adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (1)

In Case, Design Interior

Casă de 250 de mp cu interior inspirat de vacanțe exotice

Ceea ce ne dorim să aducem din vacanțe nu este neapărat atmosfera locurilor văzute, ci stările de bine pe care le-am trăit. Dar cel mai elocvent mod de a ne aduce aminte de senzația de bine și relaxare din vacanțe este să decorăm casa cu ceea ce ne-am încărcat vizual. Așa a fost și în cazul proprietarilor de față, o familie de antreprenori polonezi care au două fetițe și care după o vacanță în Bali s-au decis să renoveze casa veche de 250 mp în care locuiau pentru a-i transforma complet atmosfera. Deși proprietara are un atelier de design de moibilier (Lili Living) a decis să apeleze la arhitecții de la Shoko Studio nu doar pentru decor, ci și pentru recompartimentarea casei. Ideile aplicate aici sunt așadar nu doar legate de mobilare și decorare, ci și de fluditatea și deschiderea spațiilor gândite pentru o familie cu doi copii, care și-au dorit un ambient actual, dar degajat, fără formalități, cu un aer cât mai natural și creativ în care să fie integrate cât mai multe din obiectele aduse din Bali (corpuri de iluminat, scaune împletite) și de asemenea piese de mobilier produse chiar la firma proprietarilor. Rezultatul este unul absolut încântător prin simplitatea lui, dar și prin luminozitate și coerența temei de amenajare.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (4)

După expertiza tehnică a casei, construită în urmă cu circa 50 de ani, arhitecții și-au dat seama cum pot regândi compartimentarea interioară. Așadar, unul dintre lucrurile pe care le-au avut în vedere a fost legătura între spații, dar și către grădina familiei. Au prevăzut ferestre largi către terasa amenajată în dreptul livingului, astfel ca pe timul verii totul să se simtă ca în vacanțe.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (1)

Proprietarii nu și-au dorit televizor, astfel că dispoziția mobilierului în living a fost gândită pentru comunicare, pentru joaca cu cele două fetițe mici pe care au. Lipsa televizorului, în opinia lor, încurajează legăturile de familie prin petrecerea într-un mod creativ al timpului petrecut acasă. Așa că s-a avut în vedere o canapea confortabilă pentru că toți să asculte muzică, să citească împreună sau pur și simplu să se joace.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (3)

Casa veche avea sobe, dar coșul de fum a fost păstrat doar pentru una dintre ele, însă soba a fost înlocuită cu un godin, care pe timpul iernii devine un punct de atracție al camerei de zi. De asemenea, s-a avut în vedere prezența corpurilor de iluminat în număr cât mai mare și poziționate strategic, astfel ca atmosfera să poată fi creionată cu ajutorul lor.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (5)

Locul de luat masa este personalizat și prin textura peretelui, prevăzut să fie placat cu cărămidă aparentă. Multe dintre obiectele împletite, de la abajururi la scaune au fost aduse din Bali, iar altele au fost asortate acestora, toată tema pornind de la exoticul vacanțelor.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (6)

Este ingenioasă închiderea scării interioare către living, respectiv arhitecții au prevăzut un corp de mobilă de tip vitrină pentru a elimina instalarea a două rânduri de balustrade. De asemenea, spațiul livingului și sufrageriei comunică deschis cu cel al bucătăriei, iar separarea este dată prin poziția scării interioare, dar și prin finisajul de la nivelul pardoselii.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (8)

Peretele placat cu cărămidă se continuă și în spațiul bucătăriei, marcând locul de luat masa pentru mic dejunurile familiei. Panoul metalic cu geamuri este prevăzut aici în locul balustradei, deci pentru siguranța fetițelor, scările ce pornesc din dreptul bucătăriei coboară la primul nivel unde este situat holul de la intrare.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (10)

Pentru locul de mic dejun din bucătărie s-a ales o masă din lemn masiv, rustică, ce personalizează spațiul, restul pieselor fiind simple, cu linii curate, dar arhitecții au prevăzut cît mai multe texturi care să imprime senzația de natural. De asemenea, pe suprafețe mici sunt prezente nuanțe de verde, preferate de către proprietară, însă acest verde este excelent ales în contrast cu peretele din cărămidă.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (9)

Amenajarea bucătăriei a pornit de la dorința proprietarilor de a avea un frigider side-by-side care exista deja și care trebuia integrat. Astfel, nuanța lui închisă a fost asortată cu detalii precum mânerele mobilierului din bucătărie și corpurile de iluminat.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (19)

Se gătește des în această bucătărie, așa că totul este gândit să fie bine organizat, iar spațiile de depozitare sunt prevăzute preponderent cu sertare, mult mai accesibile comparativ cu ușile de dulap. În jurul frigiderului sunt organizate spații de depozitare, iar cele superioare sunt greu accesibile, însă au fost prevăzute pentru ca întregul ansamblu să fie cât mai coerent.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (51)

Casa se află pe un teren în pantă, așa că intrarea în casă este sub nivelul livingului. De aici, din hol se urcă pe scara interioară care dă direct în zona de zi, adică între bucătărie și living.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (16)

Baia de serviciu este în ton cu amenajarea casei și aici se văd nuanțele des folosite: tonuri deschise, neutre de griuri (plăci hexagonale) combinate cu texturi de lemn sau similare acestui material natural.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (7)

Scara interioară are în loc de balustradă elemente de mobilier sau panou din sticlă, astfel ca doar pe centru să existe o separare clară, realizată cu riflaje. Altfel, dacă s-ar fi pus și balustrade laterale, scara ar fi devenit foarte încărcată. Din zona de zi, prima încăpere care se poate accesa pe ușa verde este camera copiilor.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (15)

Prin ușile interioare colorate, care nu sunt în aceleași nuanțe peste tot, este personalizată casa, dar și camerele. Aici, peste tot pardoselile sunt deschise, așa că arhitecții s-au putut juca cu nuanțe și liniile, mai ales în camera fetițelor.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (14)

Pentru cele două fetițe părinții și-au dorit un spațiu comun, unde să doarmă și să petreacă timp împreună. Camera lor are acces către o baie proprie a cărei ușă este vopsită în roz pudrat, aceeași nuanță fiind prezentă și la nivelul mobilierului. Camera fetițelor are pereții vopsiți în gri, dar prin inserția de roz la nivelul decorațiunilor și pieselor de mobilier, dar și prin prezența lemnului natur la nivelul patului, totul se simte mai cald și mai feminin.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (11)

Dormitorul matirmonial este luminos și relaxant amenajat cu finisaje neutre, culorile fiind aduse prin lenjeria de pat. Este bine organizat locul de dressing în spatele patului cu dulapuri cu feșe simple, albe pentru ca ele să nu iasă în evidență. Parchetul ales aici este unul cu motive hexagonale, care aduce un plus amenajării simple abordate aici.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (12)

Dormitorul părinților este situat la al doilea nivel, iar aici arhitecții au propus ca separarea să nu mai fie făcută cu perete pentru că holul scării interioare ar fi devenit meschin, iar accesul la baie ar fi fost mai dificil. Așa, de pe scar interioară se poate ajunge direct în spațiul dormitorului, care în lipsa pereților față de scara interioară a devenit mai luminos, dar și direct legat de baie.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (17)

Din dormitorul matrimonial se face accesul direct către camera de joacă situată la mansardă, loc unde părinții le-au lăsat pe fetițe să aibă cea mai mare parte a jucăriilor grupate într-un singur spațiu.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (18)

Baia matrimonială este generoasă și luminoasă, gândită să fie folosită nu doar pentru igienă, ci și pentru relaxare, aici fiind integrată o saună folosită de către întreaga familie (vezi foto mai jos). Finisaje simple de gri și gresie care imită textura lemnului și obiecte sanitare și mobilier alb, dar frumos combinate pentru senzația de vacanță.

adelaparvu.com despre casa 250 mp in stil natural, exotic, design Shoko Design, Foto Archilens (13)

Casă pentru familie cu un aer degajat, totul gândit deschis, transparent, luminos, așa cum și-au dorit proprietarii. Nuanțe neutre, de griuri și alburi, dar încălzite prin prezența lemnului și a accesoriilor din împletituri. Culori frumoase, pe suprafețe sau obiecte mici, dar de mare impact în tonuri de verde, turcoaz și pentru fetițe roz. Simplitate, greu de obținut, dar care dă o senzație de bine. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Archilens

Un raspuns pentru Casă de 250 de mp cu interior inspirat de vacanțe exotice

  1. Mihaela spune:

    Este ceva splendid. Felicitari echipei si beneficiarilor care au ales un astfel de design, rar se intalneste o fuziune intre cele doua parti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *