adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (21)

In Case, Design Interior

Delicioase culori pastelate la interiorul acestei case de familie

Majoritatea oamenilor au temeri atunci când vine vorba despre culori, cu atât mai mult cu cât ne referim la amenajarea interioară. Maximum două culori sunt luate în calcul, de regulă ale finisajelor, după care se încearcă asortarea celorlalte, dar de fapt nu sunt decât variațiuni pe aceeași temă, ca să spun așa. Ei bine, am ales să-ți prezint o casă în care ai să descoperi roz, galben, verde și albastru laolaltă în zona dedicată activităților de zi și apoi fiecare dintre aceste culori ca fiind predominantă în camerele de odihnă. Și în ciuda numeroaselor nuanțe, vei avea senzația de spații aerisite, plăcute și luminoase. Secretul? Totul este excelent ponderat cu mult alb, dar și nuanțele sunt unele pastelate. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (1)

Da, este dificil să ajungi la un echilibru cromatic atunci când familia ta este mai mare. Aici, în casa de pe marginea Lacului Michigan în SUA, locuiește o familie cu patru copii, doi băieți și două fetițe, cela mai mare dintre frați având 15 ani, iar cea mai mică 8 ani. Când au hotărât însă a-și renova casa din lemn, adică în 2009, care a fost în familia mamei încă din 1920, și-au dat seama că nu e nevoie doar despre o îmbunătățire și o renovare a construcției, ci și o regândire a ei pentru a face față vieții de familie. Să ai patru copii energici nu e ușor, dar cu siguranță că e tare frumos! Proprietara avea și dileme cu privire la culori, căci ei îi plăceau multe țesăturile florale, apoi fetele ei își doreau camere de prințese, iar băieții insistau ca rozul să nu fie prezent în casă. Cu atâtea nelămuriri proprietarii s-au gândit că cel mai bine este să apeleze la specialiști. Așa l-au găsit pe designerul Tom Stringer care le-a regândit spațiile și le-a decorat absolut de vis. A reușit chiar să îmbine toate culorile și cererile, ajungând nu doar la combinații extrem de plăcute, dar și la soluții de mobilare ingenioase, în special în camerele copiilor.

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (26)

Cele mai importante modificări au fost aduse în zona de zi, adică acolo unde se reunește toată familia – bucătărie și camera de zi. Spații ample, luminoase au fost conturate ușor, grație structurii de lemn a casei, dică una suficient de flexibilă pentru a permite reconfigurări. Ceea ce a fost bun și frumos s-a păstrat și recondiționat, de la ferestrele la scara interioară, iar ceea ce a necesitat a fi înlocuit, cum ar fi lambriuri interioare s-a făcut în acord cu noul design interior. E foarte adevărat că și poziția casei, deschiderile către lacul din apropiere au ajutat extrem de mult. Parcă ai altă energie și entuziasm atunci când știi că nu trebuie să ferești interiorul casei de privirile curioase ale vecinilor, ci că poți trata ferestrele ca pe adevărate tablouri cu peisaje vii. Dar dincolo de asta, modul cum a reușit designerul Tom Stringer să împlinească toate dorințele tuturor membrilor familiei este remarcabil.

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (3)

Uite, dacă te uiți cu atenție ai să observi că suprafețele mari, respectiv plafoane și pereți, care sunt lambrisate, la fel ca și tâmplăriile sunt în cea mai mare parte vopsite în alb, iar pardoselile sunt calde, din lemn într-o nuanță de coniac. Apoi, elemente care ies în evidență, cum ar fi șemineul din living, îmbrăcat cu piatră, are nuanțe naturale ce migrează de la crem la bej. Adică te-ai prins? Tot ce e ca fundal este neutru. Ei bine, ca pe o coală de hârtie albă designerul a venit și a subliniat cu diverse culori, dar toate pastelate zonele dedicate familiei. Perdele lungi, din materiale naturale, în galben pai încadreză ca niște coloane fiecare fereastră. O încadrează și nu o acoperă. Foarte important! De ce? Pentru că lasă suprafața geamurilor în stil francez liberă, ceea ce aduce un ritm decorativ dat de casete la interior, dar lasă și lumina să pătrundă din plin. Apoi, pe pardoseală un covor ce preia modelul casetat al ferestrelor vine să dea senzația de aerisire și prospețime, un albastru delicat întretăiat de linii albe. De aici și senzația de ordine.

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (7)

În jurul acestui covor sunt grupate mai apoi locurile de ședere – capanea, sofa, fotolii, fiecare însă cu altă model de tapițerie, dar asortate între ele, căci preiau, ca la ștafetă, nuanțe de la una la alta. Dar contează mult și micul mobilier dintre ele, de la măsuța rotundă în culoare parchetului până la masa din centru deschisă la culoare, dar în acord cu tonurile șemineului. De aici, fiecare loc este o continuare a zonei principale, cum ar fi cele două fotolii verzi de la fereastră cu tapițeria canapelei, măsuța rotundă în același albastru ca și tapițeria taburetelor și același galben preluat din perdele prezent mai departe în sufragerie. Deși există țesături înflorate, pe care proprietara spune glumind că îi plac atât de mult încât ar putea să le mânânce, ele nu încarcă, ci completează frumos jocul geometric al pătratelor ca și paleta cromatică a camerei de zi. Da, uită-te cu atenție și ai să vezi în motivele vegetale și rozul ca de bujor, preluat mai apoi în camerele fetițelor.

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (6)

Bucătăria este enormă pentru standardele noastre, dar perfect gândită pentru o familie cu patru copii. Dar tocmai pentru că este mare, iar mobilier masiv, albul a fost opțiunea perfectă. Merită să observi și profilele decorative care vin să facă legătura dintre mobilă și plafon. Parchetul vine să încălzească atmosfera, dar și să lege zona de gătit cu cea pentru servitul mesei, adică sufrageria cu a ei masă generoasă, dar și cu decorul absolut de poveste. Îți spun sincer că n-am fost niciodată fanul combinației de galben cu albastru, dar mărturisesc că aici tonurile alese, modul cum sunt combinate m-au impresionat în mod plăcut. Lambriurile vopsite în galben pastelat, draperiile albe, simple, corpurile de iluminat cu linii delicate, combinația dintre masa și scaunele albe (cu tapițerie colorată) și comoda albastră, toate sunt superb alese.

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (13)

Dormitoarele continuă și ele tema amenajării, adică a unui decor ca de vacanță inspirat de lac, de vară și de familie. Cel matrimonial este cu adevărat romantic, deși dacă ar fi să iei în calcul nuanțele, adică alb și albastru ar putea fi catalogat ca fiind rece. Dar culorile alese, imprimeurile, panorama ce se vede prin ferestre, totul denotă o stare de calm, de liniște, de cuib. Storurile în carouri conferă un plus de textură și căldură, iar tăblia capitonată ca și salteaua dublă imprima senzația de confort, de relaxare. Dormitorul băieților e gândit ca o cameră de tabără cu paturi suprapuse (în cazul în care toți frați vor să se reunească), pe când camera fetelor e una de prințese. Dar să nu-ți închipui sclipici și roz țipător, ci mai degrabă roz delicat din petale de bujor combinat cu mult alb. Mi-a plăcut la nebunie patul parcă decupat în ansamblul dulapurilor și scara ce se formează din sertare. De altfel, toată casa este una specială, în care culorile, deși prezente nu sufocă, nu încarcă, ci conturează frumos povestea acestei familii. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (10)

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (12)

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (11)

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (9)

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (4)

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (18)

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (19)

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (20)

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (5)

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (8)

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (17)

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (16)

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (21)

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (24)

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (23)

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (25)

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (2)

adelaparvu.com casa din lemn cu interior in nuante pastelate, casa SUA Michigan, design interior Tom Stringer, Foto Werner Straube (22)
Foto: Werner Straube pentru Tom Stringer

7 raspunsuri pentru Delicioase culori pastelate la interiorul acestei case de familie

 1. Roxana spune:

  eu credeam ca numai culoarea lemnului poate face o casa calda, mai ales daca este ceva mai inchisa, stejar batran sau mahon, ceva. dar iata ca aceasta casa este calda, luminoasa, minunata! daca as trai aici cred ca in primele luni macar, m-as uita tot timpul in jurul meu, nu mi-ar trebui televizor. minunat!

 2. Bucataria e mortala!!!!

 3. STELUTA spune:

  O CASA ,,,MINUNATA,,,TOTUL ESTE ATIT DE ,,,LINISTITOR ,FIN SI PLACUT ,,,,ACESTI PROPRIETARI ,,,AU UN SUFLET MINUNAT ,,,,MULTUMESC ,,,FRUMOASA ADELA ,,,,ESTI SUPER IN TOT CE FACI PENTRU NOI ,,,,FELICITARI …

 4. Radu spune:

  Foarte primitoare casa si se vede treaba ca e pe gustul tuturor. Am remarcat scaunele din dinning-room care mi se par deosebite.

 5. […] Adela Parvu Majoritatea oamenilor au temeri atunci când vine vorba despre culori, cu atât mai mult cu cât ne […]

 6. […] și albastru în nuanțe pastelate și finisaje sidefate reliefează decorațiuni care te duc cu gândul la bomboane fondante. Dar poți găsi sfeșnice și lumânări în aceste nuanțe, iar ele aduc pe masă o doză de […]

 7. […] te-ai gândit vreodată la o casă luminoasă, unde să ai senzația că respiri, cu siguranță vei găsi inspirație în ambientul de față. Este un interior creionat în […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *