Proprietarii visau la un loc de petrecere a timpului liber în exterior, dar să fie protejați de intemperii. Așa că fosta terasă deschisă a fost remodelată ca un spațiu flexibil, ce poate fi închis la nevoie, dar care să nu obtureze lumina naturală. Pentru umbrire, absolut necesară în zilele călduroase, a fost prevăzută o copertină.

In Amenajari Gradina

Bucătărie de vară în extensia casei

Sunt situații în care terasa de afară devine cel mai iubit spațiul al casei și, inevitabil, se dorește ca timpul petrecut afară să fie prelungit pe parcursul anului, cee ace duce la cautarea de soluții pentru închiderea și protejarea spațiului. Ei bine, poți avea o bucătărie de vară în extinderea casei, dar contează mult modul cum o amenajezi, astfel ca lumina naturală de la interior să nu-ți fie afectată după ce închizi terasa, iar noua funcțiune să fie cee ace s-a dorit din start: bucătărie de vară, adică să te bucuri de aer, socializare, fără să ai impresia că ești la interior. Am ales să-ți prezint azi un astfel de spațiu amenajat ulterior ridicării casei, o adevărată zonă de zi la granița dintre interior și exterior, un proiect semnat de arhitecta Silvana Lara Nogueira, care a gândit totul coerent în relație cu restul casei. Dar hai să vezi mai multe.

Pentru fiecare proiect în parte contează nu doar ce-și doresc proprietarii, ci și cum arată locul. În cazul de față, terasa inițială era o zonă acoperită în spațiul grădini pe o alee de acces pe lângă casă, alee mărginită de un teren în pantă. Arhitecta a exploatat situația pentru a reconfigura bucătăria de față, dar în relație și cu amenajarea exterioară, adică inclusiv cu gardul. Proporțiile sunt armonioase pentru că elementele sunt gîndite în relație unele cu altele. Spre exemplu aici înălțimea gardului este în acord cu înălțimea construcției care găzduiește bucătăria de vară.

Pentru fiecare proiect în parte contează nu doar ce-și doresc proprietarii, ci și cum arată locul. În cazul de față, terasa inițială era o zonă acoperită în spațiul grădini pe o alee de acces pe lângă casă, alee mărginită de un teren în pantă. Arhitecta a exploatat situația pentru a reconfigura bucătăria de față, dar în relație și cu amenajarea exterioară, adică inclusiv cu gardul. Proporțiile sunt armonioase pentru că elementele sunt gândite în relație unele cu altele. Spre exemplu, aici înălțimea gardului este în acord cu înălțimea construcției care găzduiește bucătăria de vară. De asemenea, finisajele sunt unitare pe verticală, totul alb, curat, chiar dacă la nivelul pardoselii există diferențe de material, dar ambele din registrul nuanțelor neutre.

Proprietarii visau la un loc de petrecere a timpului liber în exterior, dar să fie protejați de intemperii. Așa că fosta terasă deschisă a fost remodelată ca un spațiu flexibil, ce poate fi închis la nevoie, dar care să nu obtureze lumina naturală. Pentru umbrire, absolut necesară în zilele călduroase, a fost prevăzută o copertină.

Proprietarii visau la un loc de petrecere a timpului liber în exterior, dar să fie protejați de intemperii. Așa că fosta terasă deschisă a fost remodelată ca un spațiu flexibil, ce poate fi închis la nevoie, dar care să nu obtureze lumina naturală. Închiderile cu uși glisante din sticlă securizată au fost soluția cea mai bună aici. Pentru umbrire, absolut necesară în zilele călduroase, a fost prevăzută o copertină.

Loc de grătar și cuptor? Da, dar configurate cât mai departe față de casă și cu coș pentru evacuare, astfel ca fumul să nu pătrundă către interior. Pentru orice fel de lucrare de acest tip, cum ar fi grătar sau sobă pe lemne este necesară obținerea de autorizație.

Loc de grătar și cuptor? Da, dar configurate cât mai departe față de casă și cu coș pentru evacuare, astfel ca fumul să nu pătrundă către interior. Pentru orice fel de lucrare de acest tip, cum ar fi grătar sau sobă pe lemne este necesară obținerea de autorizație, chiar dacă se află într-o construcție independentă, deci nu musai legată de casă. Aici, arhitecta a avut în vedere dispunerea locurilor de foc pe colț, în cel mai îndepărtate zone față de ușa de acces către interior.

Mobila de bucătărie este realizată din structuri fixe, zidite, în acord cu gardul și amenajarea peisagistică de afară pentru coordonare vizuală, dar și pentru ca acst mobilier să fie rezistent în timp. Fronturile sunt realizate din lemn exotic. Oricât de mult s-ar prelungi perioada de ședere în bucătăria de vară, separarea cu panouri din sticlă nu poate asigura confort termic pe timp de iarnă, ca atare mobilierul fix e bine să fie unul rezistent, mai ales la umezeală.

Mobila de bucătărie este realizată din structuri fixe, zidite, în acord cu gardul și amenajarea peisagistică de afară pentru coordonare vizuală, dar și pentru ca acst mobilier să fie rezistent în timp. Fronturile sunt realizate din lemn exotic. Oricât de mult s-ar prelungi perioada de ședere în bucătăria de vară, separarea cu panouri din sticlă nu poate asigura confort termic pe timp de iarnă, ca atare mobilierul fix e bine să fie unul rezistent, mai ales la umezeală. Restul mobilierului, destinat șederii poate fi din categoria celui pentru grădină.

Spațiul lung și îngust a fost bine exploatat, către ușa de acces a casei fiind poziționate corpuri de mobilă joase care să nu obtureze lumina naturală. Practic, pe lângă zona de bucătărie și masă s-a obținut și un spațiu de relaxare sau conversație.

Spațiul lung și îngust a fost bine exploatat, către ușa de acces a casei fiind poziționate corpuri de mobilă joase care să nu obtureze lumina naturală. Practic, pe lângă zona de bucătărie și masă s-a obținut și un spațiu de relaxare și conversație.

Închiderea cu panouri de sticlă s-a făcut pe două laturi astfel ca lumina naturală, dar și deschiderea înspre zona de curte să nu fie perturbate. Odată deschise panourile de sticlă, totul pare că este la exterior.

Închiderea cu panouri de sticlă s-a făcut pe două laturi astfel ca lumina naturală, dar și deschiderea înspre zona de curte, să nu fie perturbate. Odată deschise panourile de sticlă face ca tot ambientul bucătăriei de vară să se simtă ca fiind amenajat în exterior.

Zona de acces în casă este o fereastră generoasă care dă însăre sufrageria de la interior. Modul cum este aranjată mobila de grădină, dar și întregul ambient s-a făcut ținând cont atât de arhitetura casei, a curții, dar și de relația cu interiorul.

Zona de acces în casă este o fereastră generoasă care dă însăre sufrageria de la interior. Modul cum este aranjată mobila de grădină, dar și întregul ambient s-a făcut ținând cont atât de arhitetura casei, a curții, dar și de relația cu interiorul. Suprafața ferestrei este în foarte mică parte ocupată de mobilier.

De la interior bucătăria de vară se simte ca o prelungire a sufrageriei. Din această perspectivă se simte cât de important este ca lumina naturală să existe din plin. În caz contrar, chiar dacă se câștigă o funcțiune la exterior, atmosfera d ela interior poate deveni închisă, sumbră, din cauza obturării luminii naturale.

De la interior bucătăria de vară se simte ca o prelungire a sufrageriei. Din această perspectivă se simte cât de important este ca lumina naturală să existe din plin. În caz contrar, chiar dacă se câștigă o funcțiune la exterior, atmosfera de la interior poate deveni închisă, sumbră, din cauza obturării luminii naturale. O extindere bine realizată, elegantă și funțională, care oferă mai mult confort  proprietarilor și evident plăcerea de a locui la casă cu grădină. Sper să te inspire și pe tine!

2 raspunsuri pentru Bucătărie de vară în extensia casei

 1. Sorin Peteanu spune:

  Buna ziua!
  Principal distribuitor de PIATRA NATURALA,suntem interesati de o colaborare cu societatea dumneavoastra! Va punem la dispozitie o gama de peste 2000 de produse din marmura,granit,ardezie,sau travertin.

 2. Sun Leader spune:

  Foarte frumos! Ce-i drept, în cazuri precum acestea – unde se dorește o extindere a spațiului locuibil spre exterior, sau o bucătărie de vară, nu este potrivită o soluție precum pergola retractabilă. Deși este rezistentă la umiditate, este ignifugă și susține și zăpada, este mai avantajoasă o construcție mai solidă pentru a face față și condensului, fumului, etc.
  Dar ideea cu sticlă glisantă este perfectă. Aceasta se potrivește oriunde.

  sticlaglisantapentruteraseSunLeader

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *