adelaparvu.com despre apartament in culori pastelate, Designer Patricia Rabinska, Foto Yassen Hristov (10)

In apartamente, Design Interior

Și-au dorit culori pastelate în noul apartament

De multe ori, primele lucruri la care se gândesc oamenii, când vine vorba despre amenajare locuinței, sunt culorile. Și de aici încearcă să pornească pe calea de a-și închipui cum va fi atmosfera în apartament. Dar când vrei prea multe nuanțe, cel mai sigur este să păstrezi suprafețele mari cât mai simple și prin intermediul decorațiunilor și a pieselor mici de mobilă să aduci acele culori și texturi care-ți sunt pe plac. Am ales să-ți prezint azi o astfel de abordare ca să vezi către ce rezultat poate duce, mai ales dacă te înhami pe cont propriu pentru aranjarea casei. Locuința aparține unui cuplu polonez, care visa la o atmosferă eclectică, cu stiluri combinate, dar atmosfera să fie una în genul anilor 1950. Au început singuri, dar pe parcursul lucrărilor au apelat la prietena lor designerul Patricia Rabińska, care i-a ghidat în a tempera totul prin alegerea unor pardoseli și finisaje pentru pereți mai potolite. Dar hai să-ți sun mai multe.

adelaparvu.com despre apartament in culori pastelate, Designer Patricia Rabinska, Foto Yassen Hristov (4)

Zona de zi este una deschisă, unde bucătăria comunică cu sufrageria și livingul. Și pentru că erau multe obiecte la vedere într-un spațiu relativ comprimat, designerul a sugerat ca pereții să fie finisați în alb. Apoi, la nivelul pardoselii a sugerat să fie alease plăci ceramice în tablă de șah (alb-negru) pentru bucătărie. Și nu întâmplător, pentru cei doi sunt pasionați de șah, așa că pot folosi pardoseala pentru a practica într-un mod jucăuș acest sport al minții. Dacă în zona bucătăriei pardoseala arată ca un covor, în rest, în sufragerie, living și mai departe hol s-a ales parchet laminat. Doar în zona canapelei din living peretele a fost zugrăvit într-o nuanță de gri și asta pentru a nu contrasta foarte tare cu cel mai masiv și prezent obiect de aici: canapeaua.

adelaparvu.com despre apartament in culori pastelate, Designer Patricia Rabinska, Foto Yassen Hristov (5)

Deci, dacă suprafețele mari, pardoseală și pereți sunt în nuanțe neutre, urma ca mobila să fie gândită și aleasă cât mai funcțional. Așadar, tot ce ocupă un spațiu semnificativ, cum ar fi mobila de la bucătărie și biblioteca din living, masa din sufragerie, toate sunt alese albe cu inserții de textură ca de lemn. Cât mai curat și funcțional totul. De abia apoi au fost introduse culorile, respectiv un frigider albastru pastel la bucătărie (plus alte obiecte aflate la vedere), scaunele și vitrina din sufragerie, pernele colorate de pe canapeaua din living. Zona de zi e astfel aerisită, dar totodată colorată, lumina naturală circulă din plin, coci spațiu este deschis către ferestrele de aici, iar către hol este un gol de ușă, care lasă lumina să pătrundă mai spre centrul locuinței.

adelaparvu.com despre apartament in culori pastelate, Designer Patricia Rabinska, Foto Yassen Hristov (6)

În zona de noapte, respectiv dormitoare și băi, culorile sunt prezente, dar la fel de discret. Au fost alese tapete cu motive colorate, dar ponderea albului în ele ste una mare, ceea ce face ca spațiile să nu devină încărcate sau obositoare (tapete similare găsești la Axelen, Atria, TapetCenter, ProPlus). Dacă în dormitorul lor tot prin piese mici s-au adăugat petele de nuanțe pastelate, în băi s-au ales fie mozaic petru zona de duș, fie tapet în baia de serviciu pentru a colora ambientele. O locuință pe gustul proprietarilor, unde au parte de confort, dar se bucură și de culorile lor preferate. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament in culori pastelate, Designer Patricia Rabinska, Foto Yassen Hristov (7)

adelaparvu.com despre apartament in culori pastelate, Designer Patricia Rabinska, Foto Yassen Hristov (8)

adelaparvu.com despre apartament in culori pastelate, Designer Patricia Rabinska, Foto Yassen Hristov (9)

adelaparvu.com despre apartament in culori pastelate, Designer Patricia Rabinska, Foto Yassen Hristov (10)

adelaparvu.com despre apartament in culori pastelate, Designer Patricia Rabinska, Foto Yassen Hristov (2)

adelaparvu.com despre apartament in culori pastelate, Designer Patricia Rabinska, Foto Yassen Hristov (3)

adelaparvu.com despre apartament in culori pastelate, Designer Patricia Rabinska, Foto Yassen Hristov (1)Foto: Weranda/Yassen Hristov

4 raspunsuri pentru Și-au dorit culori pastelate în noul apartament

  1. alexa spune:

    buna Adela, sunt tare curioasa cadrul de pat de unde e ca e superb. si headboard-ul e woow. O zi faina si spor!

  2. Cristina M spune:

    Patul, canapeaua si fotoliul din living sunt foarte frumoase; exact ce caut de mult timp. Unde am putea gasi la noi niste articole asemanatoare? P.S. Adela esti o inspiratie!

  3. iuliana spune:

    Nu-mi plac culorile pastelate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *