Să știi că nu este nevoie să ai un iaz mare pentru a te bucura de frumusețea lor, poți folosi un vas mare de ceramică unde să-i cultivi pe tot parcursul sezonului cald. Nufărul te va bucura cu flori într-o gamă largă de culori, care variază de la alb și albastru, la nuanțe de roz și roșu. Trebuie să știi că unele specii chiar își schimbă culoarea, în timp, de la galben-auriu spre roșu-auriu, așa cum se întâmplă în cazul Nymphaea Indiana. Florile nufărului, indiferent de specie, sunt extrem de elegante și orice luciu de apă în prezența lor capătă un sens feeric. Dacă îți surâde ideea de a avea nuferi în grădină sau de ce nu în balcon, trebuie să afli anumite informații tehnice care te vor ajuta să-i cultivi mult mai ușor.
În primul rând, trebuie să știi că toți nuferii, pentru a înflori, au nevoie de un loc scăldat de razele soarelui. În plus, ei nu își vor deschide total florile decât în bătaia directă a soarelui. Dacă ai de gând să-i crești în fântâni, află că nuferii se dezvoltă armonios și pe termen lung numai în ape liniștite.
Cea mai bună perioadă de plantare a nuferilor este din luna aprilie până în luna septembrie. Nuferii se împart și ei în specii rezistente la frig și specii tropicale, ce pot fi crescute doar atunci când este cald afară.
Așadar, după ce ai ales o specie preferată trebuie să știi cum se plantează. Înainte de a-l introduce în vas sau în iaz, plantarea propriu-zisă presupune îngroparea într-un ghiveci a rizomul din care se dezvoltă nufărul. Îngroparea se face într-un sol argilos amestecat cu pietre și îmbogățit cu câteva pelete fertilizante. Aceste pelete fertilizante asigură nutrienții vitali în buna evoluție a nuferilor la noua locuință. La final, deasupra stratului argilos din ghiveci trebuie să adaugi un strat de nisip și pietriș, cu rolul de a împiedica tulburarea apei la introducerea ghiveciului în vas sau iaz. Aceasta etapă de plantare este partea cea mai dificilă din îngrijirea nuferilor, în rest nu-ți rămâne decât contemplarea florilor.
Dacă spațiul de cultivare nu este foarte adânc, atunci în perioada de toamnă este obligatoriu să îndepărtezi din iaz ghiveciul cu tot cu nufărul plantat și să-l pui într-o pungă din plastic, pe care s-o păstrezi într-un loc întunecos și răcoros. Eu consider că frumusețea de neegalat a acestei flori merită orice sacrificiu, iar informațiile mele sper să-ți fie de folos!
Fii pe fază cu sfaturile video pe care le găsești pe canalul meu de YouTube/Carli Marian
10
Super ! De unde cumparam nufar cu radacina ? Multumesc
Buna, incearca sa vorbesti cu cei de aici: http://www.floraria-adi.ro/nuferi-de-vanzare-la-super-pret/
sau:
http://nuferidevanzare.ro/contact/
De unde pot achizitiona vase cu diametru asa mare pentru nuferi?
Buna seara
Am cumparat un nufar si am primit punguta din foto. Acum nu stiu daca sa il plantez sau sa il tin asa dar nu stiu pana cand. Sau sa il plantez dar din pacate nici asta nu stiu cum.
Va rog nu sfat, daca se poate.
Va multumesc anticipat.
Un weekend placut.
Adela
buna ziua, eu am plantat nuferi in balcon, intr-un ghiveci mare plin cu apa, dar apa s-a imputit dupa o vreme. intrebarea mea este, cum fac sa pastrez apa proaspata, fara sa prinda miros. am curatat acuma ghiveciul, am spalat bine si pietrele din el. ce sa fac mai departe sa pastrez apa proaspata?
Este o apa stagnanta! Din pacate asa se intampla! Singura varianta este un vas mai mare, cu un volum mai mare de apa!
Buna ziua! Am primit un buchet de nuferi roz, 5 la număr, sunt boboci, doar ca nu stiu daca sa ii pun într-o vaza ca pe un buchet normal sau au nevoie de un anumit loc/mediu/temperatura . Mulțumesc!