Canapeaua, fiind o piesă de mobilier voluminoasă, a fost aleasă cu o tapițerie colorată, astfel ca în ambient nuanța solară să înveselească atmosfera.

In Design Interior, Garsoniere

Garsonieră de 22 mp cu accente colorate

Când ai de gând să modernizezi un spațiu, oricât de mic ar fi, e important să te gândești la funcționalitatea lui, atmosferă (luminozitate) și evident buget. Și da, atunci când vrei să faci ceva la un cost controlabil, poți miza pe simplitate pentru că orice ambient simplu și ordonat amenajat poate fi personalizat ușor prin câteva accente colorate. Ca să vezi un astfel de exemplu, am ales să-ți prezint azi o garsonieră de circa 22 de metri pătrați, practic o singură încăpere cu baie, gândită pentru închiriere, un ambient bine organizat, dar totodată vesel gândit de designerul Tamara Kiseleva. Practic, vei vedea că finisajele unitare, dar și suprafețele întinse de alb, asigură o imagine actuală, unde atmosfera este imprimată prin doar câteva elemente colorate. Dar hai să vezi mai multe.

Planul garsonierei este unul clasic, suprafața totală fiind de 22 metri pătrați.

Planul garsonierei este clar și simplu, suprafața totală fiind de 22 metri pătrați, inclusiv logia, gândită pentru depozitare și loc de birou. În cameră se ajunge prin intermediul unui hol lat, prevăzut cu dulapuri pentru depozitare. În baie, baza pentru lavoar a fost gândită mai lată pentru ca sub ea să poată fi instalată mașina de spălat rufe. Camera cuprinde atât canapeaua extensibilă (loc de dormit), cât și zona de bucătărie cu loc de luat masa. Cel mai dificil de poziționat a fost locul pentru televizor.

Holul de la intrare comunică deschis cu încăperea, iar de aici se deschide și ușa camerie de baie. Spațiul din hol este folosit pentru depozitare,în special haine și pantofi, ansamblul fiind realizat din piese modulare, care formează și loc pentru cuier.

Holul de la intrare comunică deschis cu încăperea, iar de aici se deschide și ușa camerie de baie. Spațiul din hol este folosit pentru depozitare,în special haine și pantofi, ansamblul fiind realizat din piese modulare, care formează și loc pentru cuier.

Practic, cea mai lungă latură a garsonierei a fost gândită pentru piesele de mobilier care au la rândul lor o lungime mare: ansamblul de dulapuri și canapeaua.

Practic, cea mai lungă latură a garsonierei a fost gândită pentru piesele de mobilier, care au, la rândul lor, o lungime mare: ansamblul de dulapuri și canapeaua.

Canapeaua, fiind o piesă de mobilier voluminoasă, a fost aleasă cu o tapițerie colorată, astfel ca în ambient nuanța solară să înveselească atmosfera.

Canapeaua, fiind o piesă de mobilier voluminoasă, a fost aleasă cu o tapițerie colorată, astfel ca în ambient nuanța solară să înveselească atmosfera. Un tablou colorat deasupra canapelei, distrage atenția de la aparatul de aer condiționat. Canapeaua a fost achiziționată de la Ikea.

Pe timpul nopții, canapeaua extensibilă devine loc de odihnă, ca atare, în fața ei există suficient loc pentru extindere, fără a fi necesară mutarea mesei și a scaunelor.

Pe timpul nopții, canapeaua extensibilă devine loc de odihnă, ca atare, în fața ei există suficient loc pentru extindere, fără a fi necesară mutarea mesei și a scaunelor. Prin pernele decorative și draperii s-au adus noi accente de culoare în ambient.

La nivelul iluminatului, pentru un cost mai redus, s-a prevăzut păstrarea sursei centrale, acum folosită pentru o suspensie deasupra mesei, în rest fiind integrate spoturi în plafonul fals la nuanță cu zugrăveala albă.

La nivelul iluminatului, pentru un cost mai redus, s-a prevăzut păstrarea sursei centrale, acum folosită pentru o suspensie deasupra mesei, în rest fiind integrate spoturi în plafonul fals la nuanță cu zugrăveala albă. De asemenea, pentru o luminozitate sporită, s-au ales numai draperii, într-o nuanță pastelată, dar nu și perdele, astfel că suprafața geamurilor rămâne liberă, deci și lumina naturală este din plin.

Mobilierul de la bucătărie este unul modular, cumpărat din magazin, ca atare spațiul dintre peretele cu fereastra și corpul ce înglobează combina frigorifică a fost folosit mascat cu ajutorul draperiei.

Pardoseala din garsonieră este din gresie ce imită lemnul. Singura problemă cu gresia este zgomotul ei, iar cineva dorește mai puțin ecou poate alege cu încredere parchet laminat clasa 33 pentru trafic intens și în bucătărie (mai puțin în baie). Mobilierul de la bucătărie este unul modular, cumpărat din magazin, ca atare spațiul dintre peretele cu fereastra și corpul ce înglobează combina frigorifică a fost folosit mascat cu ajutorul draperiei.

Locul pentru televizor a fost ales în zona unde exista perete liber de mobilier, respectiv cel comun cu baia. Prizele au fost prevăzute la înălțime, astfel ca viitorul ecran să poată fi montat pe un suport reglabil.

Locul pentru televizor a fost ales în zona unde exista perete liber de mobilier, respectiv cel comun cu baia. Prizele au fost prevăzute la înălțime, astfel ca viitorul ecran să poată fi montat pe un suport reglabil. De asemenea, faianța într-o nuanță de galben solar a fost montată doar pe suprafețele necesare, atât cât să ofere protecție, în rest fiind prevăzută zugrăveală cu vopsea lavabilă. Și da, finisajele se reflectă în costurile totale, la fel ca și mamopera.

La nivelul pardoselii, peste tot în garsonieră a fost aleasă o gresie cu textură similară lemnului, dar montată în zig-zag pentru a păcăli vizual asupra dimensiunilor spațiilor. În baie, aceeași gresie a fost folosită și pe verticală, respectiv peretele căzii și structura fixă din gips-carton ce formează baza lavoarului. Sub această bază, a fost gândit locul pentru mașina de spălat rufe, ca atare au fost prevăzute o priză și extensia instalației de apă.

La nivelul pardoselii, peste tot în garsonieră a fost aleasă o gresie cu textură similară lemnului, dar montată în zig-zag pentru a păcăli vizual asupra dimensiunilor spațiilor. În baie, aceeași gresie a fost folosită și pe verticală, respectiv peretele căzii și structura fixă din gips-carton ce formează baza lavoarului. Sub această bază, a fost gândit locul pentru mașina de spălat rufe, ca atare au fost prevăzute o priză și extensia instalației de apă. Pentru a reduce din costuri, au fost schimbate doar plăcile ceramice de la nivelul pardoselii și din dreptul căzii, restul, cele albe fiind păstrate, așa cum erau din oferta dezvoltatorului.

adelaparvu.com despre garsoniera 22 mp cu canapea galbena, designer Tamara Kiseleva, Foto Natalya Vershinina (11)

Locuința este mică, simplu și ordonat amenajată, dar și cu atenție la buget pentru ca totul să fie accesibil, însă plăcut combinat din punct de vedere vizual. Multe suprafețe albe și doar câteva accente colorate, care schimbă imediat ambianța. Deci da, se poate simplu, curat, ordonat, dar vesel la un cost total de circa 6000 de euro, de la materiale, manoperă la mobilă și decorațiuni. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Natalia Vershinina

 

4 raspunsuri pentru Garsonieră de 22 mp cu accente colorate

  1. Doina spune:

    Bine ca exista acest blog!

  2. cristina spune:

    Hello! Imi spuneti, va rog, de unde sunt luate masa si scaunele? Multumesc!

  3. Petrea spune:

    Frumos… mă interesează amenajarea unei garsoniere de 27 mp in Predeal.

  4. Mimi spune:

    Stiti cumva cum s-a facut montajul aerului conditionat din living astfel incat nu se vede nicio tubulatura sau cablu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *