KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
Locul sobei-șemineu era deja stabilit din faza de construcție a casei, iar compromisul făcut a fost acela de a poziționa canapelele în dreptul ei și nu orientate către ea. Deși mulți se feresc de tapițerie deschisă la culoare pentru canapele, e bine de știut ă există materiale teflonate sau unele rezistente la pete, deci pot fi foarte ușor de întreținut și de curățat. De remarcat propunerea arhitectului vizavi de finisaje, cum sunt combinate nuanțele și texturile în acest spațiu cu unghiuri și elemente diverse prezente în același spațiu.

In Case, Design Interior

Casă pentru o familie căreia îi place să gătească

Deseori oamenii pornesc pe baza unui proiect pentru a ajunge la casei visate, dar ajung să se răzgândească exact către final. Uite, spre exemplu în cazul de față proprietarii s-au gândit inițial la o casă de tip chalet elvețian, unde înălțimea din living era de cinci metri, dar după ce au ridicat-o au realizat că ar fi dorit ceva mai actual. Apoi, au vrut inițial o bucătărie închisă, dar după aceea au realizat că nu ar mai fi la fel de plăcut să gătească claustrați într-un spațiu mic, când lor le place să gătească cu toții. Proprietarii polonezi au un mic restaurant și și-au imaginat inițial ceva mai spre rustic, dar când au văzut casa ridicată parcă ar fi dorit ceva mai actual. Ce să mai facă? Au apelat la un arhitect, respectiv Marcin Offee care a venit cu idei salvatoare. Dar hai să vezi planul casei, care nu este mare, ci organizată pe un singur nivel și un mezanin în living, ridicat la propunerea arhitectului.

Casa este organizată pe un singur nivel, dar arhitectul la care au apelat proprietarii după ce ea a fost gata, le-a propus ca în spațiul livingului, unde înălțimea este de 5 metri, să fie construit un mezanin parțial cu destinație de birou. De asemenea, spațiul bucătăriei a fost deschis atât către hol, cât și către living, astfel încât atunci când familia gătește, să poată și socializa, dar și membrii familiei sau prietenii să aibă suficient spațiu pentru a se desfășura.

Casa este organizată pe un singur nivel, dar arhitectul la care au apelat proprietarii după ce ea a fost gata, le-a propus ca în spațiul livingului, unde înălțimea este de 5 metri, să fie construit un mezanin parțial cu destinație de birou. De asemenea, spațiul bucătăriei a fost deschis atât către hol, cât și către living, astfel încât atunci când familia gătește, să poată și socializa, dar și membrii familiei sau prietenii să aibă suficient spațiu pentru a se desfășura.

Bucătăria nu este un spațiu mare, dar deschiderea ei către hol și către living ajută în a percepe spațiul mai generos. De asemenea, lumina naturală și înălțimea ajută ca acest colț acum al zonei de zi să fie mai plăcut. Pentru ca fi mărită zona de blat, s-a prevăzut o peninsulă care înspre living este loc de luat masa.

Bucătăria nu este un spațiu mare, dar deschiderea ei către hol și către living ajută în a percepe spațiul mai generos. De asemenea, lumina naturală și înălțimea ajută ca acest colț acum al zonei de zi să fie mai plăcut. Pentru ca fi mărită zona de blat, s-a prevăzut o peninsulă care înspre living care este loc de luat masa, dar și oc de plită. Asta ajută mult în activitatea de a găti împreună, pentru că în jurul acestei peninsule se pot desfășura membrii familiei sau oaspeții casei. Faianța din bucătărie este de la Vives, mobila realizată pe comandă, la fel și scaunele de tip bar.

Deasupra holului și parțial garaj și dormitoare a fost creat un spațiu suplimentar, înălțimea fiind mare sub coama acoperișului. Accesul la acest spațiu se face printr-o scară metalică. Arhitectul a prevăzut o alăturare de materiale, respectiv perete îmbrăcat cu cărămidă aparentă pe care se citește frumos scara elicoidală metalică, care dă un aspect de vechi și autentic spațiului de zi, tușe industriale care aduc un plus de actualitate. Inițial tot spațiul era cu lemn, dar asta ducea către rustic. Așa că o parte din plafonul, grinzile și pereții zonei de zi au fost tratați în alb care se combină frumos cu lemnul și cărămida.

Deasupra holului, parțial garaj și dormitoare a fost creat un spațiu suplimentar, unde au fost instalate ferestre Velux, înălțimea fiind mare sub coama acoperișului. Accesul la acest spațiu se face printr-o scară metalică. Arhitectul a prevăzut o alăturare de materiale, respectiv perete îmbrăcat cu cărămidă aparentă pe care se citește frumos scara elicoidală metalică, care dă un aspect de vechi și autentic spațiului de zi, tușe industriale care aduc un plus de actualitate. Inițial tot spațiul era cu lemn, dar asta ducea către rustic. Așa că o parte din plafonul, grinzile și pereții zonei de zi au fost tratați în alb care se combină frumos cu lemnul și cărămida.

În dreptul bucătăriei, către ferestrele livingului este amplasata masa pentru oaspeți. Astfel bucătăria și sufrageria sunt în relație logică, confortabilă, servitul mesei făcându-se foarte ușor. Restul spațiului, mai exact livingul este marcat pur și simplu prin poziționarea canapelelor.

În dreptul bucătăriei, către ferestrele livingului este amplasată masa pentru oaspeți. Astfel, bucătăria și sufrageria sunt în relație logică, confortabilă, servitul mesei făcându-se foarte ușor. Restul spațiului, mai exact livingul este marcat pur și simplu prin poziționarea canapelelor. Zona de zid unde este instalată soba-șemineu este îmbrăcată tot în cărămidă aparentă. Caloriferele lipsesc pentru că toată casa beneficiază de încălzire prin pardoseală.

Peretele din dreptul bucătăriei și locului de luat masa a fost vopsit într-o nunață închisă, ceea ce conferă senzația de profunzime. De asemenea, pe acest fundal închis piesele de mobilier, da și tâmplăria se citesc frumos, iar lemnul devine mai elegant, mai actual, cu tonurii aurii. Inserția de alb între nuanța închisă și lambriurile de la nivelul plafonului conferă o tușă elegantă, contemporană.

Peretele din dreptul bucătăriei și locului de luat masa a fost vopsit într-o nunață închisă, ceea ce conferă senzația de profunzime. De asemenea, pe acest fundal închis piesele de mobilier, da și tâmplăria se citesc frumos, iar lemnul devine mai elegant, mai actual, cu tonurii aurii. Inserția de alb între nuanța închisă și lambriurile de la nivelul plafonului conferă o tușă elegantă, contemporană.

Locul sobei-șemineu era deja stabilit din faza de construcție a casei, iar compromisul făcut a fost acela de a poziționa canapelele în dreptul ei și nu orientate către ea. Deși mulți se feresc de tapițerie deschisă la culoare pentru canapele, e bine de știut ă există materiale teflonate sau unele rezistente la pete, deci pot fi foarte ușor de întreținut și de curățat. De remarcat propunerea arhitectului vizavi de finisaje, cum sunt combinate nuanțele și texturile în acest spațiu cu unghiuri și elemente diverse prezente în același spațiu.

Locul sobei-șemineu era deja stabilit din faza de construcție a casei, iar compromisul făcut a fost acela de a poziționa canapelele în dreptul ei și nu orientate către ea. Deși mulți se feresc de tapițerie deschisă la culoare pentru canapele, e bine de știut ă există materiale teflonate sau unele rezistente la pete, deci pot fi foarte ușor de întreținut și de curățat. De remarcat propunerea arhitectului vizavi de finisaje, cum sunt combinate nuanțele și texturile în acest spațiu cu unghiuri și elemente diverse prezente laolaltă.

Dormitoarele sunt simple, dar plăcute și odihnitoare. Lemnul este prezent, dar sub altă formă decât inițial, respectiv în loc de lambriuri este folosit un mozaic din lemn pentru a marca locul patului. În rest totul simplu, în alb, iar mobila cu tapițerie gri permite ca prin schimbarea lenjeriei de pat ori accesorilor mici atmosfera să devină alta. Fotoliul cu taburet este o piesă celebră de design și achiziționată de cei care iubesc designul anilor 50-60.

Dormitoarele sunt simple, dar plăcute și odihnitoare. Lemnul este prezent, dar sub altă formă decât inițial, respectiv în loc de lambriuri este folosit un mozaic din lemn pentru a marca locul patului. În rest totul simplu, în alb, iar mobila cu tapițerie gri permite ca prin schimbarea lenjeriei de pat ori accesorilor mici atmosfera să devină alta. Fotoliul cu taburet este o piesă celebră de design și achiziționată de cei care iubesc designul anilor 50-60 Lounge Chair, designeri Chales și Ray Eames.

Baia familiei este actuală, dar finisajele similare lemnului continuă tema caldă a casei, combinate cu faianță simplă albă și gresie de tip patchwork, ambele din colecția Vives.

Baia familiei este actuală, dar finisajele similare lemnului continuă tema caldă a casei, combinate cu faianță simplă albă și gresie de tip patchwork, ambele din colecția Vives.

Obiectele sanitare alese sunt unele moderne, cu forme geometrice clare. Pentru ca geamul din baie să nu se simtă meschin, el a fost încadrat de o ramă mai lată în ton cu piesele din lemn prezente în încăpere.

Obiectele sanitare alese sunt unele moderne, cu forme geometrice clare. Pentru ca geamul din baie să nu se simtă meschin, el a fost încadrat de o ramă mai lată în ton cu piesele din lemn prezente în încăpere. Și baia de serviciu (foto mai jos) a fost tratată similar, doar că obiectele sanitare de dimensiuni mai mici sunt alese conform spațiului mai mic.

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu mezanin, arhitect Offee Design Studio, Foto Michal Skorupski (8)

O casă cu dimensiuni modeste, dar care este excelent fluidizată prin intervenții inspirate. Arhitectul a exploatat foarte bine înălțimea spațiului zonei de zi și a reușit prin indicațiile sale vizavi de culori și texturi să creioneze un interior cu personalitate. Și da, frica de miros sau aburi de la gătit nu-și are rostul când spațiul este unul înalt, când există ferestre generoase care pot asigura ventilația și electrocasnice performante, cum ar fi hotele care pot aspira și evacua aburii. Până la urmă ce este mai important într-o casă? Cum te simți tu sau obsesia de a păstra ambientul imaculat? Fiecare hotărăște, dar familia de față a decis pentru mai multă deschidere și le pare foarte bine pentru că bucătăria, deși mică a devenit practic sufletul casei. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu mezanin, arhitect Offee Design Studio, Foto Michal Skorupski (11)

Foto: Michal Skorupski

7 raspunsuri pentru Casă pentru o familie căreia îi place să gătească

  1. Cristina spune:

    Este superba! Atât de caldă si primitoare, dar si spatioasa in acelasi tîmp! O ador! Iar pe tine te îmbrățișez, Adela! Te admir mult!

  2. Carmen spune:

    Buna, Adela! Unde as putea gasi un port-prosop ca cel din baia acestei case? Multumesc!

  3. Laura spune:

    Buna seara,
    Ma intereseaza scara elicoidala. Ma puteti ajuta cu un contact al furnizorului?
    Va Multumesc!

    • Adela Parvu spune:

      Bună Laura! Pentru orice tip de scară ai nevoie de un proiect făcut de către un arhitect. Pe baza proiectului poți apoi contact firme care să execute modelul. Pentru execuție poți apela la firma Ami Montaj tel 0740.173.174

  4. Mia spune:

    Adela, ai un dar excepțional! 🤗 Mereu îți adimr articolele și ma gândesc… La casa mea, asa as vrea…

  5. Ancuta spune:

    Buna! De unde este achizitionat patul din dormior?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *