câte dintre informațiile despre mobilă le citești cu atenție? Adevărul este că cei mai mulți dintre oameni se uită doar la imagini și rețin în primul rând culoarea, apoi forma (stilul) și prețul, eventual se mai uită și la dimensiuni, dar asta rar. Așa că nu e de mirare faptul că multe piese de mobilă dotate cu cele mai recente tehnologii și sisteme sunt trecute cu vederea, deși ele ar putea fi soluții excelente pentru mobilare. Confortul într-o casă este asigurat în primul rând de dotarea bucătăriei și a băilor, așa că azi mi-am propus să-ți atrag atenția asupra unor caracteristici de top, premium dacă vrei, ale unor produse dedicate mobilării spațiilor umede (baie și bucătărie), dar și produse pentru alte tipuri de camere care înglobează tehnologie de ultimă oră și pe care le găsești la noi în magazine, cum ar fi la kika. Da, chiar dacă nu ai bugetul prevăzut pentru ele, când mergi în magazin, fă-ți timp să le observi, fă-ți timp să ceri lămuriri pentru ca mai departe să ai un reper pentru comparație. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre mobila actuala cu tehnologie, marca Nolte prin Kika

Model de bucătărie Nolte, vezi aici secțiunea bucătării

Bucătărie Nolte, brand de bucătării germane disponibile la comandă prin Kika

Bucătărie Nolte, brand de bucătării germane disponibile la comandă prin Kika

Am mai spus-o și o mai spun: înainte să-ți amenajezi casa alege-ți o temă de decorare care să te ajute să-ți identifici stilul. Apoi, după ce știi care este stilul (modern, clasic, rustic, industrial etc) o să-ți fie mai ușor să te decizi asupra modelelor de mobilă care-ți plac. Uite, spre exemplu pentru baie, la Kika găsești acum piese fabricate în Germania cu un design contemporan, design care încorporează și dotări de ultimă oră. Iluminatul în baie contează foarte mult, cu atât mai mult cu cât majoritatea băilor au ferestre mici. Așa că piesele de mobilier care au corpuri cu oglindă sau oglinzi ce include LED-uri pot fi de un mare ajutor. Mai mult, iluminatul cu LED-uri inclus în mobilierul pe care-l găsești la kika poate fi reglat ca intensitate în funcție de nevoile tale. Una este lumina de care ai nevoie când te machiezi în oglindă și alta e când vrei să faci un duș sau o baie și dorești să obții o atmosferă mai calmă, cu o intensitate a luminii mai scăzută. Deci, la capitolul iluminat în baie poți beneficia de o soluție 2 în 1 mobilare ce include iluminat.

Model mobilă de baie Crescendo disponibilă prin Kika

Model mobilă de baie Crescendo disponibilă prin Kika, vezi AICI detalii și preț

Iluminat inclus in corpurile cu oglinda sau in oglinda, cu posibilitatea de reglare a intensitatii si focus pe surse de iluminat cu LED.

Model de mobilier pentru baie Liverpool, disponibil la comandă prin Kika

Model de mobilier pentru baie Liverpool, disponibil prin Kika, vezi AICI detalii și preț

Model de mobilier pentru baie Pure faction, disponibil la comandă prin Kika

Model de mobilier pentru baie Pure faction, disponibil prin Kika, vezi AICI detalii și preț

Există și piese de mobilă pentru baie care includ sisteme de iluminat la interiorul corpurilor prevăzute cu senzori de mișcare. Practic, atunci când deschizi un dulap sau un sertar acestea sunt iluminate ajutându-te să vezi mai bine produsele și obiectele pe care le cauți. Desigur, te vor atrage și modurile de compartimentare a sertarelor care te pot ajuta în organizarea lucrurilor, dar și sistemele de închidere soft, care nu vor permite sertarelor și dulapurilor să se trântească, ci să fie acționate ușor, iar închiderile să fie de-a dreptul delicate.

Mobilier de baie model Viato, disponibil la comandă prin Kika

Mobilier de baie model Viato, disponibil prin Kika, vezi AICI detalii și preț

Compartimentare mobilă de baie model Leonardo, disponibil prin Kika

Compartimentare mobilă de baie model Leonardo, disponibil prin Kika, seturi de baie lux Leonardo vezi preț și detalii AICI

În privința rezistenței în timp, la uzură și expunerii la aburi pentru mobilierul din baie contează foarte mult detaliile, cum ar fi canturile. La un moblier simplu acestea cedează primele din cauza umidității, însă un mobilier de calitate are canturile foarte rezistente fabricate cu tehnologie laser, ceea ce asigură o excelentă aderență a acestora cu materialul de bază, dar și imposibilitatea ca ele să se dezlipească în timp ori sub influența umidității. Tehnologie speciala de cantuire cu laser – pentru un aspect omogen si o izolare mai buna – rezistenta la conditiile de umezeala din baie. Despre tehnologia de cantuire cu laser poți afla mai multe AICI.

Model mobilă de baie Contea, disponibilă pla comandă prin Kika

Model mobilă de baie Contea, disponibilă prin Kika, vezi detalii și preț AICI

Mobilă de baie model Mondo Rondo disponibil prin Kika

Mobilă de baie model Mondo Ronda disponibil prin Kika, vezi detalii și preț AICI

Dacă visezi să asculți muzică în baie să știi că nu ai nevoie de vreun aparat special sau să te chinuiești cu boxe, sensibile într-un spațiu umed. La Kika găsești corpuri de iluminat pentru baie care sunt dotate cu funcție de conectare la bluetooth și difuzor încorporat, deci o soluție eficientă și practică pentru o stare de bine.

Plafonieră pentru baie cu difuzor audio, model Pelvo prin Kika

Plafonieră pentru baie cu difuzor audio, model Pelvo prin Kika, vezi detalii și preț AICI

Pentru români bucătăria este foarte importantă în viaţa de zi cu zi, dar și pentru socializare. De multe ori aici ne primim prietenii, aici ne savurăm cafeaua de dimineață, aici ajung și copiii să-și facă temele alături de părinți. Ei bine, mai ales pentru bucătăriile deschise către living ai soluții de mobilare premium de la Kika, unde găsești branduri germane cum ar fi Nolte, Nobilia și Impuls, toate produse de către fabrici cu tradiție și care-ți pot asigura la comandă configurația potrivită spațiului tău, finisaje variate de calitate și sisteme de acționare actuale. Dar hai să-ți spun două vorbe despre fiecare din aceste branduri.

Corona 19Q - Quarzgrau Hochglanz

Ce merită să remarci la bucătăriile Nolte pe care le găsești la kika, dincolo de design, este faptul că
uşile şi sertarele sunt prevăzute cu o margine etanşă ce reduce riscul ca praful sau alte impurităţi să pătrundă în interior. Ca și un detaliu premium să știi că acest producător poate face la comanda ta ca toate părţile vizibile ale mobilierului, precum şi interiorul lui să fie în finisajele alese de tine. Și asta contează dacă vrei corpuri cu geamuri transparente pentru că interiorul mobilierului va fi parțial vizibil.

Bucătăriile sunt echipate cu balamale de calitate Hettich sau Blum cu sistem de închidere soft close. Sertarele sunt prevăzute cu glisiere metalice şi au o capacitate de susţinere de până la 80 de kg, deci nu se vor lăsa, nu vor avea probleme de închidere. Eu chiar m-am urcat într-un astfel de sertar pentru că am mai puțin de 80 de kg și mobila n-a suferit niciun fel de deformare, ceea ce este mare lucru. Apoi, un alt detaliu important este plinta inferioară, care este prevăzută cu picioare ajustabile. Asta te va ajuta să reglezi mobila la înălțimea necesară ori să preiei cu ajutorul ei eventualele diferențe de la nivelul pardoselii, astfel încât la final blatul pe care lucrezi să fie perfect plan. De asemenea, când faci curățenie, plinta de jos poate fi ușor scoasă, fiind prinsă în cleme, pentru a ajunge sub mobilă și a îndepărta murdăria sau apa, în cazul vreunui accident casnic.
Blaturile au o durată lungă de viață pentru că sunt prevăzute cu un strat laminat rezistent la folosire zilnică, dar fără a pune direct pe ele oalele luate de pe flacără. Dacă știi că procedezi în acest fel, atunci merită să comanzi blaturi care au caracteristici similare pietrei. De asemenea, mobila de la Nolte poate avea la cerere sisteme de iluminat cu reglare a intensității luminii prin telecomandă.

Model de bucătărie Nobilia

Model de bucătărie Nobilia, vezi aici secțiunea de bucătării

Toate bucătăriile Nobilia, fabricate în Germania, sunt echipate cu balamale metalice Hettich şi Blum cu sistem de închidere soft close. Și asta chiar contează, dar degeaba îți spun eu până nu încerci să acționezi cu mâna ta asftel de uși și sertare. Practic, balamalele și sistemele de închidere sunt cele care prelungesc viața corpurilor de mobilier, acestea fiind ferite de șocuri mecanice, deci probabilitatea ca ele să fie avariate, cu canturi sărite sau ciobite absolut eliminată. Sertarele sunt prevăzute cu cadre şi glisiere metalice şi pot susţine o greutate de până la 60 kg, deci sunt foarte solide, iar ca aspect sertarele vor rămâne mereu la locul lor și pot fi folosite fără probleme și pentru depozitarea alimentelor. Fronturile şi lateralele corpurilor sunt prevăzute cu un cant sigilat, etanş ce nu permite pătrunderea impurităţilor în interior, deci vei aloca un timp mult mai scurt pentru curățenie. Picioarele de susţinere permit o reglare individuală astfel încât bucătăria să se potrivească perfect chiar dacă podeaua nu este nivelată perfect.

Model de bucătărie marca Nobilia

Model de bucătărie marca Nobilia, vezi aici secțiunea bucătării

Bucătăriile Nobilia pot fi echipate cu cele mai moderne soluţii de depozitare, de la sisteme de compartimentare pentru sertare, elemente tip carusel pentru colț şi până la prize încastrate în blat. Și acestea sunt de fapt dotările care ridică prețul comparativ cu o mobilă obișnuită. Mie mi-au plăcut sistemele de deschidere-închidere a dulapurilor suspendate tip jaluzea, care sunt acționate electric prin senzor. După ce vezi așa ceva, clar îți dai seama că activitățile în bucătărie pot fi mult mai plăcute și confortabile.

Mobolă de bucătărie Nobilia

Mobilă de bucătărie Nobilia, vezi aici secțiunea bucătării

adelaparvu.com despre bucatarii premium Nobilia prin Kika (1)

Mi-au plăcut și bucătăriile Impuls, de asemenea fabricate în Germania și echipate cu balamale Blum. Da, sunt și la prețuri ușor mai mici decât cele de la Nobilia și Nolte, dar faptul că în magazinul Kika le vezi configurate pentru spații mici te va ajuta mai mult să găsești soluția pentru locuința ta. Dar trebuie să reții că o bucătărie o poți configura după cum ai nevoie pentru că orice producător serios face mai multe tipuri de corpuri pe care tu le poți combina în funcție de dimensiunile bucătăriei tale. Important este să respecți câteva reguli de bază în privința distanțelor, cum ar fi între plită și chiuvetă (să nu le pui una lângă alta, ci la minimum 60 cm una de alta) și să ai grijă la fluxul tehnologic, după cum ți-am mai scris aici.

Model de bucătărie Impuls

Model de bucătărie Impuls, brand de bucătării disponibil prin Kika, vezi secțiunea bucătării AICI

Mobilă de bucătărie produsă de Impuls Germania disponibilă prin Kika

Mobilă de bucătărie produsă de Impuls Germania disponibilă prin Kika, vezi secțiunea de bucătării AICI

adelaparvu.com despre bucatarii de calitate germana Impuls, prin Kika (3)

Pe lângă mobila de baie și bucătărie, care merită să fie dotată și echipată cu tehnologii de ultimă oră, să știi că la kika vei găsi și piese de mobilă pe placul copiilor. În ziua de azi copiii nu doar că sunt obișnuiți cu tehnologia, dar chiar o caută, așa că gamele de mobilier de tineret te vor impresiona prin birourile lor, care sunt prevăzute cu funcții de conectare la bluetooth și difuzoare încorporate.

Birou model First Class de la Kika cu difuzoare incluse

Birou model First Class de la Kika cu difuzoare incluse, vezi detalii și preț AICI

Noile modele de camere de tineret, despre care ți-am scris AICI, au birourile dedicate studiului prevăzute cu funcții de conectare la bluetooth și difuzoare încorporate.

Mobilă de birou Champion Racer, vezi detalii și preț AICI

Mobilă de birou Champion Racer, vezi detalii și preț AICI

Apoi, pentru living poți găsi la kika comodă tv cu funcție de conectare la bluetooth și difuzor, astfel încât toate echipamentele să fie grupate, iar funcționarea lor să fie perfectă fără a mai decupa mobila pentru difuzoare ori pentru mascarea cablurilor. Desigur, orice variantă vezi în magazin la capitolul mobilă premium cu diverse funcții actuale poate fi configurată sau aleasă în nuanțele preferate de către tine. Dar e bine să știi că există astfel de piese, care sunt mai mult decât mobilă, căci sunt adevărate soluții pentru o casă la început de secol XXI. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

Ansamblu de mobilă media pentru living, model Vito de la Kika, vezi detalii și preț AICI

Ansamblu de mobilă media pentru living cu funcție de conectare la bluetooth și difuzor disponibil contra cost, model Vito de la Kika, vezi detalii și preț AICI

 

Un raspuns pentru Mai mult decât mobilă – adevărate soluții de confort

  1. Bianca spune:

    Sunt superbe si vin cu u aer foarte modern.Frumos articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *