adelaparvu.com despre casuta de gradina in stil shabby chic, foto Deco und Style

In Gradina, Idei pentru acasa

Căsuță de grădină în stil shabby chic

Știi că există o vorbă cum că gunoiul unora este comora altora și asta e valabil în cazul stilului shabby chic. De ce? Pentru că în traducere shabby chic ar însemna chic ponosit. Ți-am mai spus cum a luat naștere acest stil în Marea Britanie, când oamenii s-au simțit invadați de plastic în anii 1980 și au hotărât că lucrurile vechi de la bunici, chiar dacă erau cu finisaje scorojite, tot mai trainice și mai frumoase erau în comparație cu obiectele noi din plastic. Și într-un fel aveau dreptate. Dar am ales să-ți prezint azi această căsuță de grădină pentru că am văzut cu ochii mei nenumărate obiecte frumoase (am postat și pe Instagram), de la uși la bucăți de balustradă aruncate prin curțile de la țară din satele noastre sau care erau folosite la cotețe. Vei vedea în cazul acestei construcții, cum obiecte vechi, chiar cu patina timpului pe ele (rugină, urme de vopsea veche), pot fi integrate pentru un colț plăcut în grădină sau pentru a ridica o căsuță mică de vacanță.

adelaparvu.com despre casuta de gradina in stil shabby chic, foto Deco und Style (2)

Când toată lumea vrea să se înnoiască, uită de acele lucruri pentru care se muncea mult și care acum sunt prețuite. Spre exemplu, decorurile din lemn lucrate de meșteri pentru înfrumusețarea streașinilor caselor, adevărate dantelării, care pentru stilul shabby chic sunt ceva de vis. Cu o vopsea pe ele, imaginea se schimbă total, chiar dacă ele sunt parțial avariate.

adelaparvu.com despre casuta de gradina in stil shabby chic, foto Deco und Style (1)

Apoi, coloanele din lemn sculptat pentru prispe și ele pot fi reciclate pentru a fi înglobate în ansamblul unei căsuțe. La fel, cu un strat superficial de vopsea, cât să se obțină efectul antichizat, ele capătă acea imagine vintage mult dorită.

adelaparvu.com despre casuta de gradina in stil shabby chic, foto Deco und Style (7)

Balustradă din fier ruginită? Da, la fel, poți da un strat de vopsea direct peste barele nefinisate pentru un efect antichizat. E adevărat că rugina acționează în timp și poate degrada materialul, iar dacă te interesează protecția lui, după curățare și grund de protecție, poți veni cu o vopsea pe care să o șmirgheluiești din loc în loc pentru a obține imaginea antichizată, iar la final să stabilizezi totul cu un lac transparent.

adelaparvu.com despre casuta de gradina in stil shabby chic, foto Deco und Style (6)

Cert este că atunci când folosești elemente diferite pe care vrei să le recompui frumos, important este să uniformizezi ansamblul folosind aceeași nuanță de vopsea, iar cu alb nu greșești niciodată. Ulterior, prin elementele de decor, de la vaze, la statuete, de la ghivece de flori la jardiniere, poți personaliza totul. Nu uita însă de textură. Pentru stilul shabby chic contează ca totul să fie mat, nimic lucios, cu excepția obiectelor din sticlă clară, dar în rest, orice pată, ciobitură, vopsea scorojită nu face decât să întărească povestea și istoria obiectelor. Așadar, fii pe fază cu obiectele vechi pentru că ele pot fi reciclate într-un mod creativ. Sper să te inspire și pe tine căsuța de față!

adelaparvu.com despre casuta de gradina in stil shabby chic, foto Deco und Style (3)

adelaparvu.com despre casuta de gradina in stil shabby chic, foto Deco und Style (8)

adelaparvu.com despre casuta de gradina in stil shabby chic, foto Deco und Style (5)

adelaparvu.com despre casuta de gradina in stil shabby chic, foto Deco und Style (9)

adelaparvu.com despre casuta de gradina in stil shabby chic, foto Deco und StyleFoto Deco & Style via Klikk 

4 raspunsuri pentru Căsuță de grădină în stil shabby chic

  1. Madalina spune:

    Superba!!!

  2. Pretty Moda spune:

    draguta..pentru cine are teren pentru asa ceva

  3. Be Nice spune:

    Cred ca fara acele flori si plante cataratoare,nu ar arata la fel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *