adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (16)

In apartamente, Design Interior

Pentru familie, locuință cu multe dulapuri

Ceea ce este caracteristic în privința locuințelor în zilele noastre este legat de depozitare. Multe familii își doresc foarte multe lucruri, ca atare au nevoie de dulapuri încăpătoare pentru diversele obiecte. Dar spațiile de depozitare ocupă mult loc într-o locuință, iar când ți le dorești, e bine să-ți faci calculele dinainte, să-ți faci un plan ca să vezi câtă depozitare poți avea, mai ales la bloc. Am ales să-ți prezint azi cazul unei familii, care a ajuns să cumpere două apartamente, pe care le-a alipit, pentru a obține cât mai mult loc de depozitare. Deși cele două apartamente alăturate măsoară acum circa 130 metri pătrați în total, spațiile camerelor nu sunt foarte mari, tocmai pentru că mobila și în special dulapurile sunt numeroase și ele ocupă din suprafețe. Deci, chiar dacă ajungi să ai o locuință mai generoasă, când e vorba despre mobilare, lucrurile nu sunt deloc ușoare. Așa a fost și cazul acestei familii, care s-a văzut nevoită să apeleze la ajutor specializat, respectiv la arhitecții de la biroul Pallage Studio, care au muncit foarte mult astfel ca imaginea finală a locuinței să fie aerisită, așa cum și-au dorit proprietarii, în ciuda păstrării tuturor băilor și a configurării unor dulapuri încăpătoare. Dar hai să afli despre ce este vorba, după ce vezi și planul apartamentului obținut.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (5)

Încă de la intrare, spațiile de depozitare își fac simțită prezența. Zona de cuier a fost tratată închis, astfel ca spațiul să nu devină aglomerat. Pentru că holurile au dulapuri, arhitecții au prevăzut ca fețele acestora să fie mai decorative, cu oglinzi, care să dea impresia de adâncime, dar să și aducă un plus de luminozitate, atunci când în fețele lor se reflectă lumina naturală ce pătrunde prin ferestrele camerelor, ale căror uși rămân deschise. Toată mobila din casă destinată depozitării a fost realizată pe comandă, conform proiectului arhitecților. Și da, o astfel de mobilă este costisitoare, fiind realizată din MDF vopsit.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (19)

Holul de bloc din care se deschiderau cele două apartamente a devenit holul de intrare al noii locuințe obținută după alipierea celor două apartamente. Proprietarii și-au dorit trei dormitoare, patru băi, dar și multe spații de depozitare. Ca atare, spațiile camerelor nu sunt foarte mari. Holul locuinței a fost exploatat la maximum cu două rânduri de dulapuri, iar fiecare dormitor mai găzduiește alte dulapuri. Pe lîngă toate acestea, din living se deschide un spațiu special amenajat numai pentru depozitare. Pentru senzația de spațiu aerisit, livingul a fost deschis către bucătărie, astfel ca la granița dintre ele să poată avea loc sufrageria, respectiv o masă de șase locuri.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (12)

La intrarea în zona de zi, prima funcțiune care se vede este cea destinată locului de tv și de conversație. Proprietarii și-au dorit un ambient cald, dar care să nu se demodeze prea curând. Arhitecții au propus ca suprafețele mari să fie tratate în tonuri calde, de bej, iar mobila, să aibă fronturi frezate și să fie în ton de gri colorat. Astfel, o bună parte din ambient este neutru, în nuanțe deschise, iar pe acest fundal culoarea s-a introdus prin tapițeria canapelei colțar și al fotoliului.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (13)

Pentru ca mobila din living să nu devină apăsătoare, arhitecții au prevăzut o înălțime de circa 200 cm și o vitrină, care pe timpul serii poate fi iluminată, beneficiind de bandă LED încorporată. Parchetul laminat (de la Parador) a fost montat pe diagonală pentru ca spațiul lung și îngust să pară mai lat.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (14)

Un tablou bine plasat și cu nuanțe asortate interiorul, dă impresia de spațiu aerisit. De asemenea, tabloul este montat peste priza de tv, instalată aici în cazul în care proprietarii își vor dori televizor, deși au spus că nu-l vor deocamdată.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (17)

Livingul este deschis către bucătărie, dar canapeaua este orientată în așa fel încât spațiul destinat gătitului să nu se vadă, lăsând totul practic în spatele ei. Pentru că toate funcțiunile au fost bine gândite în faza de proiect, iluminatul este și el prezent exact unde trebuie.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (15)

Constrastul între tapițeria canapelei și cel a scaunelor s-a dorit cât mai estompat posibil, astfel ca spațiul să nu devină încărcat. În aceeași idee masa aleasă este una simplă, dar solidă.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (1)

Bucătăria, realizată pe comandă după proiectul arhitecților, are pardoseala finisată cu același parchet laminat, pentru a nu fragmenta spațiul, iar mobila este încadrată la fix în spațiul disponibil, cu un desen similar mobilierului din living. Pentru un plus de lumiozitate, blatul ales este alb, iar faianța aleasă dă impresia de tapet. În lateral, faianța este la nivel cu adâncimea corpurilor suspendate, iar chiuveta este realizată direct în blat. Detalii care contează mult în imaginea finală. Toate electrocasnicele mari sunt grupate în lateral, astfel ca la intrarea în cameră ansamblul bucătăriei să aibă un aspect cât mai ordonat, curat, debarasat de aspecte tehnice.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (6)

Holul locuinței are două rânduri de dulapuri, al doilea rând încadrând una din ușile interioare corespondentă unuia dintre dormitoarele de tineret. Modelul ușilor este similar mobilierului din zona holuluide intrare, astfel că peste tot pereții par mai degrabă placați, mobila fiind prezăvută până în plafon.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (2)

Prima cameră de tineret este personalizată prin culoarea albastră a zugrăvelii și tratată ct mai funcțional, cu moblier specific vârstei școlare. Patul realizat pe comandă este de o persoană și tapițat, gândit ca pe timpul zilei să arate ca o canapea.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (8)

Locul de birou este configurat cu mobilă pe comandă în dreptul ferestrei, astfel ca niciun corp destinat depozitării să nu obtureze lumina naturală. Pentru un acces facil al priză în zona de birou, aceasta a fost gândită să fie încorporată în ansamblul de rafturi. De asemenea, pentru mai multă lumină naturală în cameră, în loc de perdele și draperii, s-au ales storuri, care ridicate, pe timpul zilei, asigură o excelentă vizibilitate.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (7)

Baia de la intrare este alocată copiilor, astfel că și faianța de aici este una mai veselă, dar nu copilăroasă, astfel ca ambientul să fie mai mult timp actual, inclusiv atunci când copiii vor mai crește.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (3)

A doua cameră de tineret este cald amenajată și mai apropiată vârstei adolescenței, o combinație de cărămiziu și verde, tonuri naturale care conferă o stare de bine. Aici în loc de pat este o canapea, care la nevoie de poate extinde.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (9)

A doua cameră de tineret s-a dorit să arate ca un spațiu mai aproape de living decât de un dormitor, astfel că pe lângă prezența canapelei, un mic ansamblu de piese suspendate formează o compoziție tipică unei zone de zi.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (11)

Dormitorul matrimonial este în tonuri neutre, iar tapetul ales este unul care să mascheze eventualele crăpături care s-ar forma în timp la nivelul zidăriei (de la Etro). Suprafețele mari sunt în bejuri și marouri, ca atare o mică inserție de albastru la nivelul decorațiunilor textile este binevenită.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (18)

Dulapul și comoda din dormitorul matrimonial sunt realizat pe comandă într-o nuanță aprinsă de cărămiziu, o culoare mai potrivită pentru zona de zi decât pentru spațiu de odihnă. Dar și arhitecții mai cedează când vine vorba despre preferiețele clienților, mai ales când e vorba despre dormitoare, unde accesul vizitatorilor este limitat.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (10)

Baia matrimonială este amenajată neutru, după tipicul spațiilor de hotel cu aceeași funcțiune. Astfel, e sigur că ambientul va fi actual mult timp, așa cum și-au dorit proprietarii.

adelaparvu.com despre amenajare apartament pentru familie 130 mp, design Pallage Studio, Foto Yuri Grishko (4)

Fiind patru băi în locuință, dintre care una de serviciu, a doua baie mare a fost transformată în spălătorie. Astfel, balcoanele nu sunt ocupate de suporturi de uscat rufe, iar călcatul lor poate fi făcut aici, unde sunt gândite și spații de depozitare. O locuință aparent generoasă când te gândești că are circa 130 de metri pătrați, dar cu spații modeste având în vedere numărul camerelor și mai ales al dulapurilor. O amenajare care chiar îți poate da de gândit în privința ambientului interior și ce anume vrei să obții după amenajarea casei: mai mult spațiu sau mai multe camere și depozitare? Pentru că, nu-i așa, nu le poți avea pe toate. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Yuri Grishko

 

11 raspunsuri pentru Pentru familie, locuință cu multe dulapuri

  1. Atena spune:

    Cam cât a costat amenajarea acestui apartament ?

    • Adela Parvu spune:

      Bună Atena! Circa 600 de euro pe metru pătrat, în condițiile în care s-au modificat toate instalațiile și s-au schimbat toate finisajele, ușile interioare, plus mobila și decorațiunile pe comandă.

  2. Daniela spune:

    Felicitari!Te urmaresc cu admiratie si multa bucurie. Poti sa ne dezvalui, te rog,de unde s-au procurat covoarele? Te rog sa ne recomanzi si alte surse de covoare moderne. Multumesc.

  3. Cristina spune:

    Foarte reușită amenajarea!!!Simplu, practic,colorat!…Imi place foarte mult și colțarul din living..oare poți să-mi spui de unde a fost achiziționat?Mulțumesc.

  4. stu spune:

    buna, Adela, ne poti spune cine a facut mobila?

    • Adela Parvu spune:

      Este făcută pe comandă la o firmă rusească. Dacă-ți dorești așa ceva, pe baza unui proiect îți poate face orice firmă care execută mobilă pe comandă din MDF. Poți apela la Movi Design, Mavinni Mobili, Idezio etc.

  5. Veronica spune:

    De unde sunt achiziționate storurile din camera de tineret?

  6. Coman Marina spune:

    Bună Adela, unde putem comanda fronturi (stil clasic) din mdf vopsit, ptr un dulap in vestibul. Iti mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *