adelaparvu.com despre chiosc de gradina in stil industrial, design Liudmila Verba, Foto Olga Oliushina (12)

In Amenajari Gradina, Gradina

Chioșc de grădină cu aspect modern

Când auzi de chioșcuri de grădină cu siguranță te gândești la ceva rustic, cu mult lemn și nelipsitele bănci din bușteni. Ei bine, un chioșc de grădină poate fi și altfel amenajat, adică într-un stil contemporan, fără ca acest lucru să știrbească în vreun fel plăcerea de socializare și petrecere a timpului liber în grădină. Și da, un astfel de chioșc poate completa foarte bine o casă de vacanță sau chiar o casă urbană, având o arhitectură contemporană. Este o construcție concepută de designerul Liudmila Verba în cadrul unui show tv pentru o familie de artiști care și-a dorit un loc unde să poată cântă, dar și socializa în aer liber, dar la adăpost de soare puternic sau ploaie. Rezultatul? Un chioșc cu aer industrial, contempoan conturat în alb și negru. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre chiosc de gradina in stil industrial, design Liudmila Verba, Foto Olga Oliushina (10)

Construcția are o formă asimetrică accentuată de jocul monocrom de alb și negru. Volumetria scoate din banalitate chioșcul, iar prin contrastul de alb și negru s-au marcat funcțiunile, dar s-a și creat diversitate într-un spațiu dedicat relaxării. Ridicat pe o fundație din piloni de beton, chioșcul beneficiază de o zonă acoperită și una de tip terasă, sub cerul liber. Pardoseala este din deck compozit (75% lemn, vezi AICI) care nu necesită niciun fel de tratament în timp, păstrându-și rezistența și aspectul pentru zeci de ani. Apoi, în lateral, dar și la interiorul chioșcului au fost configurate paravane placate cu cărămidă aparentă (vezi AICI). Acestea au rol de protecție, dar și estetic.

adelaparvu.com despre chiosc de gradina in stil industrial, design Liudmila Verba, Foto Olga Oliushina (11)

adelaparvu.com despre chiosc de gradina in stil industrial, design Liudmila Verba, Foto Olga Oliushina (8)

Instalația electrică este una aparentă, aleasă să reziste la intemperii, dar și să fie ușor de reparat în cazul unei avarieri. Corpurile de iluminat sunt din aluminiu cu LED, iar deasupra mesei designerul a conceput un candelabru original compus dintr-un cadru metalic decorat cu tacâmuri și suspensii simple cu becuri. Prizele au fost trase în locuri ferite de intemperii, dar la îndemână în zona de gătit, dar și în vecinătatea zonei de canapele, astfel încât dacă e nevoie de alimentare pentru telefoane, tablete, laptopuri totul să facil de folosit.

adelaparvu.com despre chiosc de gradina in stil industrial, design Liudmila Verba, Foto Olga Oliushina (4)

adelaparvu.com despre chiosc de gradina in stil industrial, design Liudmila Verba, Foto Olga Oliushina (6)

adelaparvu.com despre chiosc de gradina in stil industrial, design Liudmila Verba, Foto Olga Oliushina (7)

adelaparvu.com despre chiosc de gradina in stil industrial, design Liudmila Verba, Foto Olga Oliushina (5)

Suficient de generos pentru zona de canapele, deci conversație, dar și loc de masă, de bar și de gătit, chioșcul poate adăposti fără probleme 15 persoane, care să aibă locuri de ședere. Mobilierul ales este unul din ratan artificial (vezi AICI), alb, iar ca și accente cromatice au fost folosite perne portocalii. În zona dedicată preparării mâncării, blatul include chiuveta, dar nu și o plită, aceasta fiind înlocuită de un grătar. Până la urmă plăcerea de-a găti afară este cea la grătar, așa că zona de foc poate foarte bine fi una mobilă, ca în cazul de față. Un chioșc inedit ca imagine și organizare. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre chiosc de gradina in stil industrial, design Liudmila Verba, Foto Olga Oliushina (9)

adelaparvu.com despre chiosc de gradina in stil industrial, design Liudmila Verba, Foto Olga Oliushina (3)

adelaparvu.com despre chiosc de gradina in stil industrial, design Liudmila Verba, Foto Olga Oliushina (1)

adelaparvu.com despre chiosc de gradina in stil industrial, design Liudmila Verba, Foto Olga Oliushina (2)

adelaparvu.com despre chiosc de gradina in stil industrial, design Liudmila Verba, Foto Olga Oliushina (12)Foto: Olga Oliushina

 

4 raspunsuri pentru Chioșc de grădină cu aspect modern

  1. Florentina spune:

    Buna, Adela,

    Stii cumva si ce dimensiuni are sau ce suprafata ocupa acest chiosc?

    Multumesc!

  2. Ady Damian spune:

    Foarte interesanta ideea, am vazut-o de anul trecut dar era prea tarziu ca sa o mai pot pune in practica.
    Dar anul acesta as vrea sa folosesc o constructie de genul acesta pentru o cafenea pe plaja si as vrea sa ma sfatuiti putin…
    Dat fiind faptul ca la sfarsit de sezon as vrea ca totul sa fie demontabil, pot face totul din lemn fara sa mai folosesc betoane…pentru ca din autorizatie nu am voie sa folosesc fundatii sau structuri de beton. Totul trebuie sa fie provizoriu si demontabil.
    Iar pentru ca as vrea totusi sa fac cativa pereti tot asa cu caramida, constructorul mi-a propus sa folosesc niste panouri din caramida aparenta care se monteaza doar in suruburi, iar la final de sezon le demontez si le pot refolosi anul urmator.
    Altfel nu stiu cum as putea face pe structura de lemn acel efect de caramida aparenta si sa-l si pot refolosi.
    Va multumesc anticipat pentru sfaturi si pentru ideile care le prezentati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *