adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto ElMuelbe(18)

In Case, Design Interior

Cuceritoare casa cu terase care aparține unor proprietari de magazine de mobilă și decorațiuni

Ne este greu să alegem mobila și decorațiunile pentru casa noastră când nu suntem din domeniul acesta al amenajărilor, dar oare ar fi mai ușor de ales dacă ai avea tot ceea ce ți-ai dori? Nu neapărat pentru că ai fi de asemenea copleșit de multitudinea de obiecte și opțiuni în privința lor. Am ales să-ți prezint casa unor proprietari de lanțuri de magazine de decorațiuni din Olanda, care au știut cum să-și renoveze căsuța de la 1920 pentru a-i conferi o atmosferă caldă și primitoare. O casă pe structură din lemn, care la exterior este îmbrăcată în mare parte cu cărămidă, iar la interior are încăperi plăcute, cu aer intim. Ai să vezi cum totul este gândit în detaliu, dar nimic în exces. Nuanțe calde, în tonuri de pământ combinate cu mult alb, așa cum le place olandezilor care tânjesc după soare și lumină. Dar hai să-ți spun mai multe.

Când ai afacerea în domeniul mobilierului și decorațiunilor sigur ești provocat să reamenajezi constant. Saskia și Henk Teunissen, proprietarii Riviera Maison, un brand olandez cu filiale în multe locuri din lume și magazine peste tot în Olanda, au avut casa de la 1920 mult timp în tonuri reci și mult alb, inclusiv la nivelul pardoselilor. Apoi, au simțit la un moment dat nevoia să-și lărgescă terasa și să aducă mai multă căldură la interior. Au schimbat pardoselile albe din bucătărie cu unele în nuanță de lemn natur și au ales o culoare de contrast în living, pe fundalul căreia albul obloanelor și tâmplăriei se conturează frumos. Dar griul de pe pereții livingului mai au un atuu, camuflează bine canapelele cu tapițerie gri care ocupă ceva loc în modesta cameră de zi.

Bucătăria a devenit și ea mult mai caldă, numai prin schimbarea pardoselii, iar ambianța a căpătat altă savoare prin înlocuirea corpurilor de iluminat , a storurilor romane și a decorațiunilor. În dormitorul matrimonial o oglindă amplă cu un manechin poziționat în fața ei au fost înclocuite cu o comodă din lemn, care imprimă deja căldură, o piesă de mobilier mai apropiată de nuanța tâmplăriei și a dulapului situat de cealaltă parte a ușii către baie. Și dacă te întrebi din ce sunt realizate corpurile sanitare de la baie, află că ele sunt inspirate de stilul marocan și sunt puse în operă cu tadelakt, o tencuială naturală care poate fi colorată în diverse nuanțe. Ei au mizat pe un gri închis, care conferă un aspect între ardezie și beton, frumos combinat cu zone ample de alb, la nivelul plafonului și al pardoselii, placată cu ceramică realizată manual.

Dar cea mai mare transformare a casei derivă din deschiderea ei către terase și către spațiul verde care o înconjoară. Fără verdeața care se vede prin ferestre atmosfera casei ar fi mult mai sobră, dar natura, plantele au darul de-a însufleți orice spațiu interior. Și când e să fii indecis, atunci texturile precum împletituri (la nivelul covorului, decorațiunilor) alături de tapițerii de stofă (și nu piele la nivelul fotoliilor canapelelor), obiectele cu patină vintage (fie că sunt din lemn sau fier) ca și prezența din prin a lemnului pe suprafețe mari (aici plafon și pardoseală) aduc o notă de familiaritate, de acel ceva ce-l numești acasă. Și da, decorul casei tale trebuie investit cu propriile valori, amintiri și preferințe, de la pozele înrămate cu familia la cărțile favorite. O casă primitoare într-adevăr, elegantă grație contrastelor de gri și alb, dar caldă prin textura obiectelor și finisajelor, de vis dacă iei în considerare terasele. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto HousetoHome (2)

adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto HousetoHome (4)

adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto HousetoHome (3)

adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto HousetoHome (1)

Redecorarea casei s-a făcut odată cu extinderea de la exterior, respectiv construirea teraselor înspre care se deschid bucătăria și livingul. Astfel, pe timpul verii zona de zi comunică deschis cu grădina. Mai sus imaginile cum arată casa înainte de redecorare, mai jos casa după lucrările de reamenajare.

adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto ElMuelbe(3)

adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto ElMuelbe(11)

adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto ElMuelbe(12)

adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto ElMuelbe(6)

adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto ElMuelbe(14)

adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto ElMuelbe(16)

adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto ElMuelbe(15)

adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto ElMuelbe(17)

adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto ElMuelbe(1)

adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto ElMuelbe(5)

adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto ElMuelbe(4)

adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto ElMuelbe(13)

adelaparvu.com despre casa olandeza renovata, design interior Saskia si Henk Teunissen, Riviera Maison, Foto ElMuelbe(2)
Foto: ElMueble/ HousetoHome

6 raspunsuri pentru Cuceritoare casa cu terase care aparține unor proprietari de magazine de mobilă și decorațiuni

 1. Adina spune:

  Simpla si eleganta.Nici nu ti-ai putea dori mai mult.Frumos.

 2. Cristina spune:

  Superb, o casa frumoasa.

 3. Mariana spune:

  Foarte frumos. Va apreciez foarte mult tot ceea ce faceti.

 4. Daiana spune:

  Foarte draguta si eleganta casa! Multumim mult Adela pentru tot ce impartasesti cu noi, blogul este o sursa buna de inspiratie!

 5. Mihai Elis spune:

  Terasa mi-a atras atentia in primul rand, simti ca esti parte din natura doar privind aceste imagini. Mobilierul impletit se integreaza armonios si infrumuseteaza acea bucatica de spatiu verde, care in opinia mea, ar putea fi imbunatatit cu un accesoriu care se cere atunci cand te poti bucura de o astfel de priveliste, si anume un hamac, care cu siguranta si-ar gasi loc in frumusetea gradinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *