adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn cu interioare rustic colorate, designer Antony Barata

In Case, Design Interior

N-ai avea cum să fii trist înconjurat de culori frumoase și lemn cald

Mi-a plăcut la nebunie această cabană din bârne de lemn și mă refer la camerele sale superb decorate. E foarte greu să ajungi la o armonie atunci când sunt folosite multe culori. Numai cineva foarte talentat poate să facă asta, cineva care știe cum să dozeze nuanțele vibrante pentru ca totul să apară vesel, optimist, cald și plăcut. Și nici nu mă miră că e vorba despre designerul Anthony Baratta, un maestru al culorilor, un designer care-și lasă amprenta tocmai prin asocieri cromatice îndrăznețe. Și totuși nu combină culorile de capul lui. Are trucuri și secrete, unele despre care am să-ți spun și aici. În plus, este foarte atent la detalii, iar aici n-a ezitat să personalizeze multe dintre obiecte.

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn cu interioare rustic colorate, designer Antony Barata (5)

Cum ai putea aplica și tu ceva de genul acesta într-o casă din bârne de lemn sau într-una de vacanță? Ei bine, aici designerul a avut o temă clară – să reinterpreteze atmosfera Crăciunului astfel încât să emane în ambientele camerelor bucuria lui pentru toate perioadele de timp. A selectat cele mai utilizate culori atunci când vine vorba despre Crăciun – roșu, verde și albastru. Ai să le vezi combinate în proporții diferite în fiecare încăpere. Și când iei în considerare prezența lemului, care prin culoare poate fi asociat cu cea a mierii, a galbenului solar, ori vezi pete de culoare galbenă, nu mai simți că ar fi vorba despre sărbătoarea de iarnă, ci te duce cu gândul la schema de culori prezentă în jucării. Rezultatul? O casă ce emană veselie. Pe bune, n-ai avea cum să fii trist într-o casa ca asta.

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn cu interioare rustic colorate, designer Antony Barata (6)

Cele mai personalizate obiecte sunt la nivelul pardoselii. Da, covoare cu imprimeuri gândite de către designer, imprimeuri vesele care atrag atenția de la masivitatea zidurilor din bârne. Apoi, piese mari de mobilă în nuanțe frumoase, de la roșul huselor canapelelor la verdele și albastrul cu finisaj antichizat al unor piese de mobilă fac legătură dintre pardoseală și restul camerei. Câteva tablouri, corpuri de iluminat și la bucătărie o zonă cu plăci ceramice, realizate manual în culori vii, prelungesc culorile către partea superioară a încăperilor. Iar acolo unde totul pare să fie aglomerat piesele de mobilă și tablourile sunt așezate simetric pentru a imprima ordine.

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn cu interioare rustic colorate, designer Antony Barata (7)

Mi-au atras atenția câteva piese mai deosebite, cum ar fi corpul de iluminat cu lămpi vechi din sufragerie, samovarul pe post de veioză cu abajur din dormitor sau lampa cu pălărie din fața banchetei verzi din camera de odihnă. Plafoanele sunt și ele interesant rezolvate. Pentru că făceau notă discordantă față de ziduri, respectiv erau lambrisate, deci un model cu dungi mai subțiri, designerul le-a personalizat fie vopsindu-le în albastru pentru a da senzația de cer senin și a conferi iluzia unui spațiu ce se prelungește, se înalță, fie le-a capitonat pentru a da impresia de intimitate, de cuib. În camera copiilor chiar a pictat și câțiva fulgi de nea. Practic între zidurile din bârne de lemn planurile pardoselii și ale plafoanelor sunt colorate. Accente precum flori în vaze adaugă prospețime, iar câteva elemente decorative cum ar fi totemurile din living ce încadrează șemineul oferă spectacol. O casă cu adevărat specială, destinată unei stări de bine. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn cu interioare rustic colorate, designer Antony Barata (2)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn cu interioare rustic colorate, designer Antony Barata (1)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn cu interioare rustic colorate, designer Antony Barata (8)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn cu interioare rustic colorate, designer Antony Barata (3)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn cu interioare rustic colorate, designer Antony Barata (4)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn cu interioare rustic colorate, designer Antony Barata (11)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn cu interioare rustic colorate, designer Antony Barata (9)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn cu interioare rustic colorate, designer Antony Barata (10)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn cu interioare rustic colorate, designer Antony Barata (12)
Sursa foto: Atticmag

7 raspunsuri pentru N-ai avea cum să fii trist înconjurat de culori frumoase și lemn cald

 1. DanaSaila spune:

  Nu pot avea ceea ce vad, dar ma bucur foarte tare cand iti citesc articolele. Imi linistesc sufletul!

 2. Dana spune:

  Tavanul capitonat cu material identic cu canapelele imi place mult mult.Arata super

 3. ghiulnaz spune:

  Cred ca designer-ul respectiv ti-a citit indemnul : o viatza avem, colorata sa fie! :)) glumesc, desigur ! 0 casa frumoasa si mai ales vesela . o zi buna iti doresc!

 4. Ada spune:

  Mult prea frumos! Multumesc pentru inspiratie… daca nu aici, daca nu acum, atunci poate intr-o alta viata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *