adelaparvu.com despre casa cu sarm rustic, Suedia, Foto Jonas Lundberg (10)

In Idei pentru acasa

Familie tânără care și-a dorit o casă cu șarm rustic

Când te gândești la tineri ai impresia că toți sunt dornici să fie la modă, să aibă tot ceea ce este mai nou, mai actual. Ei bine, sunt și excepțiile de rigoare pentru că educația, cultura, stilul de viață imprimat încă din copilărie modelează caractere. Sunt sigură că și la noi sunt o mulțime de tineri care apreciază ceea ce este tradițional, autentic și frumos, dar până să spun poveștile lor mă opresc și la occidentali, care sunt de multe ori invidiați pentru modul lor de trai. Însă poți să constați că familii tinere, precum cea a Anei și a lui Nicolas din Suedia, au visat la o casă veche și au păstrat-o ca atare și nu au râvnit după ceva contemporan, îți dai seama că valorile lor sunt altele decât ne-am fi închipuit.

adelaparvu.com despre casa cu sarm rustic, Suedia, Foto Jonas Lundberg (8)

adelaparvu.com despre casa cu sarm rustic, Suedia, Foto Jonas Lundberg (9)

Tinerii au fost foarte fericiți atunci când au reușit să-și cumpere casa veche ridicată din piatră pentru că achiziția unei locuințe chiar e mare lucru. Apoi, s-au îndrăgostit de detaliile casei, de la tâmplăria micii verande care formează holul casei la pardoselile din lemn masiv vechi de peste 100 de ani. Au găsit o bucătărie ticsită de mobilă, dar pentru că aceasta a fost renovată în urmă cu zece ani, au păstrat multe corpuri din ea, însă au renunțat la unele pentru a instala o masă la care să se adune împreună cu copii lor. Și da, nu s-au stresat de aspectul vechi al lemnului de la interior, ci au găsit în imperfecțiunile lui povestea casei, istoria ei. Pentru tinerii aceștia micile imperfecțiuni nu sunt defecte, ci conturează farmecul casei, așa cum un chip are expresivitatea maturității conferită de riduri.

adelaparvu.com despre casa cu sarm rustic, Suedia, Foto Jonas Lundberg (7)

La renovare au avut grijă ca tot ceea ce era vechi să fie pus în valoare, iar noile piese sau finisaje ale pereților să fie cât mai neutre. Ana spune că atunci când ai suprafețe mari simple e mult mai ușor să personalizezi interior prin intermediul decorațiunilor, și are dreptate. Așa că nu s-a sfiit ca și în camera celor mici să aplice pe pereți o nuanță de gri, dar care în combinație cu piese de mobilă albe și jucăriile colorate apare ca fundalul perfect pentru o atmosferă calmă. Apoi s-a jucat în dormitor, unde și-a dorit o ambianță boemă (bohemian style) și a obinut-o repede și ușor agâțând perdele de plafon și realizând un joc cu ele. O casă simplă, unde însă fiecare colț are o poveste, fiecare loc vorbește despre viață. Și viața nu este perfectă, nu este ideală, dar cu siguranță într-o casă ca asta este plină de amintiri frumoase. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa cu sarm rustic, Suedia, Foto Jonas Lundberg (3)

adelaparvu.com despre casa cu sarm rustic, Suedia, Foto Jonas Lundberg (2)

adelaparvu.com despre casa cu sarm rustic, Suedia, Foto Jonas Lundberg (1)

adelaparvu.com despre casa cu sarm rustic, Suedia, Foto Jonas Lundberg (4)

adelaparvu.com despre casa cu sarm rustic, Suedia, Foto Jonas Lundberg (6)

adelaparvu.com despre casa cu sarm rustic, Suedia, Foto Jonas Lundberg (5)
Foto: Jonas Lundberg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *