adelaparvu.com despre amenajare apartament semidecomandat 44 mp, Moscova, design interior Total Area (16)

In apartamente, Design Interior

Apartament de 44 mp reorganizat pentru depozitare

Spațiile mici sunt dificile, mai ales când sunt situate la bloc și mai ales când nevoia de depozitare este mare. Am ales să-ți prezint azi un proiect frumos materializat într-o locuință de două camere semidecomandată de circa 44 mp (mai exact 43,7 mp), unde bucătăria mică s-a dorit a fi separată, iar spațiile de depozitare cât mai mari și mai extinse. Desigur, proprietarii, care sunt un cuplu tânăr ce locuiește la Moscova, și-au dorit ca pe lângă cererile lor ambientul pe ansamblu să fie cât mai aerisit și mai spațios. Soția și-a mai dorit în plus accente clasice, pe când soțul și-a dorit totul cât mai modern. Misiunea de-a îndeplini toate aceste visuri le-a revenit arhitecților de la biroul Total Area, care au reorganizat micul apartament, atât cât a fost posibil în raport cu structura de rezistență a blocului. Dar hai să-ți spun mai multe, nu înainte de a a-ți posta planurile dinainte și după renovare.

Cum au procedat arhitecții pentru reorganizarea apartamentului situat într-un bloc u structură portantă, adică ziduri de cărămidă? Încă din holul de la intrare au desființat ușa de acces către living.

Cum au procedat arhitecții pentru reorganizarea apartamentului situat într-un bloc u structură portantă, adică ziduri de cărămidă? Încă din holul de la intrare au regândit spațiu pentru ca circulația să fie mai fluidă. Au desființat ușile interioare către living și bucătărie și au deschis holul de la intrare către camera de zi. Pentru locul de cuier au prevăzut după baie încă o zonă de depozitare închisă pentru ca aici să fie depozitate hainele și încălțămintea, chiar dacă acest spațiu a luat o parte din ceea ce era alocat livingului. Prin această modificare au reușit să mărească puțin și zona alocată bucătăriei, căreia i-au făcut un alt acces. Separarea bucătăriei? Prin intermediul unei uși culisante. Din living au prevăzut două uși de acces către dormitor și asta pentru ca accesul la dulapul generos și la biroul situat lângă fereastră să se poată face facil în condițiile în care patul aproape că ocupă toată lățimea camerei. Canapeaua a fost pusă la granișa cu bucătăria pentru ca centrul livingului să rămână cât mai liber, iar pe peretele opus ferestrei a fost creat un ansamblu de depozitare generos ce înglobează și rafturi deschise.

 

Pentru că e deschis către living, holul de la intrare (3,3 mp) a fost tratat cât mai atent cu putință. Un cuier minimal există aici, ca și o banchetă cu sertare și un pantofar minimal. Ușa de la intrare este vopsită în albastru, o pată de culoare binevenită într-un spațiu mic unde ușile interioare albe s-au dorit a fi camuflate în ansamblul pereților albi.

Pentru că e deschis către living, holul de la intrare (3,3 mp) a fost tratat cât mai atent cu putință. Un cuier minimal există aici, ca și o banchetă cu sertare și un pantofar minimal. Ușa de la intrare este vopsită în albastru, o pată de culoare binevenită într-un spațiu mic unde ușile interioare albe s-au dorit a fi camuflate în ansamblul pereților deschiși la culoare. Pardoseala este îmbrăcată cu plăci ceramice de la Equipe Ceramicas, plafonierele sunt de la Eglo, iar mobilierul realizat pe comandă după schițele arhitecților.

Imagine de la intrarea în locuință către living. Se pot observa în dreapta ușile interioare ale băii și spațiului de depozitare, iar în față una dintre ușile dormitorului.

Imagine de la intrarea în locuință către living. Se pot observa în dreapta ușile interioare ale băii și spațiului de depozitare, iar în față una dintre ușile dormitorului.

Pe unul dintre pereții livingului este creat un ansamblu de depozitare gândit de către arhitecți și realizat pe comandă după schițele lor.

Pe unul dintre pereții livingului este creat un ansamblu de depozitare gândit de către arhitecți și realizat pe comandă după schițele lor. Canapeaua aleasă este una cu lateralele subțiri pentru a nu ocupa mult loc în ansamblul camerei, care măsoară circa 17 metri pătrați. Este un model de la Ikea, la fel ca și comoda pentru tv. Lustra din living este de la Favourite Light. Măsuța cu finisaj cupru este de la Umbra, iar perne puf sunt de la To4rooms. Parchetul este de la Barlinek.

Scenariul de lumini a fost gândit de către arhitecți astfel încât pe timpul serii atmosfera să fie mai romantică. De cele mai multe ori o locuință, ori cât ar fi ea de mică, se simte mai plcăut atunci când corpurile de iluminat sunt bine alese și poziționate.

Scenariul de lumini a fost gândit de către arhitecți astfel încât pe timpul serii atmosfera să fie mai romantică. De cele mai multe ori o locuință, ori cât ar fi ea de mică, se simte mai plcăut atunci când corpurile de iluminat sunt bine alese și poziționate.

Bucătăria poate fi separată cu ajutorul unor uși culisante, care odată închise apar ca un perete în spatele canapelei. În bucătărie pardoseala este finisată cu aceleași plăci ceramice de la Equipe Ceramicas care se găsesc în holul de la intrare.

Bucătăria (5,4 metri pătrați) poate fi separată cu ajutorul unor uși culisante, care odată închise apar ca un perete în spatele canapelei. În bucătărie pardoseala este finisată cu aceleași plăci ceramice de la Equipe Ceramicas care se găsesc în holul de la intrare, iar pe pereți este folosită faianță de tip metro albă (se găsește și în magazinele de bricolaj – BricoDepot, Dedeman, Leroy Merlin).

Pentru ca locul de luat masa să fie mai generos, arhitecții au prevăzut ca laterala blatului din bucătărie să poată fi rabatată către cameră pentru a forma o masă la care să poată sta patru persoane.

Pentru ca locul de luat masa să fie mai generos, arhitecții au prevăzut ca laterala blatului din bucătărie să poată fi rabatată către cameră pentru a forma o masă la care să poată sta patru persoane. Scaunele fără spătar sunt create de designerul Erik Bunch, iar cele pliabile sunt de la un magazin de bricolaj. Corpurile de iluminat suspendate sunt de la firma Arti Lampadari.

Mobila bucătăriei a fost proiectată de către arhitecți și realizată pe comandă după schițele lor. Deși nu este la vedere, în acest spațiu mic este mascată mașina de spălat rufe.

Mobila bucătăriei a fost proiectată de către arhitecți și realizată pe comandă după schițele lor. Deși nu este la vedere, în acest spațiu mic este mascată mașina de spălat rufe, respectiv în spațiul de lângă chiuveta achiziționată de la Ikea.

Faptul că în fața ferestrei nu este amplasată nicio piesă de mobilă contează în atmosfera generală a camerei. Lumina naturală pătrunde din plin, dar și accesul către balcon se face mai ușor.

Faptul că în fața ferestrei nu este amplasată nicio piesă de mobilă contează în atmosfera generală a camerei. Lumina naturală pătrunde din plin, dar și accesul către balcon se face mai ușor.

Dinspre bucătărie se pot observa cele două uși de acces către dormitor. Între ele este poziționat televizorul. Organizarea simetrică ordonează spațiul.

Dinspre bucătărie se pot observa cele două uși de acces către dormitor. Între ele este poziționat televizorul. Organizarea simetrică ordonează spațiul. Pentru ca ușile să nu fie foarte prezente în ambient, arhitecții au gândit ca foile lor să fie frezate, iar acest desen a fost apoi coordonat cu cel al baghetelor decorative fixate pe suprafața pereților. Astfel, întregul perete apare ca fiind unul lambrisat.

Dormitorul are aerul clasic pe care și l-a dorit proprietara, stil sugerat prin tăblia patului.

Dormitorul (circa 13,7 metri pătrați) are aerul clasic pe care și l-a dorit proprietara, stil sugerat prin tăblia patului de la Marko Kraus și tapetul comandat pe dimensiunile camerei de la RebelWalls. Noptierele sunt cu un design actual și au fost alese pentru că ocupă puțin spațiu.

Pe toată lățimea dormitorului este gândit un dulap cu fețe simple realizat pe comandă după schițele arhitecților.

Pe toată lățimea dormitorului este gândit un dulap cu fețe simple realizat pe comandă după schițele arhitecților.

Pentru că tinerii și-au dorit televizor în dormitor, arhitecții au prevăzut încă din faza de proiect prizele pentru acesta astfel încât odată suspendat pe perete cablurile să nu fie la vedere.

Pentru că tinerii și-au dorit televizor în dormitor, arhitecții au prevăzut încă din faza de proiect prizele pentru acesta astfel încât odată suspendat pe perete cablurile să nu fie la vedere.

Lângă fereastră a fost amplasat locul de birou cu o masă achiziționată de la Ikea și un fotoliu confortabil cu spătar înalt.

Lângă fereastră a fost amplasat locul de birou cu o masă achiziționată de la Ikea și un scaun confortabil cu spătar înalt.

Camera de baie este mică, dar bine exploatată. La bloc este mai dificil de realizat duș cu rigolă îngropată, așa că pentru cabina de duș s-a ales o cădiță ca bază. Plăcile ceramice sunt de la firma italiană Tonalite.

Camera de baie este mică, circa 2,6 metri pătrați, dar bine exploatată. La bloc este mai dificil de realizat duș cu rigolă îngropată, așa că pentru cabina de duș s-a ales o cădiță ca bază. Plăcile ceramice sunt de la firma italiană Tonalite.

Locuința nu este generoasă ca spațiu, dar fiecare încăpere a fost bine gândită și organizată pentru a exista suficient loc de depozitare, ambientul să se simtă cât mai aerisit, iar traseele de circulație cât mai facile. O amenajare minuțioasă, care a presupus circa cinci luni de șantier și a costat cu totul de la manoperă la achiziționarea finisajelor și mobilierului circa 33.000 de euro. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare apartament semidecomandat 44 mp, Moscova, design interior Total Area (4)

 

 

4 raspunsuri pentru Apartament de 44 mp reorganizat pentru depozitare

  1. Andrei spune:

    Salut Adela, poti sa imi zici te rog de unde este achizitionata chiuveta?

  2. cristian dan spune:

    Frumoasa aceasta amenajare. Chiar si pentru o locuinta asa micuta.

  3. Maria spune:

    O amenajare extraordinara intr un apartament atat de mic!intr adevar totul a fost bine gandit..ii superb..felicitari celor care l au gandit si pus in practica! imi place mult peretele cu tv din dormitor..si usa din bucatarie culisanta,masa rabatabila,mobilierul din living si ideea de a pune canapeaua in locul in care ati pus o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *