adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (5)

In Design Interior, Garsoniere

Garsonieră de 30 mp actual și aerisit amenajată

Când spațiile sunt mici, dorința celor care le dețin este să obțină un ambient cât mai luminos și mai degajat de obiecte, dar cu cât mai multe funcțiuni posibile. Ei bine, când ai o singură cameră cum să înghesui în ea toate funcțiunile pe care le poți avea într-o locuință clar organizată cu zonă de zi și zonă de noapte? Soluții există întotdeauna, iar azi îți prezint o garsonieră de 30 metri pătrați a cărei amenajare a fost gândită de arhitecții de la biroul m2project, o amenajare practică, actuală pentru care s-au făcut desființări de pereți pentru a se obține o locuință aerisită. Uite, ai mai jos planul cu organizarea existentă. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (1)

Inițial garsoniera avea camera separată cu ușă, la fel și bucătăria, dar prin desființarea delimitărilor dintre camere s-a reușit obținerea unui spațiu mai generos și mai luminos. De asemenea, după recompartimentare arhitecții au creat pentru baie o nișă cu destinație de depozitare (rafturi), iar la nivelul plafonului au creat un joc de volume la granița marcată de grindă. S-au folosit de această parte a plafonului pentru a încastra benzi LED, care pe timpul nopții conferă o lumină ambientală foarte plăcută.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (2)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (19)

Organizarea mobilierului s-a făcut în funcție de poziția ferestrelor, astfel că pe latura cea mai lungă a camerei lipsită de ferestre au amplasat un generos dulap încastrat cu uși glisante. Acesta este configurat de sus până jos, formând o suprafață unitară, simplă, albă, deci nu se simte ca un volum, ca un dulap ce încarcă spațiul.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (8)

Canapeaua este așezată astfel încât extinderea ei să se poată face ușor către centrul camerei și pentru a exista suficient spațiu în lateralele ei pentru acces la depozitare și respectiv pentru zona de birou. Practic, masa de birou și măsuța din lateral pot fi folosite și pe post de noptiere. Nu întâmplător există și prize de o parte și de alta a canapelei. Apoi, această așezare a permis și ascunderea unuia dintre calorifere, iar glaful ferestrei a putut fi folosit pe post de raft.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (6)

Locul de birou este excelent amplasat căci există perspectivă pe fereastră. Apoi, ansamblul de rafturi modulare estompează atât prezența aparatului de aer condiționat, cât și a țevii de zonă.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (7)

Față-n față cu canapeaua se desfășoară zona de tv, dar și bucătăria aflată la vedere. Aici arhitecții s-au folosit de jocul contrastelor alb-negru pentru a crea iluzia de adâncime în zona de tv marcată cu o nuanță închisă, nuanță care se continuă la nivelul pardoselii din bucătărie, care este luminoasă, în tonuri de alb. O textură discretă, dar odihnitoare de cărămizi aparente încadrează ecranul, iar un raft simplu din lemn adaugă o tușă de căldură zonei.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (10)

Între bucătărie și cameră a fost amplasată o masă rotundă, deci s-a mai bifat încă o funcțiune, iar zona este marcată cu un corp de iluminat și tablou pe peretele zonei zugrăvit într-un gri urban, luminos ce contrastează elegant cu plinta albă, abajurul corpului de iluminat, perdele și mobilier.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (14)

Bucătăria mică, dar dotată cu electrocasnice din plin are un mare neajuns: lipsa unei distanțe optime între chiuvetă și plită, adică lipsește blatul de lucru pentru prepararea alimentelor. Însă ca și întreg este cât mai simplu tratată pentru a fi estompat caracterul ei tehnic, de aceea și corpurile suspendate nu au mânere.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (12)

Baia este mică, dar tot s-a găsit loc pentru a include aici mașina de spălat rufe. Oglinda supradimensionată dă impresia de spațiu mai generos, iar cabina de duș a fost aleasă pentru că nu s-a putut monta un duș cu rigolă îngropată din cauza plașeului îngust al blocului. Pentru construirea unui duș cu rigolă îngropată e nevoie de o adâncime de circa 6-7 centimetri pentru bază, ceea ce nu este posibil la bloc. Plus trebuie hidroizolație peste tot în zona dușului.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (16)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (17)

O locuință mică, dar bine organizată, cu finisaje simple, unitare, cu spațiul de depozitare și funcțiunile necesare stilului de viață al proprietarilor. Nuanțe neutre și câteva piese mici, dar de efect în ambient cum sunt oglinda din hol, măsuța de cafea și masa de birou, care conferă tușe personalizate alături de cărți și mici obiecte decorative. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (3)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (5)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (9)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (4)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (11)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (15)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 30 mp, design interior m2project (18)

 

14 raspunsuri pentru Garsonieră de 30 mp actual și aerisit amenajată

  1. Amy spune:

    Foarte frumos amenajata, dar la baie nu imi place deloc cabina de dus, parca nu se integreaza, ma asteptam la ceva mai deosebit. In rest, suuper!!!

  2. Klara spune:

    Buna,totul e minunat,,fits perfectly,,…..am o mica întrebare: usa alba de lemn,covorul si faianta tip mozaic….sunt achizitionate de la Kika? Multumesc!!!

  3. Ingrid Mateescu spune:

    Buna Adela, se poate monta si la bloc rigola. Eu nu m-am lăsat pana nu am găsit soluția. Da, ai dreptate, presupune hidroizolatie temeinica dar si Meșteri care sa știe ce fac. Nu întâmplator cu M. In orice apartament cu spații mici depozitarea e o mare problema. Cu cat ne dai mai multe idei, cu atât mai bine. Toata lumea are un hol îngust sau un balcon prea mic sau dormitor in care daca vrei un pat mare nu-ti mai rămâne mare lucru pe lângă. Eu le am pe toate 😂.

    image

  4. daliana spune:

    Pt bucatarie existau mult mai multe posibilitati. Macar au masina de spalat vase. Dar este foarte neinspirat asezat totul. Glaful ferestrei se putea transforma in blat de lucru. Cum o sa pastreze curatenia intre masina de spalat si restul corpurilor de bucatarie. Acolo este un spatiu irosit si care creaza probleme in intretinerea curateniei in bucatarie. Ciudat…

  5. Oana spune:

    Cum dumnezeu pui hainele in masina aia de spalat nu stiu….cabina e la o palma distanta. Se vede ca cine a proiectat asa ceva nu face treburi casnice

  6. Alina spune:

    Buna ziua,
    Va rog frumos sa imi spuneti care ă fost bugetul. Am o garsonieră identică si m-ar interesa costurile acestei amenajări.
    Mulțumesc
    Alina

  7. Denisa spune:

    Bună ziua, se poate spune de unde este masa?

  8. Ioana spune:

    Buna! As dori sa stiu ceasul de pe perete, deasupra TV-ului… de unde este achizitionat? Multumesc!

  9. Carla spune:

    Buna ziua! Ma intereseaza unde pot gasi o canapea identica…e superba 🙂

  10. Letitia spune:

    Buna ziua, puteti oare sa imi spuneti de unde a fost achizitionata canapeaua? Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *