adelaparvu.com despre casa de vacanta, Spania, design Luderna, Foto Stella Rotger (10)

In Case, Design Interior

Nuanțe deschise pentru un refugiu luminos

Când te gândești la o construcție de lemn sigur ai în minte nuanțe mai închise, ca de nuc sau măcar de stejar. Dar oricât de plăcute ar fi nuanțele lemnului pentru unii se potrivec mai bine tonurile deschise, așa cum le regăsim în amenajările în stil nordic. Scandinavii tânjesc după lumină, de aici și nuanțele pe care le folosesc. Și cum designul lor a devenit foarte popular, reușesc să contamineze mulți oameni cu această apetență pentru minimalism și culori pastelate. Dar dincolo de asta, e clar că într-o lume plină de evenimente, de știri, de informații, de fapt, cu toții tânjim după optmism, după speranța că totul va fi bine, că lumina de acasă ne va arăta clar cum stau lucrurile, măcar în mediul familial pe care-l putem controla. Așa că azi îți prezint o casă de vacanță din Spania, unde proprietarii și-au amenajat totul în tonuri luminoase inspirați de stilul scandinav. Vei descoperi un adevărat refugiu care te îmbie să visezi cu ochii deschiși.

adelaparvu.com despre casa de vacanta, Spania, design Luderna, Foto Stella Rotger (7)

Departe de a fi o casă mare, construcția din lemn este organizată pe două niveluri, unde marnsarda este dedicată dormitoarelor, iar la nivelul inferior este zona de zi deschisă. Aici bucătăria comunică direct cu livingul, dar tot aici se deschid ferestre ample către Valea Aran, unde este situată casa. De la peisajele frumoase a pornit și ideea amenajării. Înainte, când proprietarii au cumpărat casa, totul era în tonuri închise și lemnul domina spațiile. Ei bine, au debarasat totul ce era închis la culoare, de la mobilă la plăcile de faianță și gresie din baie. Au vopsit toate lambriurile și suprafețele din lemn în alb patinat, iar șemineul l-au îmbrăcat cu piatră deschisă la culoare.

adelaparvu.com despre casa de vacanta, Spania, design Luderna, Foto Stella Rotger (6)

În noul ambient creionat cu finisaje deschise au ales mobilă cu suprafețe, tapițerii în nuanțe neutre, pastelate. Culoarea este adăugată prin decorațiuni și piese de mic mobilier. Și ca totul să fie mai luminos, au optat pentru galben ca și culoare de accent folosită în principal pentru decorațiuni textile, din living și până în dormitoare. Apoi, piesele mici de mobilier sunt în texturi de lemn natur, dar cu o tentă aurie (deci un galben ca mierea), ceea ce imprimă note de natural, dar și de luminozitate. Obiecte rustice, coșuri pentru lemne, o scară pe post de suport prosoape în bucătărie, un tapet cu aspect de lemn vechi vopsit în camera copiilor și iată câteva accente care te duc cu gândul la vacanță. Am visat și eu cum aș sta aici pe canapeaua din living și aș privi în zare la piscul munților…Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta, Spania, design Luderna, Foto Stella Rotger (9)

adelaparvu.com despre casa de vacanta, Spania, design Luderna, Foto Stella Rotger (5)

adelaparvu.com despre casa de vacanta, Spania, design Luderna, Foto Stella Rotger (13)

adelaparvu.com despre casa de vacanta, Spania, design Luderna, Foto Stella Rotger (8)

adelaparvu.com despre casa de vacanta, Spania, design Luderna, Foto Stella Rotger (12)

adelaparvu.com despre casa de vacanta, Spania, design Luderna, Foto Stella Rotger (11)

adelaparvu.com despre casa de vacanta, Spania, design Luderna, Foto Stella Rotger (2)

adelaparvu.com despre casa de vacanta, Spania, design Luderna, Foto Stella Rotger (1)

adelaparvu.com despre casa de vacanta, Spania, design Luderna, Foto Stella Rotger (3)

adelaparvu.com despre casa de vacanta, Spania, design Luderna, Foto Stella Rotger (4)
Foto: Stella Rotger/ ElMueble

Un raspuns pentru Nuanțe deschise pentru un refugiu luminos

  1. Lenuta39 spune:

    Practic si frumos !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *