adelaparvu.com despre Abutilon, artarul de camera, Text Carli Marian (2)

In Gradina, Sfaturi plante

Abutilonul sau arțarul de cameră înflorește toată vara

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

 

 

 

 

 

 

 

Abutilonul sau arțarul de cameră este un arbust de talie medie ce își are originea în Brazilia. Este extrem de decorativ datorită florilor sale, care apar pe toată perioada verii și pot fi de culoare galbenă, albă, roșie sau violet. Florile nu sunt parfumate, dar vibrează sub influența culorilor puternice. Specia de Abutilon megapotamicum are flori ce amintesc de lampioanele chinezești, aspect extrem de atractiv. Toate aceste caracteristice decorative îl fac un companion perfect pentru orice terasă, balcon sau grădină, de aceea e merită să afli mai multe.

adelaparvu.com despre Abutilon, artarul de camera, Text Carli Marian (4)

Dacă îți surâde ideea de a-l avea acasă, trebuie să știi de la bun început că nu este greu de îngrijit, ci doar reclamă câteva condiții minime de mediu. Așadar, preferă locurile însorite și călduroase, de aceea îți recomand să-l expui undeva afară, până prin luna octombrie. Vei observa că va fi fericit să stea în curenți de aer și va forma un număr foarte mare de flori.

adelaparvu.com despre Abutilon, artarul de camera, Text Carli Marian (3)

Mai trebuie să știi, că în perioada de înflorire are nevoie de o udare regulată, preferând un sol reavăn în permanență. Iar atunci când temperaturile sunt caniculare, să știi că iubește și stropittul cu apă pe frunze, de preferat dimineața. În schimb, să știi că nu suportă sub nicio formă apa stagnantă în farfurioară, întrucât apare riscul de putrezire a rădăcinilor. De altfel, în perioada rece a anului Abutilonul trebuie adus la interior, moment în care trebuie să reduci semnificativ udările, lăsând pământul să se usuce bine între două udări. Ai grijă să-i oferi un loc luminos, cu temperatura constantă, deoarece variațiile de temperatura îi provoacă pierderea rapidă a frunzelor.

adelaparvu.com despre Abutilon, artarul de camera, Text Carli Marian (5)

În perioada de toamnă, după terminarea perioadei de înflorire, să știi că poate fi tuns dacă a crescut necorespunzător, astfel încât să-i corectezi forma, înalțimea și să-l și igienizezi. Operațiunea de tundere să știi că se va reflecta anul viitor într-o înflorire abundentă. Nu cred că trebuie să-ți mai spun că în perioada de vegetație maximă, un fertilizant aplicat regulat va face minuni. În final, îți spun că dacă îți place trandafirul chinezesc, atunci Abutilonul nu ar trebui să-ți lipsească din colecție, completându-l foarte bine. Sper să-ți fie de folos sfaturile mele!

Fii pe fază cu ultimele sfaturi și abonează-te la canalul meu video YouTube/CarliMarian

adelaparvu.com despre Abutilon, artarul de camera, Text Carli Marian (8)

adelaparvu.com despre Abutilon, artarul de camera, Text Carli Marian (6)

adelaparvu.com despre Abutilon, artarul de camera, Text Carli Marian (7)

adelaparvu.com despre Abutilon, artarul de camera, Text Carli Marian (1)

2 raspunsuri pentru Abutilonul sau arțarul de cameră înflorește toată vara

  1. Duțuc spune:

    Cum as putea sa am si eu un abutilon?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *