adelaparvu.com casa in Paradise Valley Arhitect Higgins Architects (5)

In Case, Design Interior

Arată ca o casă veche, dar e recent construită

Cum poți să evadezi din agitația mediului citadin, să-ți găsești tihna după muncă, să ai locul tău unde să-ți încarci bateriile? Ei bine, alegând să-ți faci o casă sau să o decorezi cu materiale naturale de la lemn, piatră și până la ceramică, fier forjat, cărămidă. Se pare că apetența oamenilor pentru rustic nu cunoaște delimitări geografice. Și folosirea acestor tipuri de materiale mai implică ceva important: meșterii. Manufacturarea de obiecte, amprenta lăsată de unelte sunt garanția notei de originalitate pe care mulți o caută pentru propriul cămin. Mi-a atras atenția această casă tocmai pentru amenajarea interioară caldă și modul frumos de îmbinare al materialelor folosite. Chiar dacă este impozantă ca și dimensiuni, ai să descoperi colțuri intime cu alăturări foarte reușite – pereți placați cu piatră și zugrăveală simplă, cărămizi ce îmbracă arcadele și bârne de lemn vechi. O să-ți placă și ideile de amenajare din fața ferestrelor, cu locuri de ședere absolut idilice. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com casa in Paradise Valley Arhitect Higgins Architects (1)

Pe lângă amenajarea interioară, îți mărturisesc că mi-a atras atenția această vilă și pentru că nu m-aș fi așteptat ca în Paradise Valley din Arizona să găsesc o construcție în stil mediteranean. Dar am aflat că micul oraș găzduiește una dintre cele mai bogate comunități din SUA. Asta ar explica de ce își permit să-și materializeze visele, iar casa asta chiar este una de vis! Ridicată în 2009 și concepută de arhitecții de la biroul Higgins Architects, casa surprinde prin arhitectura ei, prin organizarea pe un singur nivel al tuturor funcțiunilor. Este întinsă, având mai multe aripi între care sunt amenajate mici grădini interioare. Arhitecții au gândit totul pentru ca, de la interior, din orice zonă a casei pe ferestre să se vadă frumos oaze cu vegetație luxuriantă, care completează imaginea amenajării interioare în stil rustic francez.

adelaparvu.com casa in Paradise Valley Arhitect Higgins Architects (12)

Construcția a fost ridicată pe structură de lemn, iar multe dintre grinzile și bârnele aflate la vedere, de la exterior la interior, sunt unele vechi, recuperate. Asta amplifică atmosfera rustică și te induce în eroare în privința vârstei construcției. Ai impresia că este acolo de zeci de ani. Meșterii de la firma de construcții Calvis Wyant Luxury Homes au fost cei care au dus la bun sfârșit materializarea proiectul arhitectului și au avut grijă ca toate detaliile în privința finisajelor să redea imaginea rusticului mediteranean. De aceea vei vedea că multe dintre zugrăveli și materiale au patină, ca și cum ar fi vechi, asta în ciuda faptului că e o construcție recent ridicată. Dar la interior, finisajele au fost alese și de către designerii de la Bouton and Foley Interiors, care au creionat decorul final. Multe antichități au fost folosite în special corpuri de iluminat, piese mici de mobilier (scaune, banchete) și obiecte decorative din ceramică.

adelaparvu.com casa in Paradise Valley Arhitect Higgins Architects (2)

Îți spun sincer că mi-a plăcut la nebunie bucătăria. Este imensă, dar nu e de mirare pentru că și familia este numeroasă. O să-ți dai seama de asta după camera băieților. În ciuda spațiului generos alocat bucătăriei, senzația de intimitate nu lipsește deloc. Uite, sufrageria de aici este colțul meu preferat din această casă, cu locul de ședere din fața ferestrei, bufetul vechi și masa din fier. Tot  aici se află și o sobă, de fapt un fel de vatră, care imprimă colțului o senzație de relaxare totală. Parcă-i fi în vacanță la bunica. Mai departe, către centrul bucătăriei, masa insulă beneficiază de lumină naturală, grație unui luminator montat în acoperiș. Și în zonă se văd frumos bârnele vechi, masive, ce-ți dau impresia că ești într-un han.

adelaparvu.com casa in Paradise Valley Arhitect Higgins Architects (13)

Zona de noapte este și ea frumos amenajată. Toate dormitoarele sunt încântătoare. Cel al băieților mi-a tras atenția prin ingeniozitatea configurării locurilor de birou în dreptul ferestrelor. Senzația de confort este dată de mocheta ce acoperă pardoseala, iar senzația de ordine este imprimată prim modul de așezare al mobilierului. Îți dai seama că într-o zi obișnuită, dormitorul băiților n-arată deloc așa. Baia băieților este foarte cuceritor ambientată. Are un lavoar imens, din bucăți de piatră masive, importate din Franța. Mi-au plăcut bateriile, care sunt excelent asortate cu lămpile și suporturile ce încadrează oglinda. Dormitorul dedicat oaspeților este reușit ambientat, un rustic elegant. Foarte feminină încăperea asta, doar noptiera ce pare sculptată dintr-un buștean și trofeul de vânătoare (care pe mine mă sperie) sunt aparent singurele elemente de decor masculine. Dar cel mai mult o să-ți placă dormitorul matrimonial, o cameră cu adevărat romantică. Este o casă de vis, dar mă bucur că sunt oameni pe lumea asta ce-și îndeplines visele! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com casa in Paradise Valley Arhitect Higgins Architects (14)

adelaparvu.com casa in Paradise Valley Arhitect Higgins Architects (11)

adelaparvu.com casa in Paradise Valley Arhitect Higgins Architects (10)

adelaparvu.com casa in Paradise Valley Arhitect Higgins Architects (4)

adelaparvu.com casa in Paradise Valley Arhitect Higgins Architects (9)

adelaparvu.com casa in Paradise Valley Arhitect Higgins Architects (6)

adelaparvu.com casa in Paradise Valley Arhitect Higgins Architects (7)

adelaparvu.com casa in Paradise Valley Arhitect Higgins Architects (3)

adelaparvu.com casa in Paradise Valley Arhitect Higgins Architects (8)Foto: Mark Boisclair Photography

12 raspunsuri pentru Arată ca o casă veche, dar e recent construită

  1. Ma faci sa visez cu ochii deschisi, multumesc!

  2. Bianca spune:

    Sunt frumoase dar din pacate nu pentru Romania.Poate pentru unii romani!

  3. Juli spune:

    O casa de vis. Foarte frumoasa, primitoare, generoasa.

  4. Stefan spune:

    Uau! Doar atat mai sunt in stare sa spun dupa ce vad atata frumusete si caldura, intr-un loc in care grandoarea nu inseamna opulenta pentru ca se impleteste cu arta, cu creativitatea şi cu iubirea pentru frumos. iti multumesc adela…de cand iti citesc blogul, ma simt dependent de lectura relaxanta insotita de poze pe masura.

  5. elena spune:

    superba, e primitoare si frumoasa

  6. chirico77 spune:

    din cate vad e un dormitor cu 3 paturi duble! Nu e cam ciudat?

  7. Diana spune:

    imi place casa asta ! Si apreciez tare mult ca se recupereaza materiale vechi si se refolosesc. Pacat ca la noi inca nu e un obicei mai extins. Am incercat sa gasesc o usa veche de lemn mai deosebita si nu mi-a fost prea usor. In State sunt multe exemple frumoase de case vechi care se renoveaza pastrand stilul.Cele victoriene sunt printre preferatele mele 🙂

  8. Neagu Gina spune:

    Mi-as dori o asemenea casa..:*

  9. Ginestra Sabou spune:

    Este extraordinar, categoric minunat! Superb! Exact stilul care imi place cel mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *