adelaparvu.com despre casa la tara in stil shabby chic, casa Polonia, Foto Dariusz Radej, Weranda Country (7)

In Case, Design Interior

Anul acesta sărbătoresc 10 ani de când s-au mutat la țară

Da, în urmă cu zece ani de zile încă locuiau la oraș și se gândeau să se mute din zona aglomerată de la stradă și cu veicini cam arțăgoși. Locuiau într-un apartament de două camere și ar fi vrut să găsească unul de trei într-o zonă liniștită. Dar e greu să dai peste așa ceva într-o capitală. În plus, un apartament nou nu le era foarte la îndemână din punct de vedere financiar. Într-o seară se uitau la televizor și au văzut un film în care eroina principală se muta de la oraș la țară. Așa le-a venit și lor ideea să se mute în afara orașului. Au scos harta, au trasat un cerc în jurul capitalei pe o rază de circa 50 de kilometri și au pornit căutările. Condițiile erau clare: neapărat acces la internet și infrastructură care să le permită să aibă parte de confort. Dar hai să-ți spun mai multe.

Când au pornit căutările s-au urcat efectiv în mașină și au bătut drumurile prin toate satele pe care le aveau în raza lor marcată pe hartă. Luni de zile s-au tot învârtit în cercul trasat de ei, dar nimic. Pe când erau gata să abandoneze ideea, ea și-a amintit că auzise de la unul dintre proprietarii pe care-i vizitareră de o casă neterminată, care era de vânzare, una mai departe de drumul principal, aflată într-un pâlc de mesteceni. Și-au spus să meargă până acolo și au dat peste o casă ridicată parțial, la gri, drumul până la ea cam greu accesibil, dar scurt, de circa 180 metri. Prețul bun și peisajul superb, ca și accesul la internet i-a convins că pot transforma locul într-o casă de vis. Dar după asta, Paulina și Marcin, cuplul de polonezi de care-ți spun azi, s-au lovit de problema meșterilor. Au găsit cu greu o echipă bună care să toarnă planșeul peste parter și să finalizeze casa. Părea că toată povestea idilică se transformă în coșmar. Dar n-au disperat, au luat totul e rând, cu nervi de oțel, iar în final, când au văzut casa ridicată, au decis ca la interior să se ocupe singuri de amenajare.

Paulina este pasionată de amenajări interioare și de bricolaj. O mare parte din mobila comandată din lemn de rășinoase a fost vopsită și antichizată de ea, după tutoriale de pe internet. De asemenea, a bricolat o mulțime de obiecte decorative, de la coronițe din hârtie la aranjamente cu flori realizate din bucăți de materiale textile. A imprimat și mici obiecte de la tăvi la cutii de la dulăpioare la casete din lemn. A personalizat fiecare încăpere, astfel încât povestea în stil shabby chic să prindă contur în nuanțe pastelate.

Au trecut zece ani de când s-au mutat și nici lor nu le vine să creadă cât de repede au trecut anii și cât de mult s-au obișnuit să aibă pe masă flori și legume cultivate de ei în grădină, să cumpere lapte și ouă de la vecini și să aibă parte de liniște, căci pâlcul de salcâmi ce înconjoară casa pare să fie un soi de scut de protecție fonică, dar și de umbră vara și de anti vânt pe timp de iarnă. Chiar și-au făcut o casă ca în povești și au toate motivele să sărbătorească nu doar în fiecare an curajul lor de-a s emuta la țară, ci zilnic faptul că s-au aventurat către o viață de calitate. Timpul curge la fel de repede aici, dar cu siguranță nu este irosit, ci trăit din plin. Mi-a plăcut povestea lor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa la tara in stil shabby chic, casa Polonia, Foto Dariusz Radej, Weranda Country (10)

adelaparvu.com despre casa la tara in stil shabby chic, casa Polonia, Foto Dariusz Radej, Weranda Country (8)

adelaparvu.com despre casa la tara in stil shabby chic, casa Polonia, Foto Dariusz Radej, Weranda Country (1)

adelaparvu.com despre casa la tara in stil shabby chic, casa Polonia, Foto Dariusz Radej, Weranda Country (5)

adelaparvu.com despre casa la tara in stil shabby chic, casa Polonia, Foto Dariusz Radej, Weranda Country (9)

adelaparvu.com despre casa la tara in stil shabby chic, casa Polonia, Foto Dariusz Radej, Weranda Country (15)

adelaparvu.com despre casa la tara in stil shabby chic, casa Polonia, Foto Dariusz Radej, Weranda Country (7)

adelaparvu.com despre casa la tara in stil shabby chic, casa Polonia, Foto Dariusz Radej, Weranda Country (14)

adelaparvu.com despre casa la tara in stil shabby chic, casa Polonia, Foto Dariusz Radej, Weranda Country (6)

adelaparvu.com despre casa la tara in stil shabby chic, casa Polonia, Foto Dariusz Radej, Weranda Country (6)

adelaparvu.com despre casa la tara in stil shabby chic, casa Polonia, Foto Dariusz Radej, Weranda Country (13)

adelaparvu.com despre casa la tara in stil shabby chic, casa Polonia, Foto Dariusz Radej, Weranda Country (12)

adelaparvu.com despre casa la tara in stil shabby chic, casa Polonia, Foto Dariusz Radej, Weranda Country (3)

adelaparvu.com despre casa la tara in stil shabby chic, casa Polonia, Foto Dariusz Radej, Weranda Country (16)

adelaparvu.com despre casa la tara in stil shabby chic, casa Polonia, Foto Dariusz Radej, Weranda Country (2)

adelaparvu.com despre casa la tara in stil shabby chic, casa Polonia, Foto Dariusz Radej, Weranda Country (11)Foto: Weranda Country/ Dariusz Radej

5 raspunsuri pentru Anul acesta sărbătoresc 10 ani de când s-au mutat la țară

 1. ana spune:

  FFFF frumos. Superb. Si feminin. Prea feminin. Nu pentru mine. Pentru el. Am mai vazut asemenea casa. Chiar si la tine pe site. Nu pot sa nu ma intreb unde e coltisorul lui? In garaj? :))) Cand o sa am o casa-speeeeer ca anul viitor- o sa fac tot posibilul sa imi iasa un amestec de feminin cu un strop de masculin. Sa se simta si el bine. Macar un fotoliu sa nu fie alb sau roz:)))

  • lt spune:

   Unor barbati le place rozul. Eu si sotul meu alaegem sa avem cat mai colorat in casa, inclusiv o canapea ciclam. Fiecare cu gustul lui. Asta nu inseamna ca barbatul nu are personalitate.

   • ana spune:

    Iubitul meu are sosete/tricouri/camasi/ cicalm. Se pune? Are …personalitate? Imi pare rau, dar nu ai inteles. Rozul era la figurat. Orice barbat poate sa stea linistit pe o canapea ciclam, stai linistita, al tau nu e special. Ma refeream strict la genul asta de casa: zaharisite/de povesti/feminina. Si intrebarea tot ramane: unde e coltul lui? O zi buna.

 2. Georgiana spune:

  Este exact casa visurilor mele. Nu as schimba nimic la ea. Suuuperb!

 3. Viorela spune:

  Superb!!! Si eu am amenajat casa feminin,bărbaților le place in lumea noastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *