adelaparvu.com despre casa pentru familie reorganizata, foto ElMueble (24)

In Case, Design Interior

Bune ideile de organizare aplicate în această casă

Pe măsură ce familia ta se mărește și casa trebuie regândită pentru ca toți să aibă loc și să se simtă bine. Deși ai crede că poate ar fi mai nimerit să te muți într-o casă mai mare, nu uita că vine timpul când copiii pentru care te-ai zbătut mult timp din viață vor pleca la casele lor. Așa că mai bine regândești decorul locuinței pentru a fi practic în loc să iei în considerare varianta cu mutatul. Am ales să-ți prezint această casă care nu este foarte mare, dar e la fix pentru o familie cu trei copii. Atâta timp cât fiecare junior are camera lui deja mi se pare totul superconfortabil. Aici problemele au fost legate de spațiile comune, mai exact de zona de zi – living și sufragerie, precum și de bucătărie. Ai să vezi câteva idei practice la care poate nu te-ai gândit. Dar hai să le luăm pe rând.

adelaparvu.com despre casa pentru familie reorganizata, foto ElMueble (13)Schița organizării parterului

Veșnica problemă în living este cea a canapelei, adică ce model ar fi cel mai potrivit pentru ca toată lumea să aibă loc pe ea. Ei bine, varianta de canapea colțar pare cea mai avatanjoasă, dar cu două canapele s-ar putea să ai mai multă libertate de a rearanja totul. Dacă ai copii alege o tapițerie din stofă impermeabilă, astfel încât să nu te trezești cu pete nedorite. Pentru că aici canapelele sunt închise la culoare, restul camerei a fost gândit în nuanțe cât mai deschise pentru a da senzația de luminozitate. Merită să remarci covorul care este atât de discret încât de abia îl vezi. Ales în nuanța pardoselii se creează iluzia că încăperea ar fi mai largă deoarece la nivelul de jos camera nu este fragmentată. Și chiar nu este în zona mesei. Nu te complica alegând covor sub masă, mai ales când ai copii, pentru că firimiturile se vor aduna în el și vei pierde mereu timp cu aspiratul și curățatul lui. Uite, fără covor arată foarte bine locul de sufrageriei, mai ales dacă alegi scaune confortabile și frumoase și de la ele în sus te ocupi de decorat – aranjarea mesei, corpurile de iluminat de deasupra lor, decorațiunile care se văd în zonă (tablouri, veioze etc). Vei vedea că în toată casa ferestrele n-au fost sufocate cu draperii și perdele. Pentru a da impresia de luminozitate mai mare s-au ales storuri simple.

adelaparvu.com despre casa pentru familie reorganizata, foto ElMueble (2)

Mi-a plăcut tare mult soluția de depozitare din spațiul zonei de zi, respectiv dulapurile joase ce îmbracă încăperea pe jumătate. Destul de late pentru a găzdui o mulțime de obiecte, inclusiv deasupra lor unde parcă formează un soi de raft continuu, dar suficient de înguste să nu încarce totul. De asemenea, mi-a făcut cu ochiul și mica terasă gândită ca o extensie a livingului, cu locuri de ședere, căci odată deschisă fereastra pare că și livingul devine mai încăpător. Bucătăria a fost extinsă cu o mica spălătorie există inițial aici, așa că au ieșit a iveală elemente în plus, cum ar fi un radiator. Dar a fost un bun pretext pentru a crea deasupra lui o banchetă, deci de a mări numărul locurilor de luat masa în bucătărie. De asemenea, la această masă părinții au loc și de birou, ca atare, în colțul camerei, piese de mobilă înguste au fost finisate cu vopsea cu efect de tablă pentru a fi camuflate. Mi-a plăcut și soluția pentru dormitor, unde în ansamblul dressingului s-a creat o ușă de acces către baie. Astfel, în lipsa unei uși standard de interior spațiul pentru haine a fost mărit, iar peretele din zonă apare mult mai unitar și fiind alb nu încarcă spațiul. Sunt trucuri mici, dar cu efecte mari, iar pe ansamblu totul arată aerisit și luminos. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa pentru familie reorganizata, foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre casa pentru familie reorganizata, foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre casa pentru familie reorganizata, foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre casa pentru familie reorganizata, foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa pentru familie reorganizata, foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre casa pentru familie reorganizata, foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre casa pentru familie reorganizata, foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa pentru familie reorganizata, foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa pentru familie reorganizata, foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa pentru familie reorganizata, foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa pentru familie reorganizata, foto ElMueble (11)
Sursa foto: ElMueble

5 raspunsuri pentru Bune ideile de organizare aplicate în această casă

 1. Andreea spune:

  Locul ăsta e perfect!

 2. Sabie Bogdan spune:

  Buna, era interesant sa vedem si schita de organizare a etajului.
  Oricum e fainuca si asa.

 3. Alina spune:

  Buna, intrebare: in bucatarie, pe perete a pus faianta sai sticla?! Foarte frumos e totul!

 4. Georgiana spune:

  Foarte frumos! De unde se poate lua vopseaua aceea cu efect de tablă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *