adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (1)

In Case, Design Interior

Fără etaj, dar cu toate camerele deschise către grădină

Îmi plac tare mult aceste tipuri de case ce se întind pe un singur etaj, care sunt sub nivelul copacilor din grădină, care păstrează un soi de discreție față de natură, față de vecini. Totodată e genul de casă care, chiar dacă nu te-ai aștepta, costă mai puțin decât una cu mai multe niveluri, căci nu mai sunt necesare planșeele de beton. Dar cel mai mult îmi place faptul că o astfel de locuință permite deschideri către exterior pentru fiecare cameră, ceea ce se traduce cu mai multă lumină la interior, dar și plăcerea de-a vedea din camere grădina frumos îngrijită. Ceea ce vezi aici este o casă de la țară din Spania care a fost modernizată și prelungită cu un corp similar unui hambar – lung și îngust cu o orientare excelentă, o fațadă este către sud, deci soare din plin, cealaltă către nord, adică umbră. De proiect s-a ocupat arhitecta Ivana Turneu care a prevăzut organizarea interioară. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (2)

Dacă tot stai la curte și mai ai și copii ideea este să te bucuri de spațiul verde din jurul casei, iar aici despre asta e vorba. Între interior și exterior există un spațiu tampon, adică terase cu pergole acoperite de glicină, care atunci când planta este înflorită aduce parfum și culoare și la interiorul casei. Corpul nou de clădire are o structură a acoperișului din lemn, lăsată la vedere, care-i amplifică parfumul rustic. Dar în rest ai să observi că dotările sunt moderne (cel mai evident în acest sens este șemineul), mobilierul simplu și confortabil, iar finisajele din materiale cu aspect natural. Arhitecta a prevăzut între zona de bucătărie și living o diferență de nivel marcată prin două trepte, un truc prin care adus un plus de dinamism interiorului și care din locul de luat masa lasă să se vadă frumos restul spațiului. O masă insulă separă zona de gătit de cea a sufrageriei, dar de fapt totul este deschis, perfect pentru o casă în care locuiește o familie cu copii, căci pot fi ușor supravegheați din orice parte.

adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (13)

În privința decorului s-a mers pe alegerea unor piese de mobilier strict necesare, dar care să asigure suficiente locuri de ședere și care să aducă texturi plăcute la interior. Țesături confortabile și colorate animă ambientul, iar piesele de mobilă din lemn vin să amplifice amprenta unei case de vacanță situată în mediu rural. Draperiile din in sunt nu doar practice, dar devin adevărate tușe de culoare. Ai să vezi diferențe în decor imediat după finalizarea casei și apoi când ea a fost mai atent decorată. Și merită să remarci că prin piese mici, cum ar fi o comoda, fotoliile, decorațiunile se schimbă atmosfera livingului. Cel mai mult mi-au plăcut terasele, în special pergola excelent poziționată pe fațada sudică pentru că ea asigură umbra necesară ce contracarează razele dogoritoare din timpul verii, dar grație soarelui din plin se dezvoltă frumos plantele. Obloanele adăugă șarm și vin să mai încălzească aspectul geometric al noului corp de clădire și să-l armonizeze cu arhitectura specifică regiunii. Și vezi că spațiile exterioare sunt concepute ca și încăperi în aer liber, cu covoare, cu perne, cu mobilier împletit. Simplă, dar plăcută, perfectă pentru familie casa asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (16)

adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (18)

adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (15)

adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (17)

adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (8)

adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (7)

adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (5)

adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (4)

adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (9)

adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (11)

adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (12)

adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (14)

adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (10)

adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (6)

adelaparvu.com despre casa rustica cu aspect de hambar, casa Spania, arhitect Ivana Tuneu (3)Sursa foto: ElMueble

5 raspunsuri pentru Fără etaj, dar cu toate camerele deschise către grădină

 1. Cristina spune:

  Superba casa, calda si luminoasa.

 2. lori spune:

  In momentul de fata ma lupt pentru viata, dar sper si visez ca totul va fi bine, apoi desi nu prea ne permitem sa ne facem o casuta pe pamant(asa viseaza sotul meu). Am turnat temelia acum vreo 5 ani dar acum ne dam seama ca era prea mult. Noi am avea nevoie de o bucatarie, ne place sa fie spatioasa, o baie, si doua dormitoare (unul pentru noi si unul daca o fi sa avem un copil).
  stam in romania, in jud. Botosani la tara, deci e cam friguroasa zona, iar mie imi place lumina,sa fie o casa cat mai luminoasa, si din bucatarie sa fie o usa sa dea spre o terasa afara, de primavara pana toamna sa mancam in curte in aer liber.
  Ne puteti ajuta cu sfaturi, idei? Sa fie ceva ieftin si frumos?

 3. Cosmina spune:

  complimente draga mea Adela pentru minunatiile cu care ne incanti si relaxezi simturile si retina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *