adelaparvu.com despre apartament 2 camere 54 mp, design interior Agnieszka Żyła, Foto Cztery Kąty (4)

In apartamente, Design Interior

Ca să câștige spațiu în apartament, și-au făcut pat suspendat

Cei mai mulți oameni când se gândesc la amenajarea locuinței lor au în vedere doar așezarea mobilei pe orizontală. Foarte puțini sunt cei care se gândesc la folosirea verticalei încăperilor. Mi-a plăcut remodelarea acestui apartament de două camere pentru că sunt câteva idei adaptate foarte reușit pentru suprafața de 54 de metri pătrați și înălțimea de 3,6 metri înălțime a camerelor. Proprietarii, când au cumpărat apartamentul, i-a încântat zona și șarmul clădirii de început de secol XX, dar starea deplorabilă în care au găsit finisajele și împărțirea atipică a spațiului le-a dat ceva bătăi de cap. Cu ajutorul unui designer de interior au ajuns însă la rezultatul dorit. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 54 mp, design interior Agnieszka Żyła, Foto Cztery Kąty (3)

Este vorba despre o locuință dintr-o clădire veche din Varșovia, aflată într-o stare deplorabilă, dar reamenajată conform viziunii designerului de interior Agnieszka Żyła. Ce și-au dorit tinerii proprietari? O locuință cu accente industriale, care să redea efervescența urbană, dar totodată interiorul să fie cald și plăcut. Dilema pe care o aveau era legată de crearea unui spațiu de depozitare pentru bicicletele lor și de rezolvarea amplasării patului. Dormitorul avea ușa pe centrul unui zidului comun cu livingul, fereastra pe alt zid și, ca atare, nu exista suficient loc pentru pat și pentru dulap astfel încât să nu-i incomodeze. Mai mult, în zona de zi bucătăria era foarte mică și nu beneficia de lumină naturală. Cum a rezolvat designerul problemele? Aruncă un ochi pe planul de mai jos.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 54 mp, design interior Agnieszka Żyła, Foto Cztery Kąty (6)

Spațiile de depozitare sunt esențiale în orice casă. În lipsa lor totul va fi dezordonat, așa că designerița a avut grijă să se folosească de înălțimea camerelor de aici pentru a crea două spații generoase de depozitare. Primul, este deasupra bucătăriei la care se accede pe o scară metalică și este protejat cu uși culisante tot negre. Al doilea spațiu este un ansamblu de dulapuri în dormitor, deasupra cărora, la o înălțime de 1,8 metri este amplasat patul. După amenajarea dormitorului a fost posibil și instalarea unui mic birou in fața ferestrei. Pentru a crea o zonă plăcută în prima parte a locuinței, designerița a deschis bucătăria către living, care beneficiază acum de lumină naturală.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 54 mp, design interior Agnieszka Żyła, Foto Cztery Kąty (10)

La nivelul finisajelor, pereții vechi din cărămidă au fost scoși la iveală în timpul șantierului. Curățați și reparați ei au fost lăsați la vedere, fără a mai fi tencuiți. De aici și nuanțele plăcute în locuință, alături de pardoseala din lemn, care aduc acel strop de căldură ce contrabalansează prezența elementelor metalice vopsite în negru (uși, corpuri de iluminat). Mobilierul este unul combinat. Alături de piese noi (canapea, mobilă de bucătărie), rafturile sunt din lemn vechi recuperat, iar masa și scaunele, la fel ca și servanta din hol sunt moștenite de la părinți. Locuința are un șarm aparte și merită remarcată organizarea bună a spațiului. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 54 mp, design interior Agnieszka Żyła, Foto Cztery Kąty (11)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 54 mp, design interior Agnieszka Żyła, Foto Cztery Kąty (12)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 54 mp, design interior Agnieszka Żyła, Foto Cztery Kąty (2)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 54 mp, design interior Agnieszka Żyła, Foto Cztery Kąty (4)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 54 mp, design interior Agnieszka Żyła, Foto Cztery Kąty (1)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 54 mp, design interior Agnieszka Żyła, Foto Cztery Kąty (9)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 54 mp, design interior Agnieszka Żyła, Foto Cztery Kąty (5)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 54 mp, design interior Agnieszka Żyła, Foto Cztery Kąty (8)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 54 mp, design interior Agnieszka Żyła, Foto Cztery Kąty (7)
Foto: Cztery Kąty

12 raspunsuri pentru Ca să câștige spațiu în apartament, și-au făcut pat suspendat

 1. Adrian spune:

  Fără o protecție laterală la patul suspendat nu văd bine locatarul dinspre gol!!!

 2. dupa dimensiunile usii pare ca tavanul e la inaltimea de 2,80 m nu la 2,40 m ca la noi…. deci s-a putut….

 3. bobocica turistica spune:

  Adrian, se pare ca nici nu ai facut armata si nici la camin nu ai stat :d.Oare soldatii si studentii cum dorm in paturi supraetajate fara protectie?

 4. Mihaela spune:

  Consider ca e f important sa ai acces usor la dulapuri, ori aici cu variant cocotata mi se pare greoaie. In plus patul etajat mi se pare usor primejdios.

 5. […] Adela Parvu Cei mai mulți oameni când se gândesc la amenajarea locuinței lor au în vedere doar așezarea […]

 6. Stephy spune:

  Salutare!

  Mai avem putin…Si ajungem iar in copaci,cu asemenea idei…Si eu care credeam ca nu ne tragem din Maimuta

 7. silvia spune:

  Imi place casa. Nu este pentru oricine ci pentru tineri indrazneti.

 8. Dana spune:

  Eu am dormit la caminul studentesc intr-un pat suspendat si credeti-ma ca aveam mereu o teama in mine sa nu cad de acolo de sus. Dormi, dar cu teama caci seara omul mai viseaza, se mai misca in pat. Unde mai pui ca unii sunt si somnambuli.

 9. cora spune:

  Este un spatiu de locuire destinat unui spirit dezinvolt, cutezator, lipsit de inhibitii, adecvat unei anumite etape de varsta.
  SalutariI

 10. V.A. Minor spune:

  Multumesc! Ma gandeam sa aplic regula patului suspendat in camera fiului meu adolescent pentru a-i crea spatiu suplimentar, insa nu ma omor dupa paturile suspendate din comert. Are o camera mica, insa inalta (locuim intr-o casa veche) si cred ca as putea adauga o platforma. La noi nu merge dintr-un perete intr-altul, din cauza usii si a ferestrelor, insa unul dintre capete poate fi sustinut altfel(pe stalpi).

 11. Zirbo Sanda spune:

  Superb!Cărămida spune tot.Chiar dacă nu credeți, cărămida din demolări este o metoda ieftină și care încălzește orice încăpere, indiferent de stilul ales.Eu am ales această cărămidă pentru dormitor și arată fabulos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *