adelaparvu.com despre locuinta Spania din doua apartamente mici, designer Sandra Mora, Foto ElMuelble (1)

In apartamente, Design Interior

Din două apartamente mici au făcut unul singur, mult mai luminos

Când ai șansa că să cumperi două apartamente învecinate într-un bloc nou, poți ajunge să ai o locuință de vis. Proprietarii de față și-au dorit foarte mult să beneficieze de cât mai multă lumină naturală și au întrevăzut șansa de a avea o locuința dorită, dacă ar fi achiziționat două apartamente mai mici. De multe ori poți căuta ACEA locuință, dar să nu dai de ea. Însă, dacă știi ce-ți dorești, poți identifica mai repede oportunitățile, cum a fost și aici aceea de a uni două apartamente mai mici. Cu ajutorul unui designer de interior au refăcut totul astfel încât zona de zi cu sufragerie, living și bucătărie să beneficieze de peisaj și lumină din plin. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre locuinta Spania din doua apartamente mici, designer Sandra Mora, Foto ElMuelble (4)

De multe ori poți avea o idee despre cum să-ți amenajezi casa, dar te lovești de tot felul de piedici – unde pui caloriferul, cum faci legătura dintre bucătărie și living, mai ales dacă-ți dorești o separare, dar constați că n-ai loc de ușă obișnuită. Dar la astfel de dileme te poate ajuta un specialist. Locuința de față este în Spania, într-un bloc recent construit. Designerul de interior Sandra Mora a prevăzut nu doar organizarea interioară, ci s-a ocupat și de detaliile legate de dotări. În plus, pentru că știa dorința proprietarilor de a beneficia de multă lumină a prevăzut instalarea unor ferestre mari și a renunțat la corpuri de mobilă înalte, folosindu-se de noua compartimentare pentru a crea nișe cu rafturi în living.

adelaparvu.com despre locuinta Spania din doua apartamente mici, designer Sandra Mora, Foto ElMuelble (3)

Când dimensiunea ferestrelor este mare, iar în loc de perdele și draperii alegi storuri romane, care se pliază, dintr-o dată casa pare mult mai spațioasă și luminoasă pentru că o parte din geamuri rămân libere, nu încărcate de țesături pe toată suprafața lor. În plus, dacă alegi mobilier de depozitare ascuns, în nișe, dulapuri înzidite, ai mai puține piese de mobilă, care să încarce spațiul și atunci el pare mult mai aerisit, deci un alt truct să-l menții ordonat și luminos. Aici, după instalarea storurilor romane, se vedea balustrada balconului, destul de înaltă și evidentă, dar ea a fost vopsită spre interior în alb, pentru a fi estompată imaginea ei. Pe fundalul alb, verdele plantelor arată foarte vivace și dau senzația de o minigrădină spre interiorul casei. Pentru separarea bucătăriei de zona de zi designerul a prevăzut uși culisante, dar unele cu design în stil francez, cu geamuri pentru a lăsa lumina să pătrundă înspre bucătărie.

adelaparvu.com despre locuinta Spania din doua apartamente mici, designer Sandra Mora, Foto ElMuelble (5)

Și tot pentru luminozitatea casei, piesele mari de mobilier sunt alese în tonuri deschise, de la tapițeria crem a canapelelor la nuanțe de alb unt la nivelul pereților și alb pentru dulapurile dispuse pe holul larg obșinut în urma alipirii apartamentelor. Totul este cuminte aici în materie de culori, dar asta și-au dorit proprietarii. În plus, într-un ambient atât de așezat ca și nuanțe, orice pată de culoare poate schimba radical ambientul, fie că e vorba despr eo simplă vază cu flori, fie că ne referim la un tablou sau perne fantezie pentru canapea și fotolii. Mi-au plăcut foarte mult colțul de lectură din living, masa de toaletă și birou suspendată din dormitor, terasa largă pe care se poate ieși și din living și din camera de odihnă și soluția cu lambriu din bucătărie, în dreptul zonei de luat masa. O locuință plăcută, cu adevărat invadată de lumină. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre locuinta Spania din doua apartamente mici, designer Sandra Mora, Foto ElMuelble (1)

adelaparvu.com despre locuinta Spania din doua apartamente mici, designer Sandra Mora, Foto ElMuelble (2)

adelaparvu.com despre locuinta Spania din doua apartamente mici, designer Sandra Mora, Foto ElMuelble (6)

adelaparvu.com despre locuinta Spania din doua apartamente mici, designer Sandra Mora, Foto ElMuelble (8)

adelaparvu.com despre locuinta Spania din doua apartamente mici, designer Sandra Mora, Foto ElMuelble (7)

adelaparvu.com despre locuinta Spania din doua apartamente mici, designer Sandra Mora, Foto ElMuelble (9)

adelaparvu.com despre locuinta Spania din doua apartamente mici, designer Sandra Mora, Foto ElMuelble (10)

adelaparvu.com despre locuinta Spania din doua apartamente mici, designer Sandra Mora, Foto ElMuelble (11)

adelaparvu.com despre locuinta Spania din doua apartamente mici, designer Sandra Mora, Foto ElMuelble (12)Foto: ElMueble

16 raspunsuri pentru Din două apartamente mici au făcut unul singur, mult mai luminos

 1. prea putine detalii din bucatarie.

 2. ricamihai13 spune:

  Începând de astăzi îmi pândesc vecinii dacă vând apartamentul 😉 ce minunăție ar putea să iasă !!! 🙂

 3. Lucia spune:

  Adela, ai idee despre ce suprafete este vorba? Spre exemplu, living&dinning ca ce suprafata utila au? Mi-ar fi de un real folos. Imi place mult terasa si cum se vede din interior.

 4. Dana spune:

  Poti sa spargi peretii de rezistenta dupa bunul plac? Trebuie un architect acolo, altfel debalansezi blocul. Poti sa fii dat in judecata pt asta. Ideea asta ar merge intr-o casa sau daca locuiesti la ultimul etaj intr-un bloc. Amenajarea trebuie sa recunosc insa ca este reusita atata ca mirosul de la gatit se va raspandi si in sufragerie.

  • Adela Parvu spune:

   Dana, cine a spus ca poti sparge peretii dupa bunul plac? Si cum se va raspandi mirosul de gatit daca e delimitata bucataria si mai are si fereastra proprie, generoasa pe deasupra?

   • cora spune:

    Foarte ingenioasa amenajarea. Multumiri pentru recomandarile legate de zona ferestrelor si cromatica. Numai bine tuturor!

   • Dana spune:

    Am senzatia ca bucataria este situata in fata sufrageriei si a dining roomului. Nu se vede foarte bine in imagine, am dedus mai mult. Fereastra ajuta ce-i drept.

    In ceea ce priveste daramarea peretilor, cum poti sa ai continuitate intre sufragerie si dining room fara sa spargi peretele divizor? Banuiesc ca trebuie o aprobare aici de la un architect, nu ? Ideea asta cu spargerile de locuinte nu se practica oriunde in lume si mie cel putin mi se pare foarte periculoasa. Bineinteles ca parerile sunt impartite.

 5. Alina Dobrovolschi spune:

  Intotdeauna mi-am dorit asta! Muffff

 6. Lili spune:

  Nu poti sparge nici un perete fara proiect si aviz de la primarie si inspectoratul in constructii.Nu ai voie sa darami pereti de rezistenta si pe cei care ai in interiorul lor aerisiri.Eu personal am facut lucrul asta acum 3 ani.Va trbuie pana si avize de mediu si de la cei cu gunoiul.

 7. Cristina spune:

  Buna! Storurile din living de unde sunt luate? Multumesc mult

 8. Portal turism spune:

  Arata minunat. Culorile folosite mi se par foarte frumoase si apartamentul pare foarte spatios si luminos! Felicitari! O primavara frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *