adelaparvu.com despre pat in living, design interior Fernanda Marques (3)

In Idei pentru acasa

Pat în living în loc de canapea? De ce nu?

Am primit mai multe întrebări cu privire la locul de dormit în living, iar dilemele erau legate de canapelele extensibile, de rezistența parchetului și dacă acesta nu se uzează de la suportul canapelei, mai ales dacă e deschisă în fiecare seară. Ei bine, pot să-ți spun din experiență că poți avea un pat în living, unul pe care pe timpul zilei să-l folosește ca și loc de ședere, canapea dacă vrei. Am văzut că ideea este aplicată și de către designeri creativi, cum e și brazilianca Fernanda Marques, care nu s-a sfiit ca în amenajările sale, unele de tip loft, să poziționeze paturile în camera de zi. Dacă vrei să faci asta, pentru că evident în unele cazuri este mai comod, ai grijă ca tapițeria patului să fie una estetică ori să ai o cuvertură rezistentă și plăcută. Apoi, lățimea patului să fie de 140, cea mai îngustă dintre cele standard existente, pentru că așa îți va ocupa mai puțin loc în living. Și da, așteaptă-te ca unul dintre voi ca și cuplu să doarmă la perete. Este ideal să ai și un loc de depozitare a lenjeriei la îndemână, ca să-ți fie mai ușor. Pe timpul zilei, două trei rânduri de perne fantezie vor da impresia că patul este un soi de canapea mai lată, adică vor forma vizual un spătar mai plin. E o idee care-ți poate prinde bine, iar cele două exemple de mai jos, dintre care unul are în același spațiu deschis și pat și canapea, poate îți vor prinde bine. Sper să te inspire!

adelaparvu.com despre pat in living, design interior Fernanda Marques (1)

 

adelaparvu.com despre pat in living, design interior Fernanda Marques (2)

adelaparvu.com despre pat in living, design interior Fernanda Marques (3)

adelaparvu.com despre pat in living, design interior Fernanda Marques (4)Foto: Fernanda Marques

4 raspunsuri pentru Pat în living în loc de canapea? De ce nu?

  1. silvia spune:

    Inteleg ca este vorba de o garsoniera caci astfel nu vad de ce cineva ar pune un pat in livingroom. Nu este un day bed .

    • Gabriela spune:

      Si eu am optat pentru varianta de mai sus. Am doua camere, un copil, nu ne puteam inghesui toti 3 in dormitor prin urmare dormitorul a devenit doar al copilului iar livingul ( suftageria 🙂 ) a devenit camera noastra, cu pat ( canapelele extensibile nu mi se par o solutie de permanenta). Momentan,pana la dobandirea bugetului necesar achizitionarii unei locuinte cu minim doua dormitoare ne facem traiul comfortabil in spatiul actual.

  2. Dana I spune:

    Buna ziua,
    Am incercat sa gasesc un furnizor care face un pat ca cel verde prezentat in articol…ca sa inlocuiesc canapeaua din garsoniera, canapea care nu mai raspunde nevoilor cu un toddler in familie. Nu am gasit la o cautare pe net. Aveti cunostinta despre furnizori/producatori de asemenea paturi (cu zona pernelor rabatabila asa incat sa „indulceasca” din masivitatea unui pat? Ma gandesc ca am 2 optiuni: o canapea de tip Nova (cu saltea relaxa pe spate), dar imi pare complicat sa rastorn zilnic pe dos canapeaua, plus ca e si prea inalta, sau un pat ca cel din imagine facut la comanda…
    Daca stiti unde as putea vedea totusi un pat asemanator va rog sa imi spuneti.
    Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *