adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (54)

In Case, Design Interior, DIY/ Inainte si dupa

Frumos renovată această casă, parcă are un aer de primăvară

Când ai norocul ca cinci generații din familia ta să fi locuit în casa proprie, e clar că amprenta familiei se simte din plin, dar e de asemenea clar că îți este greu să renovezi și să schimbi lucrurile pe care le știi de-o viață. Am ales să-ți prezint o casă unde stilul rustic a fost păstrat, dar reîmprospătat nu doar pentru actualii proprietari, ci și pentru viitoarea generație, o casă americană din Little Rock, unde designerul Kathryn LeMaster a adus nuanțe plăcute și un aer proaspăt întregii case, așa, ca de primăvară. Dar hai să-ți spun mai multe.

Livingul familiei nu este foarte mare, dar părea cu siguranță mult mai mic, după ce în casa ridicată în 1930, pereții fuseseră lambrisați. Nuanța închisă a lemnului poate că n-ar fi incomodat atât de mult ca obloanele de la interior, care obturau lumina. Dar designerul a știut că aceste lambriuri fac parte din istoria casei, proprietara fiind atașată de ele. Le-a păstrat, dar a schimbat restul, respectiv finisajul pardoselii, care era una rustică de tip podea, alegând în locul ei un parchet mai apropiat de nuanța lambriurilor și evident a renunțat la obloanele interioare, înlocuindu-le cu draperii, dar fără perdele, tocmai pentru ca lumina să pătrundă sin plin aici.

Și pentru că mobila destinată șederii ocupa prea mult spațiu, în locul vechii canapele și fotolii a ales o canapea colțar cu o tapițerie deschisă. Șemineul a fost păstrat, iar decorațiunile schimbate. Pe fondul lemnului în nuanță de coniac turcoazul a fost o alegere inspirată, căci creează un contrast frumos, revigorant. Astfel lămpile de masă cu suport din ceramică, pernele, taburetul tapițat în loc de măsuță, tabloul de deasupra șemineului vin să confere acele accente de prospețime pentru un decor atemporal.

Bucătăria a fost și ea complet schimbată, iar de la mobilierul din lemn închis la culoare s-a ajung la o reorganizare a spațiului și un nou ansamblu destinat locului de gătit. În plus, spațiul a fost deschis către sufrageria aflată în imediata apropiere, astfel încât încăperea destinată bucătărie să nu mai apară întunecată și strâmtă. Pardoseala a fost schimbată din cea cu plăci ceramice cu una din parchet, iar mobilierul a fost reorganizat în jurul ferestrelor. Fețele lui însă sunt gri verzui (ou de rață, dacă vrei) în combinație cu albul blatului, alb care se continuă cromatic la nivelul faianței. Dar lemnul nu lipsește aici, fiind prezent în jurul hotei sub formă de rafturi.

Și dormitoarele sunt mult mai proaspete acum, căci obloanele vechi, închise la culoare au fost revopsite și recondiționate în alb. În plus, reorganizarea spațiului și achiziționarea unui mobilier nou a contat la fel de mult ca și schimbarea finisajelor pardoselii și pereților. Pentru și mai multă luminozitate, designerul a ales țesături galbene pentru draperii și tapițeria patului, la fel tablouri și mici perne decorative în ton. Fiecare dormitor are însă personalitatea sa, așa că un altul are tente de mov, care vin să răcorească încăperea expusă către o latură luminoasă a casei. Și băile sunt renovate, plăcile ceramice vechi fiind înlocuite cu unele actuale, cu model geometric. Mobilierul este și el gândit pentru spațiul fiecărei băi.

Mie mi-a plăcut însă tare mult mica seră de plante pe care am zărit-o în această casă, un spațiu adăugat în urmă cu 25 de ani, dar care și el a suferit transformări. Designerul a legat această seră de o încăpere destinată relaxării, cu scaune din ratan colorate într-o nuanță corai așezate în fața șemineului prezent aici. Sera este locul unde proprietara casei se relaxează, unde are grijă de plantele ei și unde ăși face de lucru în timpul liber înmulțind plantele pe care le are de multă vreme. Pe ansamblu o casă unde vechiul a fost înlocuit de nou, dar nu într-un mod brutal, ci ca și cum s-ar fi petrecut o tranziție firească a anotimpurilor. Dacă până de curând era toamnă și iarnă la interior, acum domnește primăvara. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (1)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (24)

Bucătăria așa cum arăta înainte de renovare

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (11)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (8)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (10)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (9)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (12)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (13)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (23)

Livingul înainte de renovare

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (54)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (15)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (25)

Unul dintre dormitoare înainte de renovare

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (16)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (17)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (18)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (19)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (20)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (22)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (5)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (6)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (7)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (2)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (3)

adelaparvu.com despre casa renovata, casa SUA, designer Kathryn LeMaster (4)
Foto: Kathryn-LeMaster

7 raspunsuri pentru Frumos renovată această casă, parcă are un aer de primăvară

 1. Iulia Cacescu spune:

  Draga Adela , iti citesc articolele cu mult drag si cu nerabdare de cele mai multe ori.Te admir din umbra in tot ceea ce faci, imi clatesc privirea cu pozele pe care le atasezi articolelor , ce sa mai spun… faci totul cu un real profesionalism.
  Am achizitionat de curand o casuta batraneasca la tara si abia astept sa o renovam.Articolele tale ma inspira si gasesc tot felul de idei si date de contact pe care noi , cei ce suntem interesati
  si te admiram putem sa le folosim.
  Sa ai o primavara frumoasa !

 2. Adriana spune:

  Minunate articole. Pt mine sunt ca o gura de aer curat !

 3. Cristina spune:

  Vă multumim dna Adela pentru frumoasele articole. Este o sursă de inspirație pentru persoanele care le citesc. Vă urăm o primăvară frumoasă.

 4. Stelu spune:

  Buna Adela! M-ar interesa si pe mine scaunele acelea tapitate pe rotile daca m-ai putea ajuta sa le gasesc sau macar ceva asemanator. Multumesc frumos

 5. Neyda spune:

  Buna. Mi-a placut nespus de mult mobilierul la baie. Unde crezi ca as putea gasi ceva similar in Romania?

 6. Neyda spune:

  Multumesc mult pentru raspunsul atat de prompt. Caut de ceva timp mobilier pentru baie. Imi poti recomanda un atelier care ar reusi sa faca la comanda mobilier de baie de calitate si stil asemanator ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *