adelaparvu.com despre apartament de trei camere, Foto Janne Olander (7)

In apartamente, Design Interior

Apartament de trei camere amenajat cu bun simț

Chiar și atunci când ai bugetul limitat, tot poți să găsești o variant de mobilare și decorare original. Și dacă te sperie culorile poți alege tonurile neutre, în special griurile. De ce? Pentru că ele suportă orice altă culoare ulterioară. Este foarte ușor să transformi o locuință, să-i adaugi culoare, dacă fondul ei este simplu. Așa că atunci când alegi finisajele și mobilierul, fii pe fază cu suprafețe și texturile lor, cu formele curate, o mobilă onestă, dar bună, de calitate, pardoseli simple, dar calde și ușor de curățat, la fel ca și tapet, placări sau zugrăveli cât mai discrete. Uite, în apartamentul de față (de 60 de mp) ai să descoperi o astfel de abordare și totuși ambianța lui e plăcută. Hai să-ți spun de ce.

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, Foto Janne Olander (6)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, Foto Janne Olander (2)

Livingul pare mult mai mare grație ferestrelor debarasate de orice tip de decorațiune. Au ales jaluzele verticale montate direct pe tâmplărie ca să confere camerei cât mai multă lumină. Dar poți alege și niște perdele simple, albe sau un gri cald. Pereții deși au zugrăveala albă sunt îmbrăcați în zona canapelei cu un tapet cu model discret. Modelul subtil adaugă un plus de varietate, ceea ce scoate din anonimat încăperea. Au făcut zona canapelei punctul de interest al camerei, ca atare deasupra ei exită tablouri care atrag privirile, iar în fața ei o lampă ce coboară frumos. Covorul este asortat cu pernele fantezie. Dar uită-te bine în jur și observă forma simplă, modernă și elegantă a mobilierului. Astfel de piese le poți combina oricând cu altele.

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, Foto Janne Olander (9)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, Foto Janne Olander (1)

Nuanța de galben pe care o găsim prin accente cromatice în living, o regăsim în bucătărie în zona de gătit. Vine să lumineze puțin această paret întunecată, dar merge atât de bine cu finisajul de cărămidă aparentă. Este o combinație caldă, de-a dreptul delicioasă, care-ți sugerează o atmosferă rustică. Și mobila e simplă, dar aspectul ei te duce cu gândul la vacanța de la țară. Este surprinzătoare hota neagră, dar vezi tu că  merge de minune cu plita aragazului, iar mânerele mobilierului vin și ele în ton. Apar ca și cum ar fi desenate. Și locul de luat masa e plăcut. Scaunele nu sunt întâmplător alese, tocmai pentru a accentua ideea de rustic, dar sunt alăturate unei mese simple, albe. Deci fără seturi, cum s-ar zice. Asta înseamnă să obții varietate cu mijloace puține. Ai strictul necesar, dar obiectele au nuanțe și texturi diferite.

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, Foto Janne Olander (8)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, Foto Janne Olander (7)

Camera copiilor este cea care primește culoare, una plăcută de albastru ce conferă încăperii profunzime, dar și fundalul frumos pe care se proiectează mobila albă. E un truc aici în zona ferestrei. Pentru că e greu de montat tapetul după calorifer, au lăsat spațiul alb, dar știi ce? Asta face ca ferestra să pară mai înaltă, iar caloriferul să fie mai estompat. O decizie bună și practică. Mai departe totul este asortat pe nuanțele de alb-albastru, de la ramele tablourilor la micul mobilier. Petele de culoare se regăsesc în desenele înrămate, în copertele cărților și în jucării. Dormitorul matrimonial este simplu și aerisit, dar prezența tablourilor îi conferă un aer boem. Baia e mică, dar logic și practic organizată. Este un apartament aranjat cu bun simț, fără lucruri epatante, dar care asigură un mediu reconfortant vieții de familie. Ai avea nevoie de mai mult? Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, Foto Janne Olander (5)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, Foto Janne Olander (11)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, Foto Janne Olander (12)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, Foto Janne Olander (10)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, Foto Janne Olander (3)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, Foto Janne Olander (13)Sursa foto: Janne Olander/ Stadshem

 

6 raspunsuri pentru Apartament de trei camere amenajat cu bun simț

  1. Radu spune:

    desi sunt adeptul casei la tara, acest apartament chiar da o senzatie de placut si pace interioara

  2. mimi spune:

    Desi simplu, foarte primitor!

  3. vasile spune:

    Original, simplu si placut. Doua lucruri mi-au atras atentia, dusumeaua si lampile. O seara frumoasa.

  4. Gabriela spune:

    De unde este patul copiilor? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *