adelaparvu.com despre casa in stil rustic industrial, designer Amanzda Henderson, Foto Eve Wilson, The Design Files (2)

In Case, Design Interior

Rustic diafan aș putea spune că e decorul acestei case

Da, contează mult ce înțelegi prin rustic și care parte a acestui stil alegi să o reinterpretezi în decorul locuinței tale. Pentru că atunci când vine vorba despre materiale, texturi naturale, rusticul poate deveni de-a dreptul poetic. Și ca să înțelegi la ce mă refer am ales să-ți prezint acest interior al unei case australiene, unde proprietara Amanda Henderson-Marks de profesie designer și stilist a mizat pe simplitate, pe minimalism în privința culorilor și pe obiecte realizate manual. Da, totul conferă o stare de calm, dar fără să te țină la distanță, ci din contră te invită să te tolănești pe canapea sau să-ți prepari în voie cafeaua la bucătărie. Are un aer familiar, universal valabil. Simplitatea…ce greu se obține…dar ce seductoare este!

Da, e greu să rămâni fidel unei teme și mai ales e greu să nu-ți vină să încarci decorul casei. Dar uită-te cu atenție la această locuință și ai să observi că toată mobila servește funcțiunilor necesare, nu e nimic extravagant sau în plus, de la canapeaua din living pe care toată lumea o are la masa de sufragerie, de la patul din dormitor la dotările din baie. Și totuși de ce arată special? Pentru că piesele mici, tablourile, obiectele decorative spun o poveste. Aceste obiecte mici sunt investite cu emoții, cu amintiri și sunt așezate coerent pentru familia care locuiește aici. Practic, fiecare colț are atmosfera sa, dar se leagă totul pentru că naturalul este cel care primează. Da, o casă nu foarte colorată prin obiecte, dar unde simți că atmosfera poate fi oricând colorată cu râsete și voie bună.

Aerul special este dat și de lipsa seturilor, un truc pe care puțini oameni au curajul să-l încerce. Uite, canapeaua din living ce frumos este acompaniată de o măsuță rustică, textura lemnului care se regăsește și în rafturile suspendate de aici, dar tratate minimalist. Apoi în loc de comodă sau taburet, o masă rotundă cu aspect vintage, finisaj ce-l regăsești mai departe la nivelul corpului de iluminat industrial, iar mai apoi în vopseaua mesei de sufragerie. Și da, aceasta are o altă nuanță față de scaune, dar ce bine dau împreună! Și în dormitor, albastrul intens, ca abisul mării, imprimă senzația de profunzime, fundalul perfect pentru piese mici, dar expresive și funcționale – un fotoliu cu husă din in și bumbac, un altul din ratan, perfect ca loc de lectură, plus tablouri, schițe, obiecte din ceramică realizate manual.

De fapt și de drept acest interior cucerește prin naturalețea lui, este o casă unde simți că nu ești limitat în mișcări, nu ești judecat de priviri, ci ești acceptat cu bune și cu rele. Nimic nu este perfect la nivel de obiecte sau finisaje, exact ca oamenii. Nimeni nu e perfect, dar cât de reconfortant este să fii tu! Așa e și această casă, nu minte, ci se revelă în toată splendoarea ei cu pardoseala veche, cu tapițeria canapelei boțită, cu carpete peste covoare în dormitor. Da, de-a dreptul diafan acest stil rustic, nimic clar conturat, nimic precis și totuși atât de cuceritor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa in stil rustic industrial, designer Amanzda Henderson, Foto Eve Wilson, The Design Files (5)

Proprietara casei, Amanda Herdenson-Marks, este decorator și stilist de interioare, de asemenea și asociat într-o mică afacere cu mobilă și decorațiuni vintage în Austrialia.

adelaparvu.com despre casa in stil rustic industrial, designer Amanzda Henderson, Foto Eve Wilson, The Design Files (13)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic industrial, designer Amanzda Henderson, Foto Eve Wilson, The Design Files (6)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic industrial, designer Amanzda Henderson, Foto Eve Wilson, The Design Files (2)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic industrial, designer Amanzda Henderson, Foto Eve Wilson, The Design Files (7)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic industrial, designer Amanzda Henderson, Foto Eve Wilson, The Design Files (8)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic industrial, designer Amanzda Henderson, Foto Eve Wilson, The Design Files (11)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic industrial, designer Amanzda Henderson, Foto Eve Wilson, The Design Files (9)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic industrial, designer Amanzda Henderson, Foto Eve Wilson, The Design Files (10)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic industrial, designer Amanzda Henderson, Foto Eve Wilson, The Design Files (1)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic industrial, designer Amanzda Henderson, Foto Eve Wilson, The Design Files (12)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic industrial, designer Amanzda Henderson, Foto Eve Wilson, The Design Files (3)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic industrial, designer Amanzda Henderson, Foto Eve Wilson, The Design Files (4)Foto: Eve Wilson/ The Design Files

4 raspunsuri pentru Rustic diafan aș putea spune că e decorul acestei case

 1. Alina spune:

  Mie imi place 99%, ca sa imi placa 100% as colora-o putin. Nu mult, cateva accente ici, colo.

 2. Cristina spune:

  E frumos, dar as colora-o putin.

 3. Nina spune:

  Predomina culorile sterse, lipseste pata de culoare.

 4. silvialuli spune:

  Livingroom-ul are superbe culori neutre care te linistesc dupa o zi de munca. Surprinzator, culoare indrazneata, albastrul, apare in dormitor. Superb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *