adelaparvu.com despre masa in zone cu diferenta de nivel, design Totaste Design, Foto Sergey Krasyuk (10)

In Balcoane, Idei pentru acasa

Masă între zone cu pardoseli diferite ca înălțime

Sunt situații când ai vrea să extinzi un spațiu, dar te lovești de o diferență de nivel. Și ca să înțelegi exact despre ce este vorba, am ales să-ți prezint cazul concret, cel de față, unde balconul a rezultat în urma renovării cu pardoseală mai înaltă comparativ cu cea din bucătărie. Acum majoritatea oamenilor s-ar gândi că cele două zone ar trebui aduse la același nivel. Însă acest lucru nu se poate face întotdeauna, fie din cauza structurii clădirii, fie din cauza costurilor, plus repercursiunile asupra restului locuinței. Și totuși situația poate fi soluționată. Hai să vezi cum.

adelaparvu.com despre masa in zone cu diferenta de nivel, design Totaste Design, Foto Sergey Krasyuk (2)

Dacă încerci un exercițiu de imaginație, realizezi că masa cu patru scaune nu ar fi avut loc cu totul nici în balcon și nici în bucătărie. Ca atare soluția celor de la Totaste Design a fost pe cât de simplă pe atât de eficientă.

Dacă încerci un exercițiu de imaginație, realizezi că masa cu patru scaune nu ar fi avut loc cu totul nici în balcon și nici în bucătărie. Ca atare soluția celor de la Totaste Design a fost pe cât de simplă pe atât de eficientă.

adelaparvu.com despre masa in zone cu diferenta de nivel, design Totaste Design, Foto Sergey Krasyuk (8)

Obiectivul principal în cazul de față era amplasarea unei mesei în spațiu nou câștigat, respectiv al balconului. Problema era că balconul pur și simplu nu era suficient de încăpător pentru a fi acomodat în spațiul lui o masă cu patru scaune, iar bucătăria era și ea prea compactă pentru a permite amplasarea unei mese generoase în centrul ei. Cum au rezolvat designerii de la biroul Totase Design problema? Într-un mod neașteptat de simplu: au ales o masă montată suspendat pe o consolă și scaune diferite. Pe partea cu balconul au ales scaune normale, dar pe partea cu bucătăria au ales unele care se pot regla pe înălțime.

adelaparvu.com despre masa in zone cu diferenta de nivel, design Totaste Design, Foto Sergey Krasyuk (4)

Pe unda din lateralele balconului este acum mai mutl spațiu pentru plante. Totul amenajat în stil industrial, așa cum este și restul bucătăriei.

Pe una din lateralele balconului este acum mai mult spațiu pentru plante, grație amplasării bune a locului de luat masa. Totul amenajat în stil industrial, așa cum este și restul bucătăriei.

adelaparvu.com despre masa in zone cu diferenta de nivel, design Totaste Design, Foto Sergey Krasyuk (3)

adelaparvu.com despre masa in zone cu diferenta de nivel, design Totaste Design, Foto Sergey Krasyuk (6)

Deci, da, dacă știi să faci calculele, respectiv să pui blatul de masă la înălțimea de 70-75 centimetri față de pardoseală pentru scaune normale, care măsoară circa 45 cm înălțime la șezut, de partea opusă poți lua în considerare diferența de nivel și să ajungi la concluzia că îți ajung niște scaune reglabile. De ce e interesantă soluția găsită de către designerii de la Totaste Design? Pentru că este folosit eficient spațiul, dar și sigur, deoarece nu există riscul ca cineva, pe oricare parte a mesei ar sta, să se împiedice de difereneța de nivel, masa montată pe consolă fiind practic bariera perfectă pentru acest lucru. Mie mi-a plăcut soluția. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Sergey Krasyuk

4 raspunsuri pentru Masă între zone cu pardoseli diferite ca înălțime

  1. Dani spune:

    absolut ingenios. nu mi-ar fi trecut prin capa asa solutie. bravo lor!

  2. Liliana spune:

    Super idee !

  3. Turica spune:

    F ingenios.

  4. Nastasia spune:

    Minunat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *