Zona de bucătărie este estompată de prezența mesei cu scaune pentru care designerii au prevăzut un ambient primitor care să se vadă frumos încă de la intrarea în casă.

In apartamente, Design Interior

Amenajat pentru a fi închiriat

Se întâmplă să pornești pe drumul renovării locuinței cu un plan bine stabilit dinainte, dar după ce renovarea este gata să te răzgândești. Adică, spre exemplu să-ți dorești să renovezi un apartament ca să-l dai spre închiriere, dar când îl vezi gata să-ți dorești să-l păstrezi pentru tine. Acesta este și cazul familiei de față care a apelat pentru proiectul de amenajare interioară la designerii ruși de la biroul Ze-Moov Home și care dintr-o locuință veche, de 59 mp cu tot cu balcon, cu multe camere mici, au reușit să ajungă la una care se simte mai spațioasă și mai aerisită. Dar hai să-ți spun mai multe, nu înainte de a-ți posta planul cu amenajarea finală.

Apartamentul are suprafața de 59 de metri pătrați cu tot cu balcon. Designerii au apelat la un inginer de structuri pentru a afla ce pereți pot fi desființați, după care au regândit compartimentarea.

Apartamentul are suprafața de 59 de metri pătrați cu tot cu balcon. Designerii au apelat la un inginer de structuri pentru a afla ce pereți pot fi desființați, după care au regândit compartimentarea. Inițial au prevăzut amenajarea cât mai curat și ordonat posibil pentru că locuința urma să fie închiriată, dar după ce renovarea a fost finalizată proprietarii și-au dorit apartamentul pentru ei. Singurul neajuns de care s-au lovit au fost spațiile prea puține de depozitare.

Locuința în faza de șantier, unde zidurile dintre bucătărie, baie și living au fost desființate.

Locuința în faza de șantier, unde zidurile dintre bucătărie, baie și living au fost desființate. Se pot observa în imagine coloanele comune ale blocului care au trebuit camuflate și integrate în noua compartimentare.

Locuința după ce a fost renovată are livingul deschis către bucătărie, iar în zona coloanelor blocului este gândit

Locuința, după renovare, are livingul deschis către bucătărie, iar în zona coloanelor blocului este gândit un ansamblu fix realizat cu gips-carton, în care a fost înglobat frigiderul. De asemenea vechiul hol afost desființat, iar în baia mare se ajunge din bucătărie, iar spre intrarea în casă este montat un paravan din sticlă care separă sugestiv spațiul zonei de zi.

Pentru că livingul este deschis către zona de intrare în casă, designerii au prevăzut ca locul de cuier și pentru depozitarea pantofilor să fie configurat ca o debara cu ușă. Astfel nu este nicio piesă de mobilier la vedere.

Pentru că livingul este deschis către zona de intrare în casă, designerii au prevăzut ca locul de cuier și pentru depozitarea pantofilor să fie configurat ca un dressing cu ușă dublă din sticlă. Astfel nu este nicio piesă de mobilier la vedere, iar sticla este prezentă ca și material transparent în zona de zi.

Canapeaua este poziționată pe centrul spațiului și în fața ferestrelor, dar faptul că zona de geamuri este lăsată liberă face ca livingul să se simtă mai amplu și mai aerisit.

Canapeaua colțar este poziționată pe centrul spațiului și în fața ferestrelor, dar faptul că zona de geamuri este lăsată liberă face ca livingul să se simtă mai amplu și mai aerisit.

Zona de bucătărie este estompată de prezența mesei cu scaune pentru care designerii au prevăzut un ambient primitor care să se vadă frumos încă de la intrarea în casă.

Zona de bucătărie este estompată de prezența mesei cu scaune pentru care designerii au prevăzut un ambient primitor care să se vadă frumos încă de la intrarea în casă. Bucătăria este minimală, dar bine organizată cu spațiu între plită și chiuvetă și cu loc suspendat pentru cuptorul cu microunde.

Zona de sufragerie a fost personalizată pentru a atrage cel mai mult atenția. Peretele din zonă, aflat între golurile de fereastră, are configurat un șemineu decorativ deasupra căruia sunt poziționate mici tablouri și rame foto colorate.

Zona de sufragerie a fost personalizată pentru a atrage cel mai mult atenția. Peretele din zonă, aflat între golurile de fereastră, are configurat un șemineu decorativ deasupra căruia sunt poziționate mici tablouri și rame foto colorate. Peretele din zonă este îmbrăcat cu un tapet care imită cărămida, iar paleta cromatică este una caldă, preponderent marouri. Accentele de albastru, turcoaz și auriu contează în ansamblul amenajării.

Dormitorul este mic, dar patul tapițat, nuanțele folosite aici îi conferă un aer intim, ca de cuib.

Dormitorul este mic, dar patul tapițat, nuanțele folosite aici îi conferă un aer intim, ca de cuib. Același tapet care imită cărămida a fost folosit și aici, iar în locul noptierelor au fost instalate niște polițe suspendate pe console îngropate.

Baia de serviciu se află în zona de intrare în locuință și ea este minimal, dar eficient dotată cu obiecte sanitare specifice. Pentru ca ambianța să nu fie prea încărcată, designerii au prevăzut faianță doar pînă la 120 cm înălțime, nivel la care este marcat și rezervorul îngropat al vasului de wc.

Baia de serviciu se află în zona de intrare în locuință și ea este minimal, dar eficient dotată cu obiecte sanitare specifice. Pentru ca ambianța să nu fie prea încărcată, designerii au prevăzut faianță doar până la 120 cm înălțime, nivel la care este marcat și rezervorul îngropat al vasului de wc.

În baia mare designerii au gândit un loc pentru mașină de spălat și pentru uscarea rufelor, separat cu uși din sticlă.

În baia mare designerii au gândit un loc pentru mașină de spălat și pentru uscarea rufelor, separat cu ușă din sticlă. Acest loc este prevăzut cu un ventilator electric puternic încastrat în perete pentru a fi eliminată eficient umiditatea. Zona de lavoar este separată printr-un zid de cea a vasului wc pentru a fi vizual cât mai simplu și ordonat amenajată.

Locuința este plăcut amenajată, clar mult mai luminoasă și mai aerisită. Finisajele sunt unitare, dar nu complicate, iar mici artificii decorative, cum ar fi șemineul fals, paravanul din sticlă conferă note originale interiorului. Băile sunt și ele bine organizate și finisate ordonat, accentul punându-se pe funcționalitate. Nu e de mirare că aspectul acesta îngrijit i-a încântat pe proprietari, ca și faptul că designerii au folosit piese de mobilier și finisaje de serie, deci ceva la prețuri mult mai bune, decât s-ar fi făcut totul pe comandă. Așa că renovarea a ieșit pe gustul lor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 59 mp pentru inchiriere, design Ze-Moov Home (8)

Foto via Ze Moov Home

6 raspunsuri pentru Amenajat pentru a fi închiriat

 1. silvia spune:

  buna adela!De curand am inceput sa mi construiesc o casa si nu stiu ce culoare sa aleg parchetul si usile…ar trebui sa tin cont de termopane care sunt wenge?
  M.ar ajuta foarte mult sfatul tau!

  • Adela Parvu spune:

   Bună Silvia! Având în vedere că ferestrele vor fi decorate cu draperii, perdele, storuri, aș spune că nu trebuie să te ghidezi după nuanța tâmplăriei exterioare 🙂

 2. sanda spune:

  buna d-na Adela.As dori sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Am inceput redecorarea unui apart. la care am montat usi de culoarea Nucului. La aceasta culoare ce nuanta de parchet se asorteaza?
  In living as dori ca pe peretele pe care este usa sa zugravesc in culoarea maro….deci ce nuanta de maro s-ar potrvi?
  Mentionez ca mobila va fi de culoare alba.
  Mulumesc si astept raspuns.

  • Adela Parvu spune:

   Dragă Sanda, cel mai bine iei un paletar și îl pui lângă ușa deja aleasă ca să-ți dai seama ce culoare de maro să alegi pentru perete. Apoi, pentru parchet ai mai multe opțiuni, de la griuri la nuanțe deschise, dar depinde de stilul de amenajare pe care ți-l dorești. De asemenea, nu este greșit nici un parchet foarte închis, dar eu evil să-l recomand pentru că se vede foarte repede pe el praful. Însă, orice parchet alegi, cu o plintă albă va arăta mult mai elegant, mai ales că vei avea și mobila albă.

 3. Adriana spune:

  Buna seara! De curând ne-am mutat la casă si mi-am dat seama (cam târziu) că am greşit tare mult punând aragazul lângă chiuvetă. Aragazul e clasic (nu e încastrat) iar chiuveta e în fața geamului. Între ele nu e nimic, aragazul e pur şi simplu ,,aruncat” între blat si chiuvetă. Cum pot repara? Toată mobila e făcută la comandă, nu le pot schimba locul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *