adelaparvu.com despre extindere de casa cu lemn in stil contemporan, Manzanita Drive Remodel, Burton Architecture, Foto Cesar Rubio (6)

In Case, Design Interior

Lemn peste tot la interiorul casei, dar în stil contemporan

Când spui finisaje din lemn peste tot, adică și pardoseală și pereți, cei mai mulți s-ar gândi la o amenajare rustică. Dar lemnul poate conferi căldură, eleganță și un aspect contemporan unui interior atunci când există preocupare pentru detalii, cum ar fi finisajul acestuia, lățimea lamelelor și lambriurilor, modul lor de orientare. Și ca să mă crezi că nu vorbesc aiurea, îți dau și un exemplu frumos, o extensie a unei case din California gândită de arhitecții de la biroul Burton Architecture. Chiar și soluția de extindere a casei este interesantă pentru că de la fațada veche a casei au adăugat un nou corp, îmbrăcându-l sub același acoperiș. Arhitecții au configurat astfel un noul living și o nouă bucătărie. Ca totul să fie cât mai inedit, arhitecții au prevăzut și o supantă deasupra locului de luat masa, creând astfel zone similare luminatoarelor în noul acoperiș, dar totodată au reușit să configureze o legătură frumoasă între nou și vechi.

În ciuda prezenței din plin a lemnului totul are o imagine actuală, contemporană. Secretul? Au folosit lemn de stejar alb fără noduri, lamele cu un finisaj clar, simplu și cu dimensiuni înguste. Astfel, lemnul devine grafic la interiorul spațiului. De asemenea, au folosit suprafețe vitrate generoase, ferestre mari care vin să echilibreze senzația de saturație imprimată de lemn și au folosit zone cu zugrăveală albă cât să evidențieze frumusețea lemnului.

Și da, nu s-au complicat cu decorațiuni textile, ci au ales un mobilier cu alură scandinavă, piese de design danez cumpărate de la magazinele de antichități și târgurile de vechituri. Forma sculpturală a scaunelor, fotoliilor și măsuței din living se conturează frumos pe fundalul spațiului care trăiește și emană căldură grație finisajelor din lemn. De asemenea nu au vrut să creeze contraste mari între suprafețele mari placate cu lemn și mobila masivă. Astfel, bucătăria, ca și raftul de cărți ce maschează prezența frigiderului din bucătărie are tot finisaj similar lemnului, furnir cu fibrele orientate pe verticală, dar în rest, blatul pentru frontul de lucru ca și pereții sunt albe. O combinație elegantă, simplă și mereu la modă.

Albul a fost preferat și în zona de șemineu, minimalist tratat, cu o bază îmbrăcată să pară masivă și suspendată și cu plăci ceramice ce-i plachează fața într-un mod ordonat. Arhitecții au fost atenți la orientarea finisajelor, la păstrarea ordinii și direcției liniilor dintre lamenle și plăci reușind să creeze un joc ce direcționează privirea, dar conferă și o stare de bine, de echilibru. Corpuri de iluminat simple, dar eficiente ca lumină, ce asigură pe timpul serii nu doar vizibilitatea dorită, dar și o scenografie ce scoate în evidență cădulra lemnului. O casă foarte plăcută, care ne demonstrează că acest material cald poate creiona reușit o ambientare contemporană. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre extindere de casa cu lemn in stil contemporan, Manzanita Drive Remodel, Burton Architecture, Foto Cesar Rubio (12)

adelaparvu.com despre extindere de casa cu lemn in stil contemporan, Manzanita Drive Remodel, Burton Architecture, Foto Cesar Rubio (13)

adelaparvu.com despre extindere de casa cu lemn in stil contemporan, Manzanita Drive Remodel, Burton Architecture, Foto Cesar Rubio (5)

adelaparvu.com despre extindere de casa cu lemn in stil contemporan, Manzanita Drive Remodel, Burton Architecture, Foto Cesar Rubio (3)

adelaparvu.com despre extindere de casa cu lemn in stil contemporan, Manzanita Drive Remodel, Burton Architecture, Foto Cesar Rubio (7)

adelaparvu.com despre extindere de casa cu lemn in stil contemporan, Manzanita Drive Remodel, Burton Architecture, Foto Cesar Rubio (9)

adelaparvu.com despre extindere de casa cu lemn in stil contemporan, Manzanita Drive Remodel, Burton Architecture, Foto Cesar Rubio (2)

adelaparvu.com despre extindere de casa cu lemn in stil contemporan, Manzanita Drive Remodel, Burton Architecture, Foto Cesar Rubio (1)

adelaparvu.com despre extindere de casa cu lemn in stil contemporan, Manzanita Drive Remodel, Burton Architecture, Foto Cesar Rubio (8)

adelaparvu.com despre extindere de casa cu lemn in stil contemporan, Manzanita Drive Remodel, Burton Architecture, Foto Cesar Rubio (11)

adelaparvu.com despre extindere de casa cu lemn in stil contemporan, Manzanita Drive Remodel, Burton Architecture, Foto Cesar Rubio (10)

adelaparvu.com despre extindere de casa cu lemn in stil contemporan, Manzanita Drive Remodel, Burton Architecture, Foto Cesar Rubio (6)
Foto: Cesar Rubio (www.cesarrubio.com)

3 raspunsuri pentru Lemn peste tot la interiorul casei, dar în stil contemporan

  1. Marina spune:

    Combinatia de lemn, zidarie(rigips) si placi ceramice, ii da acest aer contemporan, daca ar fi fost numai lemn aducea a cabana, dar asa interiorul e superb, proportia lemn- alte materiale aduce caldura si intimitate spatiului.Urmaresc blogul tau in mod constant si iti multumesc pt. multitudinea de idei si informatii pe care ni le aduci.

  2. alex vasiliu spune:

    e minunat lemnul!!! culoare calda si placuta…mobila practica si nimic in plus!!! frumos!

  3. Aida spune:

    simplu, aerisit, natural, foarte frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *