adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, designer Ana Maria Mouawad Queiroga

In Case, Design Interior

Culori din plin și la interior și pe terasa aceste case lungi și înguste

N-ai cum să fii trist într-o astfel de casă, unde culorile vesele te însoțesc peste tot. Dar e interesant cum aceste culori și motive decorative vibrante au fost folosite pentru a mai estompa din imaginea unei locuințe lungi și înguste. Atunci când ai o casă care se desfășoară mai mult pe lungime, provocarea cea mai mare este să eviți stilul vagon, adică să treci prin mai multe camere până să ajungi la cea din fundul casei, ca să spun așa. Până la urmă soluția cea mai la îndemână este deschiderea spațiilor astfel încât ele să comunice liber. Fără uși totul devine mai aerisit, iar culorile te ajută să distragi atenția de la forma nechilibrată a camerelor. Designerul Ana Maria Mouawad Queiroga a decorat această casă pentru ea și familia ei. Și pentru că este specialist și era vorba despre propria locuință n-a ezitat să folosească nuanțele puternice pe care le adoră.

adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, designer Ana Maria Mouawad Queiroga (15)

adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, designer Ana Maria Mouawad Queiroga (3)Particularitatea casei este prezența a două mici spații verzi, unul învecinat cu livingul și al doilea după spațiul de gătit și sufragerie. Designerul s-a folosit de a doua terasă pentru a amenaja acolo locul de grătar și a ridicat încă două camere, ca o extensie a locului de luat masa în aer liber. Practic sunt încăperi, baie de serviciu, sufragerie, anexă depozitare, care oferă adăpost în caz că vremea nu e frumoasă. Dar cum s-a folosit de texturi și culori pentru casa lungă și îngustă? În primul rând centrul parterului, în zona scării interioare l-a lăsat cât mai liber posibil. Asta ajută și pentru trafic, dar alungă și senzația de camere puse în șir, ca de vagon. Apoi, pentru living a ales texturi calde pe pereți – cărămidă aparentă în spatele canapelei și o zugrăveală decorativă într-o culoare similară pe partea opusă unde e televizorul. Două scaune mărginesc livingul și el apare ca separat. Culorile? Păi sunt prezente în accesorii textile și obiectele decorative, dar ele se văd și prin fereastră pentru că Ana Maria a vopsit unul dintre zidurile gardului într-un mov delicios.

Mai departe, la parter, după scara interioară designerul a prevăzuto baie (la care se poate ajunge ușor din orice parte a parterului) și bucătăria deschisă către sufragerie, aproape de terasa cu grătarul. E și logică așezarea asta cu pentru că toate ustensilele de gătit, alimentele și vesela sunt aproape, la îndemână. Aici a folosit o altă culoare pe peretele sufrageriei, un turcoaz interesant, care dă senzația de adâncime. Practic, pe același zid din continuarea livingului, adică a cărămizii aparente, turcoazul delimitează spațiul. Te-ai prins, nu? Bucătăria pare foarte colorată , dar dacă te uiți cu atenție vei observa că există doar parțial plăci ceramice în stil patchwork, în rest totul e simplu și aerisit, dar spațiul pare vibrant pentru că pe fereastră se vede un alt zid al terasei vopsit în același mov folosit peste tot la exterior. E bine să ții cont și de ceea ce se vede pe geamuri când decorezi casa. Uite, te poți trezi cu nuanțe suplimentare ca să spun așa. Și pentru că terasa are foarte puțin spațiu verde și mai trebuia înveselită, desigerița a folosit din plin culori.

adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, designer Ana Maria Mouawad Queiroga (16)

adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, designer Ana Maria Mouawad Queiroga (14)

Eu nu m-aș fi gândit la mov pe calcanul cu grătarul, dar zău că arată tare interesant. La fel, imediat la ieșirea pe terasă, în dreapta ușii, există un perete parțial placat cu plăci ceramice patchwork, care se vede frumos și de la interior. E tot parte din planul Anei Maria de a fragmenta spațiile folosindu-se de cromatică. Și pe lângă suprafețele mari n-a ezitat să condimenteze totul cu mici obiecte și accesorii colorate care fac totul să pară mult mai variat și mai tineresc. La etaj sunt dormitoarele, unde a ales să se joace cu imprimeurile lenjeriilor de pat, cu tapete puse în dreptul dulapului de haine și să mai adauge câte o piesă originală, cum ar fi un scaun cu tapițerie dungată. Baia a păstrat-o în linia amenajării de la bucătărie, dar mozaicul verde îi conferă o tușă de prospețime. Colorată casă, dar cu mobilă frumoasă, confortabilă și bine aleasă. Sigur că te simți vesel într-o asemenea amenjare. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, designer Ana Maria Mouawad Queiroga (4)

adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, designer Ana Maria Mouawad Queiroga (2)

adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, designer Ana Maria Mouawad Queiroga (1)

adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, design Ana Maria Mouawad Queiroga (3)

adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, designer Ana Maria Mouawad Queiroga (13)

adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, design Ana Maria Mouawad Queiroga (7)

adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, design Ana Maria Mouawad Queiroga (5)

adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, designer Ana Maria Mouawad Queiroga (6)

adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, designer Ana Maria Mouawad Queiroga (9)

adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, designer Ana Maria Mouawad Queiroga (8)

adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, designer Ana Maria Mouawad Queiroga (12)

adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, designer Ana Maria Mouawad Queiroga (11)

adelaparvu.com despre casa colorata cu terasa si gratar, casa lunga si ingusta, design Ana Maria Mouawad Queiroga (6)
Sursa foto: Trendy Interiors

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *