adelaparvu.com despre casa rustica la tara, casa Polonia, Foto Weranda Country (2)

In Case, Design Interior

Dacă știi ce-ți dorești ți-ai putea trăi liniștit viața și la țară

Sunt oameni care nu-și pot închipui viața fără agitația urbană, fără oportunitățile pe care orașul le oferă, dar mai sunt unii care tânjesc mult după locurile natale și care au curajul să se întoarcă la rădăcini. De ce? Pentru că acolo simt ei că pot respira, că pot evolua, undeva unde sunt aproape de natură și de simplitatea și liniștea pe care viața la țară ți le pot oferi. Desigur, ai să spui că e oriunde valabil asta mai puțin la noi, dar eu cred că în curând mulți vor realiza că viața la țară poate însemna mai multă independență, numai dacă mă gândesc la grădina de legume, la animalele pe care le poți crește. La țară n-ai cum să mori de foame dacă ești gospodar și cu atât mai puțin atunci când ai un serviciu care-ți permite să lucrezi de la distanță. Și despre un astfel de caz îți spun azi, un cuplu de oameni maturi și umblați prin lume, care au decis să-și facă o casă rustică și să se mute la țară.

adelaparvu.com despre casa rustica la tara, casa Polonia, Foto Weranda Country (9)

Ea este politolog, iar el este arheolog. Au avut șansa să cutreiere lumea, să vadă și să cunoască multe, dar atunci când erau pe cale să devină părinți ea și-a dorit să aibă un cămin liniștit la țară. A avut noroc cu soțul ei, care deși e băiat de oraș, ca să spun așa, e un mare pasionat de grădinărit. A fost de acord cu soția lui de-a se muta la țară, dar a avut o condiție clară – casa lor să fie una din lemn, rustică, făcută după modelul celor din zonă. După ce au bătut satele din jurul celui în care s-au stabilit, aproape de locurile ei natale, au observat că majoritatea caselor au verandă, sunt ridicate cu lemn local și nu sunt mari. El și-a dorit în plus ca viitoarea casă să aibă obloane colorate și așa au și făcut-o. Nu s-au complicat cu nu-știu-ce arhitectură sau decor interior, ci au construit și amenajat totul cât mai simplu și mai plăcut pentru ei. Ideea a fost să nu-și irosească toți banii pentru ridicarea casei, ci să construiască ceva decent, frumos, în armonie cu natura, dar și conform standardelor de confort din ziua de azi.

adelaparvu.com despre casa rustica la tara, casa Polonia, Foto Weranda Country (3)

Mie mi-a plăcut tare mult cum arată casa la exterior. Ideea aceea cu bârne vechi din care au creat borduri pentru plante în jurul casei mi se pare tare frumoasă. Nu doar că maschează solul casei, dar parcă îi dă un aer și mai natural, mai rustic. Desigur că mi-a placut și veranda casei, unde sunt puse la adăpost lemnele, dar și unde când e frumos pot să se bucure de soare. El se ocupă de grădină și ca să fie sigur că i de prind plantele a făcut jardiniere mari din lemn unde a pus pământ bun ca să aibă sub control condițiile, inclusiv cele care țin de sol. Ea s-a ocupat de decorul interior și l-a conceput simplu ca să fie ușor de întreținut, dar și să emane sentimentul acela de tihnă pe care și-l dorea. Cei doi copii ai lor s-au născut aici și tot în sat merg și la școală. Când au treabă cu slujbele lor călătoresc în continuare, dar se gândesc că atunci când copiii se vor face mari pot să deschidă casa și pentru turiști, ca un fel de pensiune. Au știut ce și-au dorit și și-au îndeplinit visul. Da, poți trăi bine și frumos la țară dacă să știi ce vrei de la viață, dar câți dintre noi știm? Ei au ceea ce au visat – liniște, natură, siguranță și independență și un loc unde se simt fericiți. Sper să te inspire și pe tine povestea lor!

adelaparvu.com despre casa rustica la tara, casa Polonia, Foto Weranda Country (2)

adelaparvu.com despre casa rustica la tara, casa Polonia, Foto Weranda Country (4)

adelaparvu.com despre casa rustica la tara, casa Polonia, Foto Weranda Country (5)

adelaparvu.com despre casa rustica la tara, casa Polonia, Foto Weranda Country (6)

adelaparvu.com despre casa rustica la tara, casa Polonia, Foto Weranda Country (8)

adelaparvu.com despre casa rustica la tara, casa Polonia, Foto Weranda Country (7)

adelaparvu.com despre casa rustica la tara, casa Polonia, Foto Weranda Country (1)Sursa foto: Weranda Country

20 Responses to Dacă știi ce-ți dorești ți-ai putea trăi liniștit viața și la țară

 1. Iulia spune:

  Bravo lor! Sa fie sanatosi sa se bucure de armonie, liniste si echilibru! Frumoasa asezare!

 2. Renata spune:

  super,fericirea e simpla

 3. […] Dacă știi ce-ți dorești ți-ai putea trăi liniștit viața și la țară […]

 4. Custura Alexandra spune:

  De-a dreptul superb! Felicitari pentru curajul pe care l-au avut! Intr-adevar la tara, sau cel putin la casa, nu la bloc, viata e altfel… Mult mai bogata in starile de bine, de liniste si de frumos!

 5. […] Adela Pârvu vorbește despre un trai liniștit într-o casă la țară. […]

 6. mimi spune:

  Bravo lor, oameni hotarati. Imi place tare mult cand in poze sunt incluse si animalutele familiei.

 7. Gabi spune:

  Simpla si calda! Perfecta pentru familie!

 8. […] Au călătorit mult prin lume, dar au fost mereu atraşi de viaţa la ţară, relatează blogul adelaparvu.com. Atunci când s-au hotărât că este momentul ca în viaţa lor să apară un copil, cei doi s-au […]

 9. @ndrei spune:

  …este frumos ceea ce ai postat insa sa fim realisti nu este atat de simplu sa traiesti la tara…cei care stau acolo stiu bine cum e..pt ceilalti este doar admiratia.

 10. ing.dulce zane zalman. spune:

  APAI SA INCEPEM CU:PRIVATA ESTE CU SEPTING,APA CURENTA .LIPSESTE CU DESAVARSIRE,GAZE SAU ALT MIJLOC DE INCALZIRE NU ESTE,NU POTI INCUIA USA CA LA BLOC SAU ORAS SI SA
  CIRCULI PRIN LUME,DACA NU AI INCA COPII ACESTIA O SA FIE MARI SI LA
  SCOALA PRIN INTERNATE NU ESTE USOR,SURSA DE EXISTENTA LIPSESTE,LA O CASA AI CE FACE DE DIMINEATA PANA SEARA DACA NU
  ESTI PRINTUL CHEARLES.ASTEA SUNT MICILE MOTIVE PTR.CARE NU
  RENUNTI CU USURINTA LA ORAS SI MAI ALES LA COMODITATE.
  FALS TE INBETI CU UN PAHAR CU APA.

 11. Cos spune:

  Felicitari pentru faptul ca raspundeti la comentarii !

 12. Mihaela spune:

  Este superba casa! Eu ma tot gandesc la o schimbare de genul, dar am 2 copii mici si nu stiu daca o scoala la sat ofera o calitate a actului educational comparabila cu o scoala din oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *