Când ai grădină și te gândești la un loc de petrecut în aer liber, cu siguranță în vine în minte un foișor, unde să te protejezi de soare. Dar ce-ai zice de o căsuță de vară? Eu fiind născută și crescută în Târgu-Mureș sunt familiarizată cu acest tip de căsuțe pentru că pe Mureș, în ansamblul de agrement pe care toți localnicii în știu sub denumirea de Week-end, existau încă de mulți ani căsuțe de vară, unde se strângeau familiile la sfârșit de săptămână. Ei bine, această căsuță pe care am ales să ți-o prezint azi mi-a adus aminte de copilărie, dar mai mult, m-am gândit că este o variantă bună pentru cei care care își doresc altceva în loc de foișor. Nu doar că arată bine, dar este o renovare și o exitindere a unei foste construcții inițial gândită ca o simplă bucătărie de vară. Dar hai să-ți spun mai multe.
Proprietara căsuței de față (vezi foto mai sus) lucrează în domeniul construcțiilor alături de soțul ei bucurându-se de o grădină generoasă care se desfășoară în spatele casei vechi de secol XVIII. Este o proprietate din Anglia, deținută de Linda Kilburn și soțul ei, pasionați de renovări și antichități. Linda a considerat că pe timpul verii, când toată lumea își dorește să evadeze, ar fi mult mai potrivit să amenajeze un loc de vară care să funcționeze și ca birou, mai exact ca loc de întâlnire cu clienții lor interesați de renovări și construcții. Inițial îi propusese soțului ei să amenajeze aici chiar și un dormitor, dar el a refuzat, în schimb i-a surâs ideea de-a avea discuții relaxate la o cană de ceai cu potențiali lor clienți sau să-și invite familia și prietenii în acest loc mai puțin formal pentru a se bucura de aer liber și natură.
Dacă inițial exista doar o bucătărie de vară, Linda a considerat că poate schimba peisajul pentru ca întreaga atmosferă să devină și mai plăcută. Așa că a angajat un peisagist care să-i creeze un mic lac artificial cre să de-a impresia unei căsuțe de vară pe apă. Tot pământul escavat cu buldozerul pentru a realiza albia lacului a fost folosit pentru o diferență de nivel, respectiv un soi de mic amfiteatru cu vedere către căsuță și lac, diferență de nivel care maschează locul acesta plăcut dinspre casă. Practic, e ca o surpriză binevenită, căci după ce treci de diferența de nivel dai peste un cu totul alt peisaj.
Căsuța la rândul ei a fost extinsă cu o încăpere ce s-a dorit inițial să fie dormitor, dar pentru că soțul Lindei nu a dorit asta aici a fost amenajată o sufragerie. Locul este luminos și grație ferestrelor de mansardă Velux, dar și datorită faptului că ușile orientate către lac sunt gândite pentru a putea fi deschise în totalitate, relevând noul peisaj. Bucătăria este prezentă și în același spațiu cu ea sunt amplasate și canapele confortabile, iar căsuța beneficiază și de o terasă protejată. La nevoie canapeaua poate fi folosită ca loc de odihnă, deci căsuța poate funcționa pe timpul verii și ca o cameră de oaspeți.
Totul este construit din lemn, iar pereții sunt lambrisați. Culorile sunt plăcute, o combinație de alb și albastru pastelat care scoate orice piesă din lemn natur în evidență. Având lacul artificial în fața căsuței, Linda a simțit nevoia unui decor marin, ca atare de aici și nuanțele, dar și decorațiunile de la interior. Peste lac a prevăzut și prezența unui podeț, care amplifică senzația de casă pe apă. Acest podeș îți dă impresia unui ponton la capătul căruia te aștepți să găsești o barcă. Un proiect frumos și o căsuță de vară cu adevărat șarmantă. Sper să te inspire și pe tine!
9
IMI PLAC CASUTELE DE GRADINA SI AMENAJAREA LOR DE ASEMENEA MI-AS DORI UN PEISAGIST PENTRU AMENAJAREA UNEI GRADINI DE 250 METRI PATRATI
Poți apela la Cosmin Coman tel 0723.276.883
Imi place mult ideea ,am terenul dar imi trebuie constructorul .Ma puteti ajuta cu o recomandare.
Încercați cu firma Terra Forza dacă sunteți din București sau împrejurimi, tel 0771.624.842 sau 0745.637.898