adelaparvu.com despre salvarea orhideelor cu radacini putrezite, Video Carli Marian (1)

In Gradina, Sfaturi plante

VIDEO. Cum salvezi orhideele cu rădăcini putrezite

De foarte multe ori când plantele se ofilesc oamenii se gândesc să le abandoneze, fără să știe că unele mai pot fi salvate. Și asta se întâmplă des mai ales cu orhideele, care sunt aruncate după ce nu mai au flori sau atunci când frunzele lor se veștejesc și rădăcinile putrezesc. Acum, mi-am propus să te ajut să salvezi orhideele tale pe care probabil le-ai neglijat ori le-ai expus în condiții improprii lor. Și ca să-ți fie mai ușor să urmezi pas cu pas instrucțiunile mele, să vezi cum se face, ți-am pregătit un material video pe canalul meu de YouTube.

adelaparvu.com despre salvarea orhideelor cu radacini putrezite, Video Carli Marian (2)Carli Marian, inginer horticol și designer florist. Vezi si Facebook/CarliMarian

Merită să reții faptul că amestecul de praf de scorțioară și ulei de măsline este un adevărat medicament cu efect terapeutice antifungice pentru orhidee. Da, praful de scorțișoară este un adevărat fungicid și bactericid natural, pe care toată lumea îl are la îndemână. Cu ajutorul acestui amestec de praf de scorțișoară și ulei de măsline aplicat la baza tulpinii orhideei bolnave, după ce rădăcinile putrezite au fost îndepărtate, poți salva planta. Hai să afli mai multe în materialul video de mai jos. Și nu uita să te abonezi la canalul meu de YouTube pentru cele mai proaspete informații dedicate plantelor tale dragi. Sper ca sfaturile mele să-ți fie de folos!

Vezi si alte articole pe care le-am scris despre orhidee:

De ce putrezesc rădăcinile și se zbârcesc frunzele la orhideea Phalaenopsis?

Când și cum schimbi ghiveciul pentru orhideea Phalaenopsis

Ce trebuie să faci după ofilirea florilor orhideei Phalaenopsis

2 raspunsuri pentru VIDEO. Cum salvezi orhideele cu rădăcini putrezite

  1. Ivan Nelu spune:

    Multumim pentru aceste informatii , mie imi sunt foarte utile !

  2. orely spune:

    iti multumesc,pentru informatia primita dar vreau sa te intreb daca dupa asezarea in ghiveci ,nu cumva trebuie sa fie udata,si cita apa se pune ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *