Știi că există un sindrom care-i lovește pe părinți după ce copiii lor se fac mari și își iau zborul? Se numește sindromul cuibului gol și chiar lasă goluri în sufletele părinților pentru că dintr-o dată casa, care părea să fie neîncăpătoare și gălăgioasă, devine prea mare și liniștită. Da, este un moment de răscruce pe care fiecare părinte îl gestionează cum crede de cuviință, dar cu siguranță cei mai mulți nu sunt pregătiți pentru el. Ei bine ca atunci când îți construiești o propria casă, pe care sigur o faci cu gândul în primul rând la familia ta, să ‘ii cont de această perioadă inevitabilă. De data aceasta îți prezint locuința designeriței Sasha Emerson, care a lucrat mulți ani în cinematografie și ca stilist pentru publicații de design interior. Îmi plac la nebunie aranjamentele ei pentru că sunt creative, îndrăznețe și evident colorate! Dar mi-a plăcut și cum a regândit decorul casei ei, după ce s-a trezit că cele trei fete ale ei și-au făcut bagajele și au părăsit casa părintească.
Da, redecorarea casei poate fi o soluție prin care să treci mai ușor peste sindrom cuibului gol. Și nu doar că e un soi de tratament, dar e și benefic pentru că adaptezi spațiul casei la noile tale nevoi. Ești la o vârstă când te trezești că ai mai mult timp pentru întâlniri cu prietenii sau pentru pasiunile tale. Sasha a schimbat decorul casei ei din Los Angles astfel încât atmosfera să fie una optimistă. A folosit culori din plin (dar nu pentru suprafețe mari, unde a mizat pe gri) și a readaptat unele spații, mai exact a început prin a le debarasa de obiecte. Și-a dorit ca totul să devină mai aerisit pentru că atunci când ai copii parcă numărul obiectelor nu se mai termină. Așa că a început prin a dona din decorațiuni și obiecte, dar și-a creat unele noi, cum ar fi postere inspirate de Andy Warhol. Pentru a le pune în evidență, în spațiul bucătăriei, a vopsit pereții într-un gri plăcut, unul care este fundalul perfect ce imprimă calm și ordine.
În sufragerie, acolo unde exista locul de luat masa, vechile scaune Thonet au suferit o transformare binevenită. Tapițeria veche a fost schimbată, dar dacă înainte fiecare scaun era personalizat, ca și cum ar fi așteptat persoane diferite, acum au tapițerie similară. Vechile lustre din hol sub formă de suspensii din sticlă colorată, așezate în șir, au devenit un singur corp de iluminat vesel, ca o instalație artistică grupată sub formă de candelabru deasupra mesei. De asemenea, din bucăți de tapet vechi, cu design din anii 1960, dedicat camerei copiilor a reușit să salveze două bucăți numai bune de înrămat, care acum au devenit tablouri interesante în zona mesei. E o idee excelentă să reciclezi lucrurile din propria casă! Cât despre masă este una recuperată dintr-o bibliotecă școlară. N-ai fi spus, nu?
Pentru camera de zi a avut ideea să imprime materialele pentru storuri cu niște ilustrații vechi, pe care le-a achiziționat de la un târg de antichități. Motive botanice, dar revigorate cromatic, care arată excelent. De asemenea, a imprimat și a mărit o imagine a artistului olandez Reed van Brunschot și a transformat-o într-un tablou rotund pentru living. Tot în această încăpere a combinat piese de mobilă mici, dar realizate de către artizani, cum ar fi măsuța marocană și dulapul. Desigur că nu s-a abținut să nu schimbe tapițeria fotoliilor, care aduc un plus de culoare la interior. Chiar și pentru spălătorie, camera unde are mașina de spălat a schimbat tapetul și a ales unul care-ți dă impresia de bibliotecă. Iar pentru dormitoare a mizat pe efectul Pop Art prin culori și obiecte pentru ca totul să devină mai tineresc. Plăcută amenajare și idei creative! Sper să te inspire și pe tine!
Ar fi fost interesant sa avem si o imagine exterioara a casei.
O incantare . poti sa vezi ca acest om este fericit si care vrea sa transforme aceasta schimbare in bine fiindca incearca sa sarbatoreasca timpul pe care il are fara sa mai fie o povara de preocupare ptr copiii. fiindca daca esti prea preocupat cu copii ii obligi si pe ei sa fie preocupati de starea ta emotioanala. Eu acum vorbesc in teorie dar asta este ce sper sa se intample cand vor pleca copiii. nu vreau sa ii fac sa se simta vinovati ca eu am ramas singura etc …….si sa vina din obligatie sa ma viziteze etc….