adelaparvu.com despre apartament de familie cu piese de design Foto Micasa (3)

In apartamente, Design Interior

Apartamentul unei familii cu doi copii. Piese de design bine alese

Prea puțini dintre noi românii când vedem piese de design despre care scriu bloggerii și revistele ne putem închipui unde s-ar potrivi ele. Uite, am ales să-ți prezint acest apartament în are ai să observi că nu ai nevoie de multe piese de design pentru ca locuința să arate deosebit. În plus, vei vedea cum sunt combinate cu alte obiecte, ca să-ți poți imagina și tu mai departe cum ar arăta la tine acasă. Deși din poze pare mare, și chiar după dimensiuni, căci măsoară 90 de metri pătrați, locuința asta din Barcelona este într-un bloc vechi. Camerele cu formă ciudată, chiar triunghiulară, la bucătărie și baie, deși măricele nu prea puteau fi exploatate cum trebuie, tocmai din cauza poziției pereților. Dar designerii Dunia Garriga și Mario Calavera au aplicat aici soluții ingenioase și au adăugat un strop de spectacol folosind piese de design mici, dar de mare efect.

adelaparvu.com despre apartament de familie cu piese de design Foto Micasa (5)

Locuința a fost regândită și reamenajată, iar în urma reconfigurării au rezultat un apartament confortabil de patru camere – un living cu sufragerie, un mic birou, două dormitoare, două băi, bucătărie. Cea mai mare încăpere și cu pereții cei mai drepți a fost amenajată ca living și cu loc de luat masa. Acum, aici locuiește o familie cu doi copii, așa că s-au gândit să existe loc pentru toată lumea. Deoarece copii se joacă și se zbenguie, designerii nu au mai pus o măsuță de living cum are toată lumea. Au lăsat centrul camerei cât mai liber și de aceea pare mult mai mare. Și este ingenios cum au separat spațiul camerei de zi ca să lase loc pentru încăperea biroului. Este vorba despre peretele închis la culoare în care au înglobat o ușă culisantă. Inițial aici era o ușă veche, dublă cu geamuri, dar au renunțat la ea pentru a crea locul de luat masa, iar în spatele sufrageriei e biroul părinților. Și negrul nu sufocă – dă senzația de profunzime. Nici nu-ți dai seama că înainte aici ar fi fost vorba de o ușă interioară veche.

adelaparvu.com despre apartament de familie cu piese de design Foto Micasa (3)

În locul măsuței clasice au ales două taburete de design, respectiv modelul Ribbon, designer Nendo, de la Capellini. Dau foarte bine, mai ales că sunt galbene, deci se creează un contrast frumos cu tapițeria mov a canapelelor și fotoliilor. Masa, denumită Sevilla design Pep Bonet și Cristian Cirici, și scaunele Sevilla sunt de la BD Barcelona Design, o firmă de mobilier de top. Lampa albă, voluminoasă din colțul livingului este de la IKEA. Pe masă este o lampă mică, model Mercer, de la firma Marset. Fotoliul pliabil este o piesă de design cunoscută, se numește Butterfly și a fost creată în 1938 de Austral Grup (un grup de designeri din Buenos Aires). Acum ea este produsă cu diverse huse, ori din material textil ori din piele. În loc de mobilă pentru bibliotecă au ales etajere simple, spațioase cu structură metalică.

adelaparvu.com despre apartament de familie cu piese de design Foto Micasa (1)

adelaparvu.com despre apartament de familie cu piese de design Foto Micasa (2)

Te-ai prins care a fost logica alegerii pieselor de mobilă? Au combinat piese de design, care e adevărat că sunt mai costisitoare, cu unele accesibile sau chiar ieftine. Astfel, în final au ieșit la bani exact cât ar fi dat pe toate obiectele cumpărate set din aceeași categorie medie. Dar așa, au făcut și o investiție pentru că piesele de design nu-și pierd valoarea. În timp ele devin mai rare și ca tare și mai costisitoare. Vor ajunge la un moment dat vintage. În plus, piesele de design nu se fabrică în serii foarte mari. Colecțiile se schimbă mereu și ca atare vechile game devin mai prețioase.

adelaparvu.com despre apartament de familie cu piese de design Foto Micasa (4)

În dormitorul matrimonial, forma ciudată a camerei a impus și o soluție personalizată. Da, este vorba despre dulapul mare, de culoare roșie. Este însă ingenios că are și o mică masă rabatabilă în ansamblul lui, deci un loc perfect pentru machiaj. Dar, spre exemplu, fotoliul colorat pe care-l vezi este unul recuperat efectiv de la gunoi. Cineva l-a aruncat în stradă. Cu o tapițerie dintr-o stofă de calitate de la Designer’s Guild a devenit însă una dintre vedetele acestei camere. Lampa cu pene a fost bricolată de către designeri și este un element de spectacol, care asigură o lumină romantică pe timpul serii.

adelaparvu.com despre apartament de familie cu piese de design Foto Micasa (7)

adelaparvu.com despre apartament de familie cu piese de design Foto Micasa (8)

Camera copiilor este mică, dar excelent organizată. Paturile suprapuse sunt prevăzute perpendicular unul peste altul, iar la capătul unuia există o masă de birou ușor manevrabilă, unde au loc amândoi ca să-și facă temele. Dar și aici o piesă de design transformă încăperea. Este vorba de etajera pentru cărți Bookworm creată de designerul Ron Arad pentru firma Kartell (la noi prin Innova). Este practică, este interesantă și frumoasă. Cu un obiect util s-a rezolvat și problema decorului. În băi și bucătărie e clar că totul a fost pe comandă, iar finisajele alese de designeri. Oglinda mare de la baie, ascunde însă în spate un dulap încăpător. Este o soluție excelentă ca să păstrezi ordinea într-o încăpere mică.

adelaparvu.com despre apartament de familie cu piese de design Foto Micasa (11)

Pe ansamblu o locuință tonică, cu idei ingenioase și piese de mobilă de efect. Repet, la final, designerii s-au încadrat perfect în buget, chiar dacă un taburet, spre exemplu, costă 390 de euro. Când te lași pe mâna designerilor, dă-le bugetul total și nu te impacienta dacă-ți propun câteva piese mai scumpe. Ele pot fi valorificate în timp la prețuri mai bune decât cele de la achiziție. În plus, te bucuri de un decor deosebit și de niște piese de mobilă pe care le vezi doar în casele vedetelor internaționale, în videoclipuri, filme sau în reviste. Mie mi-au plăcut soluțiile și piesele de design alese pentru casa asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament de familie cu piese de design Foto Micasa (10)

adelaparvu.com despre apartament de familie cu piese de design Foto Micasa (6)

adelaparvu.com despre apartament de familie cu piese de design Foto Micasa (9)

Sursa foto: Micasa

3 raspunsuri pentru Apartamentul unei familii cu doi copii. Piese de design bine alese

  1. Bianca spune:

    Imi plac toate articolele postate!!!Va urmaresc activitatea de la casa si gradina.In ultima perioada nu am mai primit nimic insa si imi pare tare rau.Sunteti o sursa de inspiratie pentru toti si va multumesc!!!

  2. lvk spune:

    simplu, frumos, practic, modern si econom. asa ar trebui sa arate si casele romanilor. usos-usor vom ajunge si noi aici. sper!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *