adelaparvu.com despre impartire garsoniera 35 mp in 2 camere, design Purple Work, Foto Michal Mutor (2)

In Design Interior, Garsoniere

Două camere într-o garsonieră de 35 mp

Una dintre marile probleme într-o garsonieră este organizarea locului de odihnă. Chiar dacă spațiul este mai restrâns, majoritatea oamenilor caută ca locul de dormit să fie ascuns, adică să beneficieze de o încăpere dedicată. Am ales să-ți prezint azi o soluție interesantă de separare a unei garsoniere de circa 35 de metri pătrați (suprafață ce include balconul) în două camere. Dacă baia și micul hol de intrare au fost păstrate ca și poziție, bucătăria de aproape 8 metri pătrați (2,7 x 2,8 metri) a fost mutată pentru ca în locul ei să fie amenajat un mic dormitor. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre impartire garsoniera 35 mp in 2 camere, design Purple Work, Foto Michal Mutor (5)

Când se recurge la reorganizarea spațiilor, mai ales a celor mici, se ține cont de prezența ferestrelor și repoziționarea facilă a instalațiilor. De regulă, traseele instalațiilor de apă sunt concentrate între baie și bucătărie. Ca atare, când se dorește repoziționarea bucătăriei, trebuie să se țină cont ca distanța față de baie să fie cât mai mică, astfel încât modificările instalațiilor să fie cât mai mici. În garsoniera de față, tinerii care locuiesc cu chirie aici, Katarzyna Kesling și Marcin Kłos, designeri de profesie cu propriul birou Purple Work, au gândit bucătăria pe o singură latură și au translatat-o practic mai în față, devenind zonă de separare între camera de zi și dormitor. Fereastra bucătăriei a devenit fereastra dormitorului, obținându-se un loc de odihnă mic, dar luminat și ventilat natural. În lipsa unei ferestre, dormitorul ar fi trebuit să fie deschis către cameră, dar așa, o ușă culisantă configurată similar uneia de dulap poate separa mică încăpere.

adelaparvu.com despre impartire garsoniera 35 mp in 2 camere, design Purple Work, Foto Michal Mutor (4)

După reorganizare au rezultat două camere, dar una dintre ele include bucătăria, locul de canapea și locul de masă (circa 15 mp). Unul dinte compromisurile făcute a fost în privința poziției televizorului, care este în lateralul canapelei și nu în fața ei. Însă comoda pe care stă televizorul este una generoasă, un adevărat ansamblu de depozitare, care nu iese în evidență grație nuanței deschise, ce se confundă cu albul peretelui în zonă. Și pentru un contrast și mai mai mare cu această zonă liniștită a comodei, perpendicular pe ea, în spatele canapelei s-a folosit un tapet cu motive grafice, care atrage atenția. Totodată tapetul cuprinde și ușa de la intrare în locuință, ușă vopsită în negru din dreptul căreia este trasată pardoseala în nuanță similară pentru bucătărie și hol.

adelaparvu.com despre impartire garsoniera 35 mp in 2 camere, design Purple Work, Foto Michal Mutor (11)

Prin culori, motive decorative și decorațiuni textile (covor, perne), garsoniera a căpătat un aer tineresc, de la tapetul prezent pe latura opusă ferestrei la corpul de mobilă galben din bucătărie, de la covorul din fața canapelei la tapetul din dormitor și la cel din baie. La bază totul este gândit în alb și negru, cu pardoseala în nuanță de lemn, dar prin accentele colorate ambientul a devenit mai vesel, mai plăcut. Însă suprafețele mari, cum sunt doi pereți în living și zona de dulap din dormitor sunt simple, albe, fără contraste, iar draperiile de asemenea albe amplifică senzația de lumină. O garsonieră interesantă atât ca și reorganizare, cât și ca decor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre impartire garsoniera 35 mp in 2 camere, design Purple Work, Foto Michal Mutor (8)

adelaparvu.com despre impartire garsoniera 35 mp in 2 camere, design Purple Work, Foto Michal Mutor (1)

adelaparvu.com despre impartire garsoniera 35 mp in 2 camere, design Purple Work, Foto Michal Mutor (2)

adelaparvu.com despre impartire garsoniera 35 mp in 2 camere, design Purple Work, Foto Michal Mutor (6)

adelaparvu.com despre impartire garsoniera 35 mp in 2 camere, design Purple Work, Foto Michal Mutor (7)

adelaparvu.com despre impartire garsoniera 35 mp in 2 camere, design Purple Work, Foto Michal Mutor (12)

adelaparvu.com despre impartire garsoniera 35 mp in 2 camere, design Purple Work, Foto Michal Mutor (9)

adelaparvu.com despre impartire garsoniera 35 mp in 2 camere, design Purple Work, Foto Michal Mutor (10)

Foto: Michal Mutor

4 raspunsuri pentru Două camere într-o garsonieră de 35 mp

 1. florica spune:

  Ce atmosfera moderna!

 2. Ralu spune:

  foarte fain realizata. Dar nu vad dush-ul la baie.

 3. RUS FLORICA spune:

  Ti a dat Dumnezeu un har aparte ADELA !

 4. Adrian spune:

  Foarte moderna! Din aceasta garsoniera mai lipsea o oglinda (langa dulap) si ar fi fost perfecta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *