adelaparvu.com despre casa rustic eleganta, designer Beata Michalak (1)

In Case, Design Interior

Casa de vis devine realitate dacă acționezi pentru ea

Îți dai seama că dacă ți-ai anunța prietenii că te muți la țară s-ar uita ciudat la tine? Ce să faci acolo? Așa i s-a întâmplat și proprietarei de față, când, cu mulți ani în urmă, să tot fie vreo zece, s-a decis să-și facă o casă la țară. A spus că ea dimineața vrea să se uite la copaci, iar seara, în zielele de vară, să ia cina în apusul soarelui. Și da, să-și crească cei doi copii fără griji. Stupoarea prietenilor ei a fost cu atât mai mare cu cât proprietara avea pe vremea aceea magazine de decorațiuni. Dar ea tocmai aici a văzut marele avantaj, că știa cum să-și facă mult visata locuință. Afacerile până la urmă pot fi gestionate inteligent dacă știi să-ți mparți timpul, iar ea nu avea de gând să se îngroape în ele.

adelaparvu.com despre casa rustic eleganta, designer Beata Michalak (16)

Pentru că era și mai avantajos ca bani, dar și pentru că locul era la țară s-a gândit la o casă pe structură de lemn. Împreună cu firma de construcții a proiectat-o. Dacă o întrebi în ce stil este casa începe să râdă pentru că are de toate. A împrumutat și de la suedezi, francezi, englezi, dar a ieșit ceva interesant. Cert este că și-a dorit spații ample în zona de zi. Partea tare este că locuința nu măsoară mai mult de 160 de metri pătrați pe cele două niveluri ale sale – parter și mansardă. Dar ce casă frumoasă și-a făcut! La primul nivel totul e la vedere și separările sunt făcute numai prin așezarea mobilei. Pentru că atunci când și-a făcut casa nu prea exista varietate în privința magazinelor de mobilă și de decorațiuni, bucătăria a mobilat-o cu elemente fixe, zidite, soluție aplicată și în zona sufrageriei și în birou. Dar zău că arată bine.

adelaparvu.com despre casa rustic eleganta, designer Beata Michalak (12)

Normal că mi-a plăcut șemineul din living, dar și modul de poziționare al mobilierului. Ce să se mai încurce cu fotolii și canapea? A ales direct două canapele ca toți ai casei să aibă unde sta comod. Și odată cu decorarea propriei casei și-a descoperit talentul ca și designer de interior. A simțit că-i place munca asta. Să materializezi visul unei familii i se pare foarte frumos. Magazine de decorațiuni avea deja, așa că de ce să nu-i ajute pe oameni să-și potrivească în casă lucrurile pe care le oferea. Uite cum îi vin omului ideile! Asta a și făcut în timp, pe lângă magazinul ei și-a deschis și birou de amenajări interioare. Acum are și una și alta, și produse și proiecte, iar casa ei a devenit locul perfect pentru ședințe foto, plus că a fost primul proiect care s-o recomande.

Beata Michalak in centrul, la amsa din bucatarie alaturi de prieteni

Beata Michalak in centrul, la masa din bucatarie alaturi de prieteni

Dar viața de familie este perfectă aici, cel puțin pentru copii ei școlari. Fetița poate face cursuri de călărie, băiețelul e la loc sigur, deși are interdicție la cățăratul în copaci. Dar poloneza Beata Michalak a reușit să-și îndeplinească visul – casa este așa cum și-a imaginat – înconjurată de verdeață, cu verandă înspre apus. Acum prietenii ei vin la ea în vizită și se bucură de frumusețea asta de loc. Un loc care la interior îi surprinde de fiecare dată, căci Beata nu se abține să tot modifice decorațiunile. Ba pune covorul între canapele din living, ba-l scoate, ba așază un fotoliu englezesc, ba îl urcă înapoi în dormitor (vezi ca ai poze cu decorațiunile schimbate, ca să poți face comparații). Când are de sărbătorit ceva, ea se joacă cu decorațiunile, schimbă pernele, pune față de masă în sufragerie, reașează vazele și colecția ei de ceramică chinezească.

adelaparvu.com despre casa rustic eleganta, designer Beata Michalak (14)

Ea spune că secretul unui decor constă în combinații de texturi și pete de culoare. Aici, în casa ei, chiar dacă totul e preponderent pe lemn natur, a ales și câteva piese de mobilă vechi într-o culoare mai închisă, are și un pendul, dar culorile, în special accentele de roșu, se regăsesc în obiecte mici, cum sunt pernele sau storul de la bucătărie. Toate obiectele și elementele mai mari sunt deschise albe sau cafenii, așa că-și permite să se joace cum dorește. Când baza, adică finisajele sunt calme și plăcute, casa devine un loc al creativității și orice schimbare se simte imediat, chit că schimbi o pernă sau un abajur. Ar putea să ne dea sfaturi despre ce și cum, cert este că mie îmi place tare mult casa ei. Beata spune că dacă ai un vis nu te trebuie să te gândești prea mult la el, ci la cum îl pui în practică. Trebuie să acționezi. Dacă simți că vrei să faci ceva, indiferent de ce-ți spune lumea, dă-i bătăaie. N-o să fie ușor, dar tocmai de aceea satisfacțiile de la final sunt imense. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa rustic eleganta, designer Beata Michalak (4)

adelaparvu.com despre casa rustic eleganta, designer Beata Michalak (5)

adelaparvu.com despre casa rustic eleganta, designer Beata Michalak (1)

adelaparvu.com despre casa rustic eleganta, designer Beata Michalak (2)

adelaparvu.com despre casa rustic eleganta, designer Beata Michalak (3)

adelaparvu.com despre casa rustic eleganta, designer Beata Michalak (8)

adelaparvu.com despre casa rustic eleganta, designer Beata Michalak (10)

adelaparvu.com despre casa rustic eleganta, designer Beata Michalak (15)

adelaparvu.com despre casa rustic eleganta, designer Beata Michalak (6)

adelaparvu.com despre casa rustic eleganta, designer Beata Michalak (9)

adelaparvu.com despre casa rustic eleganta, designer Beata Michalak (7)

adelaparvu.com despre casa rustic eleganta, designer Beata Michalak (11)
Sursa foto: Home Moods/ Czterykaty/ Weranda Country

18 raspunsuri pentru Casa de vis devine realitate dacă acționezi pentru ea

 1. Mirel spune:

  Foarte frumossss!!!!!!!!!!

 2. vasile spune:

  Frumos si foarte inspirat iar lemnul da caldura casei (incearca sa-ti imaginezi tavanele si grinzile din orice alt material finisate in cel mai frumos stil si vei vedea ca nu dau atata caldura si sentimane de liniste ca cele din lemn). Multumesc pentru informatii – un blog foarte reusit cu atata informatie si imagine nu prea mai gasesti decat poate in better homes and gardens. O zi minunata si plina de inspiratie sa aveti.

 3. Alina Iliceanu spune:

  Îmi place foarte mult lumina naturală care pare să inunde, în sensul bun al cuvântului, toate camerele casei. În plus, acest stil rustic conferă o căldură aparte interiorului. Foarte frumoasă amenajarea!

 4. mimi spune:

  Asta da camin!

 5. Gariela Tudorache spune:

  Absolut minunat! dar dacă vreau să văd postări mai vechi, cum procedez? Eu nu m-am descurcat.

 6. Superba casa! Nu-i asa ca si tu visezi la o casa la tara? Lasi sa se intrezareasca asta printre randuri…

 7. Doina Manea spune:

  Colțul de birou m-a făcut praf – cu cățel cu tot!
  O casă caldă ca atmosferă.

 8. Cami spune:

  Nu am vazut nici un televizor 🙂 Foarte frumos!

 9. tudor paiu spune:

  eu oscilez intre renovarea casei si construirea uneia noi. daca va fi sa fac una noua vreau sa fie de lemn. totul era usor pana am vorbit cu un constructor despre preturi si portofoliul lui de case deja realizate ca sa vad calitatea lucrarilor sale. ma asteptam pt. 120 mp locuibili la un pret de 50000euro, pe oferta de pret a ajuns la 60000. deci am inceput cu stangul. la vizualizarea caselor deja executate am observat ca lipseau din dotarea caselor semineul din living, scara interioara din lemn, vetrata din living lucruri peste care nu pot trece. cand am inteles ca si izolarea fonica era aproape inexistenta am inteles ca de la vis la realitate e o cale foarte lunga. cand a vazut ca tin foarte mult la existenta acestora prima lui idee a fost sa zica ”da, se pot face, am proiecte care le includ dar desigur astea costa in plus”. si am zis pas. asa am inteles ca facusem iar aceeasi greseala: am visat cu ochii deschisi si realitatea m-a lovit ca o caramida. profesionistii costa iar viata e prea scurta ca sa cheltui atat pt. ceva care tot nu-mi va imbogati experienta de viata.

 10. Brindusa spune:

  Superbă camera de zi… Şi mie îmi place enorm lemnul!

  Bine v-am găsit, e primul meu comentariu pe site… Sunt multe postări interesante. Mă fascinează decoraţiunile interioare, sunt în stare să mă uit ore întregi la fotografii de acest gen (mai ales bucătăriile mă fascinează, a noastră e partea mea preferată din casă 🙂 ).

 11. Simona Putinelu spune:

  Foarte utile si aceste postari pentru casuta noastra de la ….”tara”Multumesc muuuuuuuuuult!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *