adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem, living canapea rosie (15)

In apartamente, Design Interior

Apartament de trei camere ingenios amenajat

Mi-a plăcut atmosfera acestei locuințe și modul de amenajare interioară pentru că aici e vorba de un strict necesar, dar care arată bine. Mai exact, investițiile s-au făcut acolo unde trebuie, iar rezultatul final este plăcut, armonios. În plus, sunt idei de efect care te pot inspira și pentru aranjarea locuinței tale. Uite, spre exemplu să începem cu bucătăria, unde albul predomină. Dar pun pariu că nu te-ai fi gândit ca pereții pot fi vopsiți într-o culoare închisă, adică negru. Dar știi ce e ciudat? Că negrul pe suprafețe mici conferă senzația de profunzime. Este un efect similar celui ce-ți este conferit de scena de teatru, unde atât fundalul cât și pardoseala sunt negre, tocmai pentru a accentua adâncimea spațiului, a-ți da iluzia că totul este mai mare.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem, bucatarie alb cu negru (3)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem, rafturi bucatarie (4)

Efectul acesta de profunzime în bucătărie este bine pus în valoare și pentru că spațiul în sine apare ca o nișă a camerei de zi. Dar uite ce ingenios e aleasă și montată faianța. Plăci ceramice de dimensiuni mici care nu încarcă vizual spațiul și montate exact la înălțimea corpurilor suspendate. Asta imprimă senzația de ordine, accentuată și de dispunerea simetrică a mobilierului de o parte și de alta a aragazului. Și totul devine mai cald și mai plăcut grație prezenței pieselor și finisajelor din lemn. Da, parchetul este parțial acoperit cu linoleum negru, dar piesele de mobilă care completează ansamblul sunt în nuanța lemnului natur. De aici și un aspect primitor, familiar, care face frumos legătura cu spațiul camerei de zi aflată la vedere din bucătărie.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem (9)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem (5)

Livingul este generos, dar interesant grupat pe funcțiuni așezate în ordine. Separările sunt discrete, dar bine marcate prin poziționarea mobilierului. Era firesc ca în dreptul bucătăriei să fie sufrageria, adică locul de luat masa. Dar uite ce simplu e rezolvat – o masă extensibilă și scaune negre (care fac legătura cu negrul din bucătărie) și două corpuri de iluminat suspendate. Apoi urmează locul de conversație delimitat și la nivelul pardoselii cu un covor discret, în nuanța tapițeriei canapelei. La rândul ei, canapeaua este încadrată de două lămpi moderne cu picior. Să știi că iluminatul pe zone de interes este foarte important. Nu te mulțumi doar cu plafoniera, ci completează mereu cu lămpi acolo unde ai nevoie. Așa o să-ți fie comod și vezi unde ai nevoie, plus că vei avea și atmosferă în casă, grație jocului de umbre și lumini. În fața canapelei un corp simplu, dar practic de mobilier, ce pare inspirat din amenajările hoteliere, oferă un loc de studiu binevenit.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem (12)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem (14)

Există și un loc de bibliotecă. Deși încăpătoare, ea nu încarcă spațiul tocmai prin așezarea ei pe un perete ce separă livingului de unul dintre dormitoare. A fost exploatat spațiul lung și îngust al camerei de zi pentru ca aceste rafturi să dea impresia de apropiere, practic să dea senzația că spațiul este mai echilibrat (mai taie din senzația de lungime). Dar vezi că e nu e vorba despre mobilă masivă. Totul e format din elemente mici, ușoare, care nu aglomerează. Un alt covor marchează zona și, deși diferit față de cel din fața canapelei, nu supără, din contră vine să ofere varietate. Se leagă excelent de rafturile în dreptul cărora s-a folosit vopsea neagră, ce consitutie fundalul perfect pentru o mini expoziție, mai ales dacă ai obiecte pe care dorești să le pui în valoare.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem, biblioteca (16)

Dormitoarele aici sunt tratate diferit. Unul este clar dedicat odihnei. Deși nu te-ai aștepta să vezi roșul, o culoare energică și tonică în dormitor, efectul vizual este interesant cu atât mai mult cu cât aceste pete de roșu se regăsesc în textile, respectiv draperii și cuvertură. Este suficient de mult alb în jur ca această nuanță să nu copleșească. În rest? Ia uite ce mult spațiu pare să existe aici. Secretul? Mobila suspendată. Când ai corpuri fixate pe perete, iar o mare parte din pardoseală e liberă ai impresia că și camera este mai mare. Celălalt dormitor funcționează ca birou, dar este amenajat ca un living. Canapeaua extensibilă asigură locul de dormit pentru oaspeții casei. Mi-a plăcut aici mascarea caloriferelor. Măștile au în loc de plasă material textil. În plus, oferă un spațiu suplimentar pentru depozitare. Și uite ce multă libertate pentru culoare ai atunci când finisajele sunt simple și curate. Canapeaua roșie, covor roșu, dar totul în jur e alb. Interesant nu?

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem (13)

Apartamentul de față este unul generos și măsoară în jur de 98 de metri pătrați cu tot cu balcoane. Dar și așa, camerele au dimensiuni normale. Ele par mult mai aerisite și spațioase grație mobilierului simplu, corpurilor de iluminat cu design actual și a lipsei decorațiunilor pompoase. Și ferestrele sunt degajate și lasă lumina să pătrundă la interior. Locuința este ciudat împărțită (vezi la final planul casei), holul și o cameră adiacentă unui dintre dormitoare ocupând destul de mult spațiu. Dar uite, mica încăpere din fața camerei cu canapea roșie funcționează ca și loc de dressing. O alegere bună. De altfel, toate lucrurile se leagă, sunt logic așezate și tocmai de aceea totul pare corent și armonios. Plus că obiectele sunt ingenios combinate – de la cele acccesibile la cele semnate de designeri cunoscuți. Mie mi-a plăcut locuința asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem, living canapea rosie (15)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem (6)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem (1)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem (2)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem (8)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem (11)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem (17)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem (18)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Foto Janne Olander, Standshem (10)Sursa foto: Janne Olander/ Standshem

2 raspunsuri pentru Apartament de trei camere ingenios amenajat

  1. petri-caragea alexandru spune:

    Foarte frumos…..unde s-au facut mastile pentru calorifere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *