Încă de la intrarea în locuință se vede spațiul zonei de zi cu locul de canapea în spatele căreia este organizată bucătăria.

In apartamente, Design Interior, Romania Mea

Apartament de 64 mp actual amenajat în Oradea

În blocurile noi locuințele sunt concepute puțin mai aerisit, dar de cele mai multe ori problemele întâmpinate sunt la capitolul depozitare. Și asta pentru că stilul de viață al oamenilor s-a schimbat, dar și pentru că noile apartamente nu mai au spații precum cămară sau debara. Care este soluția în privința depozitării? Printr-o configurare funcțională a mobilierului. Și ca să-ți exemplific despre ce poate fi vorba am ales să-ți prezint azi un apartament plăcut, tineresc și foarte bine organizat conform proiectului gândit de Cătălin David și Andreea Iancu, doi dintre designerii biroului Davisign din Oradea. Dar hai să-ți spun mai multe despre acest apartament cu suprafața de circa 64 de metri pătrați, al cărui plan (fără balcoane) îl găsești mai jos.

Designerii de la Davisign nu au intervenit în compartimentarea apartamentului. Între living și bucătărie exista un parapet din BCA, dar aceasta fost înlocuit cu o piesă de mobilă. În rest, prin mobilare, s-a separat holul către dormitoare.

Designerii de la Davisign nu au intervenit în compartimentarea apartamentului. Între living și bucătărie exista un parapet din BCA, dar aceasta fost înlocuit cu o piesă de mobilă. În rest, prin mobilare, s-a separat holul către dormitoare.

Apartamentul aparține unui cuplu tânăr, iar cei doi soți, care nu sunt încă părinți, și-au dorit o atmosferă primitoare, totul cât mai funcțional gândit, multe spații de depozitare și accente de culoare. Știau că le plac suprafețele din lemn și atmosfera interioarelor nordice, dar nu știau cum să transpună totul în ambientul casei lor și mai ales cum să rezolve problema depozitării, având în vedere faptul că dormitoarele nu erau suficient de generoase, iar intrarea în locuință coincidea cu intrarea în zona de zi unde bucătăria era deschisă către living. Și pentru că nu știau cum să abordeze problema au apelat la designerii de la Davisign, care au tratat amenajarea în termeni actuali, dar au ținut cont de nevoia de depozitare.

Încă de la intrarea în locuință se vede spațiul zonei de zi cu locul de canapea în spatele căreia este organizată bucătăria.

Încă de la intrarea în locuință se vede spațiul zonei de zi cu locul de canapea în spatele căreia este organizată bucătăria.

În zona de zi, unde livingul comunică direct cu bucătăria, funcțiunile sunt separate prin modul de așezare al mobilierului. În spatele canapelei este o masă de tip bar, loc de luat masa, cu depăzitare în lateral. Piesa a fost dimensionat după alegerea canapelei de la Mobila Dalin, astfel încât acest grup de piese să fie unitar. În ambientul camerei contează foarte mult ferestrele largi și generoase pentru că face spațiul să se simtă mai aerisit și mai generos. De asemenea, pardoseala din parchet laminat este prezentă peste tot, înclusiv în spațiul bucătăriei, ceea ce conferă armonie spațiului. Parchetul a fost achizționat de către proprietari de la Dedeman.

Partea inferioară a anamsalului bucătăriei este aproapiată ca și nuanță de cea a parchetului, iar corpurile suspendate sunt deschise la culoare pentru a nu încărca vizual spațiul.

Partea inferioară a anamsalului bucătăriei este aproapiată ca și nuanță de cea a parchetului, iar corpurile suspendate sunt deschise la culoare pentru a nu încărca vizual spațiul. Înălțimea corpurilor suspendate a fost corelată cu înplțimea ferestrelor de la balcon, având în vedere și faptul că deasupra lor este prezentă țeava de gaze. Aceasta a fost mascată în cea mai mare parte cu o structură ușoară și are prevăzute grile de aerisire.

Mobilierul bucătărie este realizat pe comandă după schițele designerilor și este prevăzut fără mânere pentru un aspect cât mai curat și ordonat.

Mobilierul bucătărie este realizat pe comandă după schițele designerilor la MobDesign Oradea și este prevăzut fără mânere pentru un aspect cât mai curat și ordonat. În loc de mânere mobila este dotată cu sisteme push. Blatul alb contribuie și el la senzația de luminozitate și ordine, iar chiuveta a fost aleasă tot albă pentru a se camufla cât mai bine în ansamblul bucătăriei și a estompa astfel caracterul ei tehnic.

Chiar dacă majoritatea electrocasnicelor și dotărilor bucătăriei sunt încorporate, proprietarii și-au dorit un frigider de sine stătător, considerându-l de capacitate mai mare. Este un model de combină frigorifică de la Gorenje ales în nuanță deschisă.

Chiar dacă majoritatea electrocasnicelor și dotărilor bucătăriei sunt încorporate, proprietarii și-au dorit un frigider de sine stătător, considerându-l de capacitate mai mare. Este un model de combină frigorifică de la Gorenje ales în nuanță deschisă. Pe peretele bucătăriei este o placare ceramică, faianța fiind din import Spania de la Realonda și furnizată prin firma orădeană Nova Ambient.

În living caloriferul înalt dispus ăn lateralul ferestrelor generoase este mascat în ansamblul mobilierului. Designerii au prevăzut înălțimea mobilierului în relația cu grinda vizibilă în zona de intrare în casă. Astfel a exista și loc suficient ca deasupra ansamblului să fie poziționat aparatul de aer condiționat.

În living caloriferul înalt dispus ]n lateralul ferestrelor generoase este mascat în ansamblul mobilierului. Designerii au prevăzut înălțimea mobilierului în relație cu grinda vizibilă în zona de intrare în casă. Astfel a existat și loc suficient ca deasupra ansamblului să fie poziționat aparatul de aer condiționat.

Mobila din living este funcțional și minimalist tratată. Golul lăsat pentru televizor este evidențiat printr-o placare cu textură similară lemnului și printr-un iluminat LED: Toate cablurile aferente televizroului sunt mascate în spatele acestuia, lucru de care s-a ținut cont încă din faza de proiect.

Mobila din living este funcțional și minimalist proiectată. Golul lăsat pentru televizor este evidențiat printr-o placare cu textură similară lemnului și printr-un iluminat LED: Toate cablurile aferente televizroului sunt mascate în spatele acestuia, lucru de care s-a ținut cont încă din faza de proiect. Oglinda din lateralul mobilierului suplinește oglinda din hol, dar totodată este un bun artificiu pentru a echilibra dimensiunile ansamblului din living. Astfel, cu placarea cu oglindă din lateralul mobilei, restul ansamblului pare simetric în raport cu golul pentru televizor.

Iluminatul din zona de zi este gândit pe zone și are atât rol funcțional pentru asigurarea vizibilității, cât și unul decorativ (banda LED). Corpurile de iluminat sunt achizționate de la Nova Ambient din Oradea, conform indicațiilor designerilor.

Iluminatul din zona de zi este gândit pe zone și are atât rol funcțional pentru asigurarea vizibilității, cât și unul decorativ (banda LED). Corpurile de iluminat sunt achizționate de la Nova Ambient din Oradea, conform indicațiilor designerilor. Scaunele de tip bar sunt de la Ikea, iar draperiile și perdele sunt realizate pe comandă, conform proiectului designerilor la Londres Oradea.

De remarcat faptul că nu există o sursă de iluminat centrală, adică o lustră sau candelabru. Și asta pentru că dispoziția mobilierului nu este de așa natură. Apoi și pentru că în același spațiu coexistă mai multe funcțiuni.

De remarcat faptul că nu există o sursă de iluminat centrală, adică o lustră sau candelabru. Și asta pentru că dispoziția mobilierului nu este de așa natură. Apoi și pentru că în același spațiu coexistă mai multe funcțiuni.

Canapeaua este însoțită de un scaun fotoliu și arată mai bine decât un model colțar. În plus, canapeaua pe lângă aspectul ei este și extensibilă, deci la nevoie ea mami poate găzdui oaspeți. Măsuța galbenă este de la Outlet Mobilier Scandinav din Oradea (în incinta Real), iar covorul este de la Ikea.

Canapeaua este însoțită de un scaun fotoliu și arată mai bine decât un model colțar. În plus, canapeaua pe lângă aspectul ei este și extensibilă, deci la nevoie ea poate găzdui oaspeți. Măsuța galbenă este de la Outlet Mobilier Scandinav din Oradea (în incinta Real), iar covorul este de la Ikea.

Între zona de zi și holul din zona dormitoarelor designerii au prevăzut o separare cu mobilier.

Între zona de zi și holul din zona dormitoarelor designerii au prevăzut o separare cu mobilier.

Ușa ce delimitează holul este culisantă de tip mobilier, iar pentur a fi frumos integrată peretele dinspre ușa de la intrare a fost și el placat. Sub această placare distanțată se ascunde ușa atunci când este deschisă. Fiind o ușă de tip mobilier nu a avut nevoie de bandă sau roți la nivelul pardoselii.

Ușa ce delimitează holul este culisantă de tip mobilier, iar pentru a fi frumos integrată peretele dinspre ușa de la intrare a fost și el placat. Sub această placare distanțată se ascunde ușa atunci când este deschisă. Fiind o ușă de tip mobilier nu a avut nevoie de bandă sau roți la nivelul pardoselii.

Pe holuld e legătură înspre dormitoare designerii au prevăzut un ansamblu generos de depozitare.

Pe holul de legătură înspre dormitoare designerii au prevăzut un ansamblu generos de depozitare, având în vedere faptul că prea multe dulapuri nu putea fi puse în camerele destinate odihnei.

Pentru ca spațiul holului să nu se simtă prea claustrofobic, designerii au prevăzut ca ușile culisante ale ansamblului de depozitare să fie placate cu oglinzi.

Pentru ca spațiul holului să nu se simtă prea claustrofobic, designerii au prevăzut ca ușile culisante ale ansamblului de depozitare să fie placate cu oglinzi.

Dormitorul matrimonial este modest ca și dimensiuni, de aceea designerii au prevăzut o nunață închis ăe pereți. Efectul negreului este similar celui de pe scenele de teatru, adică dă senzația de adâncime. În plus pe fondul închis orice culoare sau obiect ies excelent în evidență.

Dormitorul matrimonial este modest ca și dimensiuni, de aceea designerii au prevăzut o nuanță închisă pe pereți. Efectul negreului este similar celui de pe scenele de teatru, adică dă senzația de adâncime. În plus, pe fondul închis orice culoare sau obiect ies excelent în evidență.

Pe peretele din fața patului era prezent caloriferul din cameră, dar acesta a fost mascat în ansamblul mobilierului prevăzut sub televizor. Fponful negreu al peretelui camuflează excelent prezența televizorului și pune în evidență lumina naturală care pătrunde din plin pe ferestrele ample.

Pe peretele din fața patului era prezent caloriferul din cameră, dar acesta a fost mascat în ansamblul mobilierului prevăzut sub televizor. Fonful negru al peretelui camuflează excelent prezența televizorului și pune în evidență lumina naturală care pătrunde din plin pe ferestrele ample.

În spațiul dormitorului designerii au prevăzut un dulap exact cât lățimea peretelui din zonă. Pentru a nu încărca spațiul, au gândit dulapul ca pe o placare în două texturi, una de lemn și una albă (albul a fost poziționat în relație cu ușa de interior albă). Contrastul dintre lemn și findul negru al peretelui din zonă dă foarte bine și produce un efect de căldură în cameră.

În spațiul dormitorului designerii au prevăzut un dulap exact cât lățimea peretelui din zonă. Pentru a nu încărca spațiul, au gândit dulapul ca pe o placare în două texturi, una de lemn și una albă (albul a fost poziționat în relație cu ușa de interior albă). Contrastul dintre lemn și fondul negru al peretelui din zonă dă foarte bine și produce un efect de căldură în cameră.

Deauspra patului a fost realizată o instalație mai creativă cu surse simple și becuri Edison. Raftul de deasupra maschează și instalația din spate necesară alimentării surselor. O piesă realizată pe comandă la firma care a făcut toată mobila din casă și anume Mob Design Oradea.

Deasspra patului a fost realizată o instalație mai creativă cu surse simple și becuri Edison. Raftul de deasupra maschează și instalația din spate necesară alimentării surselor. O piesă realizată pe comandă la firma care a făcut toată mobila din casă și anume Mob Design Oradea și instalată cu ajutorul electricienilor.

Baia matrimonială este tratată funcționalși actual cu mobilier realizat pe comandă la Mob Design Oradea și plcăi ceramice de la Nova Ambient Oradea.

Baia matrimonială este tratată funcțional și actual cu mobilier realizat pe comandă la Mob Design Oradea și plăci ceramice de la Nova Ambient Oradea.

S-a dorit pătrarea căzii în baie, așa că fața ei a fost placată cu aceeași faianță ca și peretele din spatele ei. Pentru a integra grinda prezentă aici designerii au prevăzut iluminat cu LED deasupra căzii, care pune în valoare textura faianței. Deasupra vasului wc care are rezervor îngropat desginerii au prevăzut un dulap cu uși fără mînere (sistem push).

S-a dorit păstrarea căzii în baie, așa că fața ei a fost placată cu aceeași faianță ca și peretele din spatele ei. Pentru a integra grinda prezentă aici, designerii au prevăzut iluminat cu LED deasupra căzii, care pune în valoare textura faianței. Deasupra vasului wc, care are rezervor îngropat, desginerii au prevăzut un dulap cu uși fără mânere (sistem push).

Din zona de intrare în casă se deschide o baie de serviciu, unde a fost prevăzut și locul mașinii de spălat. Aceasta este înglobat în ansamblul mobilierului.

Din zona de intrare în casă se deschide o baie de serviciu, unde a fost prevăzut și locul mașinii de spălat. Aceasta este înglobată în ansamblul mobilierului.

Pentru un strop de culoare în baie, peretele din dreptul ușii interioare a fost vopsit într-un galben solar. Culoarea contează în atmosfera camerei pentru că dă senzația de luminozitate în acest spațiu mic.

Pentru un strop de culoare în baie, peretele din dreptul ușii interioare a fost vopsit într-un galben solar. Culoarea contează în atmosfera camerei pentru că dă senzația de luminozitate în acest spațiu mic.

Amenajarea apartamentului a durat circa 4-5 luni de zile, inclusiv partea de proiect, iar cea mai mare parte din finisaje, dotări, mobilier a fost procurată de la furnizori din Oradea. Designerii s-au ocupat de toată locuința, cu excepția celui de-al doilea dormitor, unde deocamdată sunt câteva obiecte provizorii, urmând ca această cameră să devină cea a copilului. Bugetul alocat pentru întreaga amenajare a fost de circa 32.000 de euro, din care 2500 de euro a fost onorariul designerilor pentru o suprafață de circa 50 de mp (exceptând a treia cameră, unde oricum au fost alese aceleași finisaje, ușă interioară etc.). O locuință plăcută, armonioasă, cu multe spații de depozitare curat și ordonat configurate, cu zone colorate atât cât trebuie, dar mai ales conform stilului de viață al proprietarilor și clar pe gustul lor, care cu ajutorul designerilor de la Davidsign Oradea (vezi contact AICI) au reușit să aibă locuința la care au visat. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere, 64 mp, Oradea, design interior Davisign, Foto Andreea Iancu (16)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere, 64 mp, Oradea, design interior Davisign, Foto Andreea Iancu (11)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere, 64 mp, Oradea, design interior Davisign, Foto Andreea Iancu (10)

Încă de la intrarea în locuință se vede spațiul zonei de zi cu locul de canapea în spatele căreia este organizată bucătăria.

Foto: Andreea Iancu

23 Responses to Apartament de 64 mp actual amenajat în Oradea

 1. Victoria spune:

  Buna Adela, stii cumva daca usile din hol, placate cu oglinzi, sint din pal+oglinda pese sau doar dintr un strat de oglinzi? Incerc sa realizez si eu ceva similar pt dressing , iar producatorii( Bucuresti) imi spun ca pt o latime de 50cm a usilor, oglinda aplicata peste pal il va face sa se curbeze respectiv imi recomanda sa fac usile doar din oglinzi, ceea ce mie mi se pare foarte fragil si nesigur sincer. Iti multumesc

 2. Diana spune:

  Buna Adela,

  As putea afla de unde au achizitionat faianta din bucatarie?

  Multumesc,
  Diana

 3. Otilia spune:

  Adela ai idee ce dimensiuni are baia mica? O sa am de amenajat și eu o baie mica pe același format ca cea de aici, mulțumesc

 4. Nadia spune:

  Buna Adela, de unde e luat scaunul fotoliu?
  Multumesc

 5. Talambă Ionel spune:

  Foarte frumos realizat. In schimb ma sperie pretul platit pentru design! Stiu ca este o munca aici, dar sa inteleg ca acestea sunt tarifele, daca vrei sa faci ceva cu bun gust?

  • Adela Parvu spune:

   Ionel, suma de 2500 de euro pentru 2 designeri, care lucrează pentru tine între 4 si 5 luni cât durează amenajarea, ți se pare mult? Dacă e să împarți suma asta numai la numărul de luni și apoi la încă doi oameni îți dai seama că suma e chiar mică. Și nu e vorba doar că-ți iese frumos și funcțional, dar iese bine și în buget.

 6. Ana spune:

  Ziua buna,Adela! Unde pot gasi modelul acesta de canapea? Multumesc!

 7. Gabi spune:

  Salut, as vrea sa stiu faianta din baia mica din dreptul dusului unde se gaseste?

 8. Marina spune:

  imi place mult baia de serviciu, mai ales imi place faianta. Din pacate in magazinele noastre se gaseste mai rar faianta de dimensiuni mici, cu toate ca majoritatea bailor din blocurile noastre sunt mici si placile mari de faianta nu se incadreaza bine pe pereti.

  Felicitari pentru amenajare, este o reusita!

 9. Camelia spune:

  Buna!
  Puteti sa imi spuneti cum s-a realizat acoperirea sistemului pentru perdele?
  Multumesc !

 10. Ana spune:

  Într-adevăr se vede diferența, un ap de revista 🙂

 11. Anca spune:

  Buna Adela.Imi spui te rog cam cati mp are bucataria+living la un loc?Multumesc

 12. Cristina spune:

  Buna Adela,
  Usile de interior de unde au fost achizitionate?
  Multumesc,

 13. Bianca spune:

  Buna! Imi puteti spune va rog, daca stiti, lungimea peretelui cu mobila de bucătărie? Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *