adelaparvu.com despre casa rustica cu veranda Alabama, casa rustica SUA, Marsh Residence, arhitecti Dungan Nequette Architecs (9)

In Case, Design Interior

De la o casă mică de țară au ajuns la una luminoasă și spațioasă

Îți spun sincer că tare mult mi-ar fi plăcut să fi văzut cum arăta casa înainte de modificare, căci arhitecții spun că au pornit de la ceva mic și modest ca să ajungă aici. Și e mult mai dificilă o stfel de abordare, să te legi de o construcție existentă ca să ridici în jurul ei o casă frumoasă ca asta. Cert este că inițial era o casă de țară, hai să-i spunem o gospodărie, o mică fermă, care avea și un hambar unde au fost odată găzduiți cai. A funcționat ca o casă de familie situată în mediul rural. Ei bine, atât fosta clădire, cât și anexele ei au fost înglobate în noua construcție, care arată într-un mare fel.

adelaparvu.com despre casa rustica cu veranda Alabama, casa rustica SUA, Marsh Residence, arhitecti Dungan Nequette Architecs (3)

Locul fostului hambar a devenit cel destinat acum bucătăriei. Poți să-ți dai seama de asta grație prezenței peretelui vitrat, care nu doar că arată spectaculos, dar și lasă cale luminii interioare să inunde interiorul. Mi-a plăcut mult aici ideea cu raftul din fața ferestrei. Arhitecții de la Dungan Nequette Architecs au păstrat aspectul rustic de la volumetria casei la finisajele folosite pentru ea. Evident că au reciclat tot ce se putea din vechea casă și ai să vezi la interior bârne și finisaje care leagă și vorbesc frumos despre etapele din istoria construcției. Este o casă reconcepută pentru o familie care iubește natura și care a dorit să se bucure din plin de ea. Ca atare, pe lângă prezența bârnelor vechi, a pietrei, care aduc o notă de naturalețe, de integrate reușită în context a casei, veranda si terasele sunt prezente și s-au dovedit a fi locurile favorite ale proprietarilor și prietenilor lor care vin în vizită.

adelaparvu.com despre casa rustica cu veranda Alabama, casa rustica SUA, Marsh Residence, arhitecti Dungan Nequette Architecs (1)

Interiorul să știi că pare mult mai mare decât este și asta pentru că ferestrele largi par să extindă camerele înspre peisajul înconjurător. În plus, spațiile din zona de zi bucătărie, sufragerie, living sunt deschise unele către altele ceea ce amplifică imaginea de casă generoasă. Unde mai pui că înălțimea variată a zonelor îți imprimă în minte faptul că totul este generos, inclusiv pe verticală. Dacă din living ți se deschide în față bucătăria cu peretele acela de sticlă, normal că ai impresia că totul este la scară mare. Dar fii pe fază că multe funcțiuni sunt organizate în spații de înălțimi obișnuite. Mie mi-a plăcut casa asta, în special încăperile cu ferestre mari, care pur și simplu te fac să visezi. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa rustica cu veranda Alabama, casa rustica SUA, Marsh Residence, arhitecti Dungan Nequette Architecs (6)

adelaparvu.com despre casa rustica cu veranda Alabama, casa rustica SUA, Marsh Residence, arhitecti Dungan Nequette Architecs (7)

adelaparvu.com despre casa rustica cu veranda Alabama, casa rustica SUA, Marsh Residence, arhitecti Dungan Nequette Architecs (5)

adelaparvu.com despre casa rustica cu veranda Alabama, casa rustica SUA, Marsh Residence, arhitecti Dungan Nequette Architecs (10)

adelaparvu.com despre casa rustica cu veranda Alabama, casa rustica SUA, Marsh Residence, arhitecti Dungan Nequette Architecs (9)

adelaparvu.com despre casa rustica cu veranda Alabama, casa rustica SUA, Marsh Residence, arhitecti Dungan Nequette Architecs (8)

adelaparvu.com despre casa rustica cu veranda Alabama, casa rustica SUA, Marsh Residence, arhitecti Dungan Nequette Architecs (4)

adelaparvu.com despre casa rustica cu veranda Alabama, casa rustica SUA, Marsh Residence, arhitecti Dungan Nequette Architecs (2)
Sursa foto: Dungan Nequette Architecs

3 raspunsuri pentru De la o casă mică de țară au ajuns la una luminoasă și spațioasă

  1. adela spune:

    Oare de ce le vad foarte mari ? Pentru ca stau la bloc ?

  2. […] De la o casă mică de țară au ajuns la una luminoasă și spațioasă […]

  3. Mrs. Mona spune:

    Adela draga asta este putin ca povestea porcului. Sa nu te superi ca mai glumesc si eu . ;-( Cu fonduri suficiente sau prin magic (ca in povestea porcului ) poti transforma orice cosmelie intr-un palat ca cel de mai sus. Oricum este o incantare sa te uiti la asa ceva. Multumesc mult/ o CASA splendida 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *