adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (13)

In Amenajari Gradina, Gratare

Terasă cu bucătărie de vară

Când ai o casă cu grădină îți dorești să te bucuri de aer curat, verdeață în compania celor dragi. Așa că nu întâmplător terasele și grădinile se doresc a fi amenajate ca adevărate camere în aer liber. Și da, o bucătărie de vară este ceva ce mulți își doresc, mai ales că o poți folosi din primăvară până în toamnă. Am ales să-ți prezint azi un proiect ingenios de configurare a unei terase (40 mp) amenajată în extinderea unei case de vacanță, terasă ce adăpostește o bucătărie de vară și un loc generos de luat masa. Și spun că este o soluție ingenioasă pentru că designerii care au conceput-o au prevăzut o construcție ușoară modernă, cu materiale inedite, fără a altera personalitatea casei vechi din lemn. Dar hai să-ți spun mai multe, nu înainte de a-ți posta planul terasei.

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov, plan

Casa de vacanță construită din lemn a fost folosită de patru generații, iar actualii proprietari și-au dorit în extinderea ei un loc special, modern, unde să petreacă timpul liber afară, dar ferit de intemperii. Nu știau cum să realizeze o asemenea terasă pentru că nu-și puteau imagina decât o structură din lemn, iar ei nu și-ar fi dorit ceva rustic, ori ceva modern li se părea că ar fi constrastat prea mult cu fațada casei. Și pentru că erau în impas cu ideile au apelat la Roman Belyanin (artist) și Alexei Zhbankov (designer). Cei doi creativi au venit cu o idee îndrăzneață: o structură metalică peste care au venit cu placări ușoare și rezistente la intemperii. Având în vedere că această casă este situată aproape de Moscova, era clar că ciclurile îngheț-dezgheț ar fi afectat o construcție din lemn deschisă. Așa că cei doi au venit cu o propunere contemporană, care să aducă doza de actualitate dorită de către beneficiari.

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov, structura

Întrucât spațiul verde de pe lângă casă nu este foarte generos, designerii au avut în vedere amplasarea terasei cât mai ferită față de stradă, dar și cât mai aproape de vegetația existentă aici. După ce au luat în considerare funcțiunile dorite pe terasă, adică loc pentru bucătărie, sufragerie, grătar și relaxare, au configurat planul terasei, forma acesteia. S-au gândit ca înălțimea terasei să fie la nivelul pardoselii din casă, astfel încât accesul să se facă ușor, fără dificultăți între exterior și interior. Mai mult, fiind placată cu deck (din compozit), terasa înălțată permite apei de ploaie să se scurgă printre lamele.

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (19)

Pe structura metalică, panourile laterale sunt placate cu piatră flexibilă pentru a sporit rezistența la intemperii a acestora. Același finisaj a fost folosit și pentru fețele mobilerului de bucătărie, pentru blat s-a optat pentru mozaic, iar chiuveta este dintr-o singură bucată de granit. La nivelul acoperișului, o parte din acesta este placat cu panouri metalice îmbrăcate cu piatră flexibilă, iar la mijloc sunt panouri de policarbonat transparente care lasă lumina naturală să pătrundă la interior din plin.

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (14)

Bucătăria este grupată pe o singură latură și într-o zonă ferită, dar la îndemână față de accesul în casă. Pentru a-i conferi un aer natural, designerii au prevăzut ca fețele corpurilor superioare de mobilă (realizată pe schelet metalic) să fie decorate cu panouri din elemente de lemn. Aceste panouri sunt realizate de către un artist vizual și aduc un plus de textură, care leagă ambientul terasei de fațada din bârne a casei. Ca și tușă contemporană, benzi LED sunt folosite în zona blatului și sub corpurile suspendate. De asemenea, benzile LED se regăsesc și în zona treptelor terasei.

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (16)

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (8)

Separat față de locul de gătit, în extremitatea terasei, s-a prevăzut locul de grătar. Pentru a evita riscul vreunul incediu, respectiv aprinderea vegetației din zonă, au propus un grătar fătă horn, ci unul care poate funcționa electric sau cu cărbuni. Fiind în extremitatea terasei, la folosirea grătarului, fumul acestuia nu incomodează și nici nu umple spațiul central.

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (10)

Și pentru ca terasa să fie un spațiu flexibil, deschis, designerii au gândit-o cu o ușă culisante în lateralul panoului fix, ușă care permite și accesul mai ușor în casă. Astfel, circulația pe terasă este una fluidă, chiar dacă sunt mai multe persoane aici. În plus, e foarte plăcut al doilea nivel al terasei, respectiv un mic loc de stat la soare, unde sunt așezate două scaune. Perfect și ca loc de lectură sau conversație.

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (18)

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (12)

În privința mobilierului, nu întâmplător au fost alese scaune foarte colorate. Aceste accente vin în contrast cu finisajele prezente pe suprafețe mari, care migrează de la cremuri la marouri. Astfel, tot ambientul este dinamizat și modernizat. Nu lipsesc nici corpurile de iluminat suspendate, care transformă atmosfera, iar pe timpul nopții benzile LED alături de ghivecele iluminate creionează o scenografie colorată. Plantele decorative, la fel ca și tablourile, decorațiuni textile vin să întregească amenajarea terasei. O extindere spectaculoasă, o terasă care te îmbie să-ți petreci timpul liber afară. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (3)

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (6)

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (1)

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (2)

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (20)

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (17)

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (7)

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (9)

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (4)

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (11)

adelaparvu.com despre terasa cu bucatarie de vara,40 mp, Malakhovka, Rusia, Design Roman Belyanin si Alexei Zhbankov (13)Foto: Interiorflat

3 raspunsuri pentru Terasă cu bucătărie de vară

  1. Puiulet Simona spune:

    Sunt interesată de o Bucătărie de vara cu o terasa .Sunt din Timisoara .
    Tel meu este 0724496532

  2. claudiu spune:

    Se poate oferi detalii de contact a echipei ce a lucrat la realizarea terasei ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *